Contactează-ne

Actualitate

Doi nemţeni şi-au pierdut viaţa la serviciu, iar alţi 11 s-au accidentat

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în luna aprilie, în judeţ au avut loc 13 accidente de muncă, din care două au fost mortale ■ a fost vorba de evenimente de circulaţie, căderi sau utilizarea necorespunzătoare a echipamentelor de muncă ■

Luna trecută, aprilie 2022, a fost nefastă pentru un număr de 13 nemţeni, care au suferit, cînd erau la serviciu, diverse accidentări. Două dintre evenimente s-au soldat cu decesul lucrătorilor. Toate acete incidente nedorite au fost raportate la Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamţ, fiind acum în curs de cercetare.

„La Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamţ au fost comunicate 13 evenimente de muncă. Împrejurările în care s-au produs cele mai multe evenimente se referă la accidentele de circulaţie, utilizarea necorespunzătoare a echipamentelor de muncă, căderea de la acelaşi nivel sau de la mică înălţime.Dintre evenimentele comunicate, două au fost mortale. Toate evenimentele sînt în curs de cercetare“, anunţă ITM Neamţ.

În ce priveşte verificările efectuate de inspectorii de muncă, în aprilie au avut loc 191 acţiuni de control, din care 100 în domeniul relaţiilor de muncă şi 91 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. La final, au fost dispuse 184 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate. Un număr de 107 angajatori au fost sancţionaţi cu 120 de contravenţii, din care 101 avertismente şi 19 amenzi în cuantum de 109.400 lei.

Defalcat, în domeniul securităţii şi securităţii în muncă, au fost realizate un număr de 91 acţiuni de control. Au fost dispuse 66 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate. Un număr de 59 angajatori au fost sancţionaţi cu 66 de contravenţii, din care 58 avertismente şi 8 amenzi în cuantum de 29.500 lei. În domeniul relaţiilor de muncă au fost 100 de controale.

S-au dispus 118 măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate şi s-au aplicat 54 de sancţiuni contravenţionale, din care 11 amenzi în cuantum de 79.900 lei şi 43 de avertismente. La trei angajatori din domeniile panificaţie şi exploatare forestieră, inspectorii de muncă au identificat trei persoane care prestau muncă fără a avea încheiat contract individual de muncă în formă scrisă. În luna aprilie 2022, angajatorii au încheiat şi înregistrat la ITM Neamţ 11 contracte colective de muncă.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Accident cu două victime pe artera ocolitoare a Romanului

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier provocat de o neacordare de prioritate s-a soldat cu două victime, marţi, 27 septembrie, pe artera ocolitoare a municipiului Roman.

“Astăzi, 27 septembrie, în jurul orei 11:00, polițiștii Biroului Rutier Roman au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier pe artera ocolitoare vest,  în municipiul Roman.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un bărbat, de 38 de ani, din  județul Galați, conducea un autoturism pe sectorul de drum anterior menționat, ar fi efectuat manevra de schimbare a direcției de deplasare, intrând în coliziune cu un autoturism, condus de un bărbat de 64 de ani, din  București.

În urma evenimentului rutier, a rezultat rănirea conducătorului auto de 64 de ani și a unui pasager de 54 de ani, din același autoturism.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care a avut loc evenimentul rutier”, a declarat subinspector Ramona Ciofu, purtător de cuvânt al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Biciclist băut, a accidentat o femeie pe trecerea pentru pietoni

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un biciclist care a consumat alcool înainte de a porni la drum a accidentat o femeie care traversa o stradă din Târgu Neamţ, pe o trecere pentru pietoni.

Nedoritul eveniment s-a produs luni, 26 septembrie, în oraşul de la poalele Cetăţii Neamţului.

“La data de 26 septembrie a.c., în jurul orei 16:00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un bărbat, de 53 de ani, din Târgu-Neamț, se deplasa pe bicicletă, pe strada Ștefan cel Mare, în Târgu-Neamț, ar fi surprins și accidentat o femeie, de 62 ani, din aceeași localitate, care era angajată în traversarea străzii prin loc cu marcaj pietonal.

În urma evenimentului rutier, a rezultat rănirea femeii de 62 de ani.

Ambele persoane implicate în evenimentul rutier au fost testate cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul biciclistului.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care a avut loc evenimentul rutier”, a declarat subinspector Ramona Ciofu, purtător de cuvânt al IPJ Neamţ.

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Nemţeanul dispărut în Ungaria a fost victima unui accident mortal

Știre publicată în urmă cu

în data de

Deznodământ tragic, din păcate, în cazul nemţeanului dispărut în Ungaria la mijlocul acestei luni. Conform autorităţilor din ţara vecină, acesta a fost victima unui accident mortal produs pe 16 septembrie pe teritoriul Ungariei.

“La data de 26 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au fost informați de către autoritățile din Ungaria, că persoana în cauză a fost victima unui eveniment rutier, petrecut la data de 16 septembrie a.c., pe teritoriul Ungariei, în urma căruia a rezultat decesul acesteia”, au transmis reprezentanţii IPJ Neamţ.

Remintim că Ioan Aanei împreună cu fiul său au plecat cu un autocar spre Anglia, pe 14 septembrie. Ajuns în Ungaria, bărbatului de 56 de ani i s-a făcut rău şi a fost internat într-un spital din ţara vecină, pe 15 septembrie. A fost externat în aceeaşi zi şi de atunci familia nu a mai putut lua legătura cu el, motiv pentru au sesizat poliţiştii în legătură cu dispariţia sa.

Citește știrea
Advertisement

Trending