Contactează-ne

Prima pagină

Doi pompieri, salvatori și în afara programului de lucru

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în prima zi de Paști, la ieșirea din tură, doi pompieri de la Detașamentul Roman, Andrei Cornilă și Lucian Micu, au acordat primul ajutor în cazul unui accident de circulație ■ li s-a părut firesc să procedeze așa pentru că își cunosc meseria și menirea de salvatori ■

Nu este prima dată când salvatorii de la ISU își fac datoria și în afara programului de lucru, dând dovadă de empatie și înțelegere a rolului lor în acordarea primului ajutor, acel moment care poate face diferența dintre viață și moarte. Conform unui comunicat de presă al ISU Neamț, o astfel de întâmplare s-a petecut în prima zi de Paști la Roman.

Doi pompieri, după ieșirea din tură, se îndreptau spre localitățile de domiciliu și au acordat primul ajutor unei persoane rănite într-un accident de circulație, până la sosirea echipajelor de serviciu. Andrei Cornilă este din Brusturi și Lucian Micu din Grumăzești. Pe 5 mai 2024, cei doi angajați la Detașamentul de pompieri Roman se deplasau către casă și au oprit în zona intersecției ce face legătura între județele Neamț și Iași, deoarece traficul rutier era oprit.

”Tocmai avusese loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme în care se aflau trei persoane. Conducătorii auto erau ieșiți din autoturisme, însă o femeie, pasageră într-una dintre mașini acuza dureri și nu se putea mișca. Când au ajuns colegii noștri, participanții la trafic încercau să scoată victima din autoturism. Andrei și Lucian le-au spus că nu trebuie să facă acest lucru deoarece îi pot face mai mult rău și că trebuie extrasă cu atenție, cu ajutorul echipamentelor din dotarea autospecialei SMURD.

Imediat, Lucian s-a urcat în spatele autoturismului și a imobilizat victima, în timp ce Andrei a deconectat bornele bateriei pentru a preîntâmpina producerea unui incendiu, după care a căutat o mătură pentru a curăța carosabilul. Ambii colegi s-au comportat firesc, ca și cum ar fi fost trimiși la intervenție, doar că nu erau cu autospeciala. La scurt timp au ajuns colegii de la ISU Iași cu ambulanța SMURD și au preluat victima”.

Declarația aparține purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț, căpitan Irina Popa. Sergentul major Andrei Cornilă și sergentul major Lucian Micu sunt absolvenți ai Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă din Boldești-Scăeni din județul Prahova, promoția noiembrie 2023 și deși aflați la început de carieră dau dovadă de responsabilitate în societate și demonstrează că meseria este brățară de aur.

Căpitan Irina Popa s-a folosit de acest prilej pentru a-i îndemna pe viitorii absolvenți de studii liceale să se orienteze către această meserie frumoasă și să se înscrie până la data de 14 mai 2024 la examenul pentru ocuparea unui loc din cele 300 scoase la concurs la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă din Boldești-Scăieni.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending