Contactează-ne

Prima pagină

Doi pompieri au arborat drapelul pe vârful Toaca cu prilejul Zilei Naționale

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ „misiunea“ a fost executată de plutonier adjutant Mario Ciprian Grecu şi plutonier Samuel Găvriluţ, ambii de la Detaşamentul Piatra Neamţ al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă

Doi pompieri, angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“ au făcut un gest unic în ţară la cota 1.904 metri, pe vârful Toaca, în Ceahlău. Ieri dimineaţă, ei au arborat drapelul României, cu prilejul Zilei Naţionale. În acest fel, plutonier adjutantMario Ciprian Grecu şi plutonier Samuel Găvriluţ, de la Detaşamentul Piatra Neamţ, au spus într-un mod cu totul deosebit, pe 1 decembrie 2022, „La mulţi ani, România!“.

Cele două cadre militare s-au mai remarcat şi în alt context, ocupând în acest an locul III la concursul naţional „Cel mai puternic pompier“. „Dis de dimineaţă, Ciprian şi Sami au fost să facă pregătire. Aşa că, au urcat masivul Ceahlău şi au ajuns pe vârful Toaca. S-au grăbit un pic în această dimineaţă şi au prezentat onorul Drapelului înaintea colegilor. Dragostea faţă de ţară şi locurile natale sunt calităţile pompierilor nemţeni, care sunt la datorie acolo unde este nevoie“, a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

De altfel, despre Ceahlău se poate spune că a devenit o bază pentru testarea şi instruirea cadrelor ISU Neamţ. Pe 30 septembrie, o „misiune“ extremă a constat în organizarea primei ediţii a concursului „Scări pe Toaca“. Au participat 30 de pompieri, care au trebuit să urce, complet echipaţi, cele 519 trepte care duc pe vârf. Câştigător a fost plutonier adjutant şef Mario Ciprian Grecu, cu timpul de 4 minute şi 52 de secunde.

A fost urmat de plutonier Alin Iancu – timp 04:53 şi de plutonier Samuel Găvriluţ – timp 05:00. Aceşti timpi reprezintă veritabile recorduri, pentru că doar cei care au urcat scările pomenite ştiu ce înseamnă acest lucru. „A fost prezentă şi o femeie, care a urcat treptele, echipată corespunzător, alături de colegi. Plutonier adjutant Ancuţa Stârlichi a terminat în 07:57. Intenţionăm ca ediţia 2023 să fie deschisă tuturor celor care vor să ni se alăture, să-şi testeze limitele, cu menţiunea că vor păstra dress code-ul din acest an (costum de pompier cu aparat de respirat)“, declara Irina Popa, purtător de cuvânt al ISU Neamţ.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending