Contactează-ne

Actualitate

Doctorul Filip Panait, un pamflet despre „Noul Om“

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ medicul nemţean vorbeşte pe pagina de socializare despre un prototip uman „perfect“ ■ „Avantajul noului om va fi că nu se va mai infecta, cu nicio bacterie, sau virus, va avea o stare de sănătate excelentă, timp de cîteva sute de ani, şi nu va mai fi capabil să devină violent“, notează Filip Panait ■ doctorul explică apoi că e vorba de un pamflet ■

În urmă cu două zile, pe 23 noiembrie, pe pagina de socializare a medicului Filip Panait, doctor în medicină, a apărut o nouă informaţie, din categoria a ceea ce s-ar putea lesne numi „invenţie bombă“ din domeniul ştiinţifico-fantastic.

Dar iată consemnarea de pe pagina de socializare a inventatorului.

„Comunitatea Inventatorilor din România mă cunoaşte şi înţelege că am capacitatea de a brevetata orice invenţie, pe care o găsesc utilă societăţii contemporane. Pot aduna în jurul meu o echipă de inventatori formidabili, care să pună în mişcare cea mai mare realizare a lumii contemporane.

Autorităţile române, responsabile de cercetare, şi presa, cunosc participarea mea la saloanele mondiale de invenţii şi medaliile primite, în cursul timpului. Ultima invenţie, medaliată la Geneva, Iaşi, Cluj, sau Chişinău, se referă la un sistem de acumulare pentru energia electrică în mediu lichid, care ar rezolva problema stocării energiei electrice, în cantităţi mari, şi ar scoate petrolul, definitiv, de pe această piaţă, deschizînd, larg, porţile energiei solare.

Invenţia are origini în sistemele de acumulare şi transport din organismele vii, utilizînd sistemul circulator, drept model funcţional. Invenţia este, deja, pusă pe masa unor firme de prestigiu din domeniul energetic şi sperăm să o aplicăm în 4-5 ani. Drepturile asupra invenţiei sînt protejate de OSIM (Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci) Bucureşti, încă din 2018.

Dar ce urmează să fac, în zilele următoare, depăşeşte orice abordare, de pînă acum, pentru că voi realiza un om nou, prin modificarea genelor existente într-un embrion, astfel încît, omul rezultat să devină proprietatea mea, conform Legii privind invenţiile, şi a tratatelor privind invenţiile, pe care România le-a semnat.

Ştiu că pare şocant, dar legea îmi permite această abordare, chiar dacă vor veni tot felul de experţi în bioetică şi vor protesta vehement. Cum noul om va avea materialul genetic patentat de mine, mult mai bun, decît ceea ce este azi în natură, toţi descendenţii lui vor deveni proprietatea mea, şi a firmei pe care o voi desemna, pentru implementarea brevetului.

Avantajul noului om va fi că nu se va mai infecta, cu nicio bacterie, sau virus, va avea o stare de sănătate excelentă, timp de cîteva sute de ani, şi nu va mai fi capabil să devină violent. Vă invit în lumea de mîine, pentru a investi în viitorul copiilor şi nepoţilor voştri!“, a consemnat medicul Filip Panait.

Viitorul superoamenilor puternici şi sănătoşi

Medicul de la Bîra ar fi dispus să înfiinţeze un institut de cercetare, care să fie capabil să pună în practică această invenţie şi multe altele asemănătoare.

„Pentru investitori, voi deschide mai multe conturi bancare, unde pot contribui la noua generaţie de superoameni. Viitorul este al superoamenilor liniştiţi şi puternici, fără boli sau dureri, cauzate de îmbătrînire. În schimbul acestor mari avantaje, dreptul la vot şi libertatea de alegere vor aparţine firmei care va deţine proprietatea patentului/brevetului.

Din căsătoria unui bărbat, născut după noul cod genetic, cu o femeie, care nu are astfel de modificări, dacă vor rezulta copiii în care patentul va fi prezent, acei copii vor deveni proprietatea firmei. Într-o sută de ani lumea ar putea să nu mai aibă probleme cu bolile, iar procreerea se va regla de către firma deţinătoare a patentului, în funcţie de resursele planetei şi de necesităţile societăţii.

Aceasta ar trebui să fie noua abordare a liderilor lumii, în legătură cu viitorul ecologic al planetei! O mică modificare pentru tine, un mare salt pentru conservarea planetei! În zilele următoare voi decide dacă depun documentaţia la OSIM Bucureşti, sau direct la Geneva!“, a adăugat medicul nemţean.

Rugat să dea cîteva lămuriri referitoare la cele scrise pecontul de socializare, doctorul Filip Panait a spus că el nu face altceva decît să ironizeze dorinţa „Puternicilor Lumii“ de a controla pînă şi procreaţia umană.

„Evident că acest articol nu este decît un pamflet cu referire la tendinţa mai marilor Lumii de a accesa Codul Genetic şi a face experimente pe oameni. Conform legii drepturilor de autor, orice modificare genetică a unui organism viu aparţine, de drept, unei firme producătoare, ca de alfel şi produsele acesteia, obţinute prin încrucişarea acestor noi organisme.

Legea invenţilor, care face parte din categoria legilor universale trebuie revizuită şi supusă controlului unor comitete internaţionale de etică, care vor avea menirea să urmărească implicaţiile unor astfel de cercetări finanţate de Atoputernicii Lumii. Trebuie să ne asigurăm în ceea ce priveşte viitorul copiilor Planetei, care nu trebuie să rămînă la discreţia acestor Puteri. România este şi ea parte a unor tratate internaţionale importante şi va trebui să aibă un cuvînt greu de spus şi în această privinţă“, a spus medicul Panait, care între timp a făcut menţiunea şi pe pagina de socializare că acest articol este de fapt un pamflet.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Continuă meciul Primărie vs Prefectură pe tema parcărilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ Primăria a zis că problema parcărilor e una... urgentă şi a cerut părerea Prefecturii ■ Prefectura a opinat că nu e nicio urgenţă ■

Meciul Primărie vs Prefectură pe tema parcărilor din Piatra Neamţ continuă.

Primăria, care zice că problema necesită o rezolvare urgentă, a cerut opinia Prefecturii privind scurtarea termenului de consultare publică. Prefectura a opinat că nu e nicio urgenţă. Evident fără nicio legătură cu meciul, trebuie avute în vedere câteva “amănunte”.

Prefectul e PSD, iar primarul PNL. Consultările publice, că au fost 30 sau mai puţine zile, au fost de formă în 99,99% din cazuri. Pe la CJ-ul condus de PSD se fac şedinţe „de urgenţă” pentru nişte teme minore, dar Prefectura nu se mai ofuschează. În rest… totul e administraţie în interesul pietrenilor. Vă prezentăm în continuare comunicatul municipalității.

„În data de 28 aprilie, Primăria Piatra-Neamț a solicitat un punct de vedere Instituției Prefectului – Județul Neamț referitor la oportunitatea invocării caracterului de urgență în problema parcărilor de reședință din Piatra-Neamț.

Concret, interogarea se referea la oportunitatea reducerii termenului de consultare publică, conform art. 7 din Legea nr. 52 / 2003 privind transparența decizională în administrația publică, motivat de incertitudinea cu privire la situația parcărilor în care se află 19 mii de pietreni și familiile lor.

Primarul Andrei Carabelea: „Ne aflăm într-o situație care impune soluții imediate. Pietrenii își doresc rezolvarea cât mai rapidă a acestei crize. Asta ne demonstrează numeroasele reacții primite pe toate canalele de comunicare. Tocmai din această cauză, cu argumente legale, am solicitat Instituției Prefectului un punct de vedere referitor la soluționarea în regim de urgență a crizei parcărilor. După două săptămâni, răspunsul prefectului a venit prin curier, făcând 3 zile de la Prefectură până la Primărie. Mai mult decât atât, răspunsul prefectului transmite sec că situația parcărilor de reședință nu e nici urgentă și nici nu are circumstanțe excepționale. Așadar, pentru a nu risca o altă contestație în instanță doar pentru a bloca activitatea primăriei, așteptăm epuizarea termenului de 30 de zile pentru dezbaterea publică. Apropos de dezbatere publică, 84% dintre pietrenii care au răspuns susțin rezolvarea rapidă a crizei parcărilor prin reducerea termenului de consultare publică… Pietrenii trebuie să știe: noi  găsim soluții la orice problemă, prefectul caută probleme la orice soluție.”

Singura variantă pentru ieșirea cât mai rapid din situația de criză o reprezintă adoptarea unui nou regulament care să nu fie contestat din aceleași motive de procedură, nicidecum de fond.

Proiectul de Hotărâre și Regulamentul sunt postate spre dezbatere publică pe site-ul oficial al Municipiului Piatra-Neamț din data de 02.05.2022, la adresa https://www.primariapn.ro/dezbateri”.

Citește știrea

Actualitate

Seif furat din sediul unei firme. Ce sumă era în „casă“ şi unde au fost descoperiţi suspecţii

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ cercetările efectuate de poliţiştii din Neamţ şi Bacău au dus la identificarea a doi suspecţi ■ urma să se ceară arestarea preventivă ■

Furtul unui seif de la o societate comercială a fost reclamat de reprezentanţii firmei, iar după două săptămâni de cercetări suspecţii au fost identicaţi, fiind vorba despre două persoane din judeţul Neamţ. Sesizarea a fost depusă pe data de 29 aprilie 2022, susţinându-se că în cutia metalică furată erau 40.000 de lei.

Ancheta avea să se concretizeze astăzi, 16 mai, când investigatorii de la serviiciile criminale din cadrul inspectoratelor de Poliţie Bacău, în colaborare cu colegii din Poliţia Neamţ, au efectuat trei percheziţii domiciliare. La descinderi au fost descoperite şi ridicate mai multe mijloace materiale de probă, printre care şi un autoturism, o limuzină Mercedes.

„În baza mandatelor de aducere, doi bărbaţi, de 26 şi 30 de ani (din Roman şi Gâdinţi, judeţul Neamţ), au fost conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, pentru cercetări, iar, ulterior, au fost reţinuţi, pentru 24 de ore“, au transmis anchetatorii. Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, iar cei doi suspecţi urmează să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu propunere de luare a unor măsuri preventive.

Acestea pot fi arest preventiv, la domiciliu sau control judiciar. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, la misiune participând poliţişti din cadrul Serviciului Criminalistic Bacău, Serviciului pentru Acţiuni Speciale Bacău, Poliţiei Roman şi Postului de Poliţie Gâdinţi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, precum şi cadre de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău.

Pe data de 14 mai 2022, poliţiştii nemţeni au rezovat un alt furt. În cazul a patru persoane s-a dispus arestul la domiciliu, iar pentru două controlul judiciar, ele fiind acuzate că, la începutul acestei luni, au sustras 2.300 de litri din rezervoarele camioanelor parcate în curtea unor firme din Târgu Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Arestaţi casnici pentru furturi de combustibil. Tone de motorină au fost sustrase din rezervoarele unor camioane

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în două rînduri, şase tineri au furat motorină din rezervoarele unor camioane parcate în cuţile unor societăţi ■ la un preţ mediu de 8 lei pe litru, paguba depăşeşte 18.000 de lei ■

Doi tineri au beneficiat de clemenţă şi au fost puşi sub cele mai blînde măsuri preventive, arest la domiciliu şi control judiciar, după ce, în două rînduri, au furat nu mai puţin de 2.300 de litri de motorină pe care au vîndu-o mai apoi la doritorii de chilipiruri.

„Afacerea“ ilicită le-a fost stricată de anchetatori care au documentat activitatea infracţională, iar pe 14 mai 2022, oamenii legii au reţinut şase tineri într-un dosar penal ce vizează săvîrşirea mai multor infracţiuni de furt calificat.

„Investigaţiile au relevat faptul că, în noaptea de 1 spre 2 mai 2022, un număr de şase persoane cu vîrste cuprinse între 18 şi 29 de ani, din localităţile Răuceşti, Timişeşti şi Tîrgu Neamţ, avînd feţele acoperite cu cagule, ar fi tăiat plasa unui gard şi ar fi pătruns în curtea a două societăţi de unde ar fi sustras din rezervoarele camioanelor o cantitate de aproximativ 1.200 de litri de motorină“, anunţă Poliţia Neamţ.

Cercetările au stabilit că o nouă lovitură ar fi avut loc în noaptea de 5 spre 6 mai, cînd aceleaşi persoane ar fi pătruns, din nou, în curtea uneia dintre cele două societăţi comerciale din Tîrgu Neamţ, de unde au sustras o cantitate de aproximativ 1.100 de litri de motorină, din rezervoarele camioanelor.

Ulterior, aceştia ar fi transportat combustibilul pe raza localităţii Răuceşti, unde au vîndut motorina. La data de 14 mai, în urma documentării activităţii infracţionale a celor implicaţi, cei şase tineri au fost reţinuţi pentru 24 de ore. În cursul aceleiaşi zile au fost prezentaţi în faţa unui procuror din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Tîrgu Neamţ, iar faţă de patru tineri, cu vîrste cuprinse între 18 şi 19 ani, a fost dispusă măsura preventivă a arestului la domiciliu.

Alţi doi suspecti, de 19 şi 29 de ani, au scăpat cu cea mai blîndă măsură preventivă, controlul judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. La un preţ mediu de 8 lei pentru un litru de motorină, paguba în dauna celor două societăţi comerciale din Tîrgu Neamţ depăşeşte lejer 18.000 de lei.

Citește știrea
Advertisement
Trending