Contactează-ne

Actualitate

Doi luptători de la Ceahlăul calificaţi în finalele juniorilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Daniel Potoschi şi Codrin Maxim s-au calificat după ce au susţinut fazele preliminare la Tîrgovişte, unde va fi şi faza finală ■ cei doi sportivi sînt pregătiţi de antrenorii Ion Purcariu şi Mircea Covătaru ■ „Obiectivul este să cîştige titlul naţional la categoria lor de greutate“, a declarat Ion Purcariu ■ săptămîna viitoare, Mihai Mihuţ vrea să-şi apere titlul la Europenele de Lupte pentru seniori de la Bucureşti ■

Clubul Sportiv Ceahlăul Piatra Neamţ va avea doi reprezentanţi la turneul în urma căruia se vor şti campionii naţionali la lupte greco- romane, categoria juniori, în 2019. Calificarea în finale a celor doi elevi ai antrenorilor Ion Purcariu şi Mircea Covataru s-a consemnat în perioada 29-31 martie, la Tîrgovişte. Performerii grupării nemţene sînt Daniel Potoschi, component al lotului României, şi Codrin Maxim. Primul a terminat pe locul 1 faza preliminară din Dîmboviţa, la categoria 72 kilograme, în timp ce Maxim a fost al treilea la 67 kilograme. „Calificarea lor este meritată şi trebuie apreciaţi pentru aceste rezultate. Nu se vor opri aici pentru că ambii au ambiţii mari, pentru ca îşi doresc mereu mai mult şi muncesc pentru asta. La finala pe ţară a juniorilor este posibil ca ambii să facă parte din lista de concurs de la aceeaşi categorie de vîrstă, cel mai probabil de la 67 kilograme. Nu este încă o decizie luată, ci mai degreabă este o idee la care ne vom mai gîndi serios pînă la finală“ , a declarat Ion Purcariu, antrenor secţia de lupte a CS Ceahlăul. Finala juniorilor este programată tot la Tîrgovişte, cel mai probabil în perioada 23-26 mai. Sînt însă şanse ca turneul să aibă altă perioadă de disputare. „Obiectivul celor doi este să cîştige titlul naţional la categoria lor de greutate, pentru că viitorul campion naţional are şanse importante de a reprezenta România la Campionatul European de Juniori. La naţionale vor fi cel puţin zece sportivi la fiecare categorie de vîrstă. Aşadar, nu le va fi uşor, dar cu muncă şi seriozitate îşi vor atinge ţelul“, a mai spus Ion Purcariu. În afara celor doi juniori, antrenorii secţiei de lupte a CS Ceahlăul pregătesc o serie de copii pentru participarea la faza zonală a Campionatului Naţional de Juniori U15. Sînt opt copii care pot intra în competiţie la această categorie de vîrstă, iar adversarii le vor fi de la cluburi din judeţele Botoşani, Suceava şi Bacău.

Dragoş Cîmpanu: „Merg la Bucureşti pentru că îl iubesc pe Mihai Mihuţ şi ma mîndresc cu el“

În altă ordine de idei, lumea luptelor din Piatra Neamţ aşteaptă cu mare interes şi emoţie Campionatul European de Lupte pentru seniori de la Bucureşti, eveniment care va avea loc în perioada 8- 14 aprilie. Şi nu numai cei din lumea luptelor ar trebui să fie cu ochii aţintiţi la EURO, ci întreaga suflare sportivă nemţeană, avînd în vedere că Mihai Mihuţ vrea să îşi apere titlul european cucerit în 2018. Fostul nostru sportiv – descoperit, crescut şi instruit la CS Ceahlăul Piatra Neamţ – va concura la Campionatul European şi va încerca să cîştige o nouă medalie de aur pentru România. Asta dupa ce în 2018 a triumfat la europenele seniorilor, la europenele sportivilor de la categoria U23 şi şi-a trecut în palmares medalia de bronz a mondialelor U23. „Lui Mihai îi va fi foarte greu, dar este un sportiv determinat, ambiţios şi, consider eu, bine pregătit pentru această ediţie a Campionatelor Europene. Adversarii grei vor fi din Armenia, Rusia şi Georgia. Mihai va lupta la categoria 63 kilograme, după care, tot în 2019, va urma în categorie şi va merge la mondialele seniorilor, unde are şansa de a se bate pentru un loc la Jocurile Olimpice din 2020. Dacă va termina în primii cinci în categoria sa la mondialele seniorilor, atunci va ajunge la Olimpiadă“, a declarat Ion Purcariu, antrenorul lui Mihai Mihuţ la CS Ceahlăul. Un mesaj transmis către Mihai Mihuţ a venit de la colegul şi prietenul său Dragoş Cîmpanu, campion naţional la seniori pentru CS Ceahlăul, care şi-a anunţat prezenţa în sală alături de Mihuţ şi ceilalţi sportivi români: „Merg să-l susţin pe Mihai Mihuţ pentru că sînt un om de bază al galeriei României pentru aceşti luptători, poate că sînt chiar stîlpul galeriei române. Şi el simte asta. Merg să-l susţin pentru că, exact ca în fotbal, noi cei din tribună devenim cel de-al doisprezecelea jucător. Merg la Bucureşti pentru că îl iubesc pe Mihai Mihuţ şi mă mîndresc cu el. Avînd în vedere că îl cunosc de mic copil şi-mi este ca un frăţior mai mic, am fost sigur că el va fi (pînă acum), singurul copil ce mă va depăşi la rezultate. Iar acesta este un fapt concretizat. Am crezut pînă şi la ambele campionate europene din 2018 că va fi fruntaş. A fost. Am fost convins că la mondialele U23 din 2018 nu urcă mai sus de locul 3, ceea ce s-a şi întîmplat. Îl simt şi îl cunosc de o viaţă şi cred cu tărie că, dacă nu va întîlni cel mai puternic adversar, sportivul din Rusia, pînă la semifinale, la acest Campionat European se va clasa cel puţin pe locul 3. Pe viitor, dacă este la fel de responsabil, Olimpiada va fi ţinta lui“.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending