Contactează-ne

Actualitate

DNA ar urma să fie „chemată“ la CARP

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ gruparea Popa a desfăşurat alegeri, timp de o săptămînă ■ cei 400 de participanţi au ales un Consiliu Director, din iniţiativa unui grup de monitorizare ■ pe 6 mai va avea loc adunare a grupării Călărăşanu -Albu - Anton ■ gruparea Scutaru - Tărîţă - Leoreanu strînge semnături pentru sesizarea DNA ■

Bătălia pentru şefia CARP şi, implicit, pentru banii celor aproximativ 26.000 de pensionari, care aveau cîndva prin conturi vreo 22 de miliarde de lei vechi este departe, foarte departe de a se soluţiona prin adunările generale de alegeri ale fiecărei grupări beligerante. Timp de o săptămînă, gruparea din jurul lui Gheorghe Popa a realizat la Clubul pensionarilor adunare de alegeri în numele unui „grup de monitorizare“, contestat puternic de celelalte două grupări: Călărăşanu – Albu – Anton şi Scutaru – Tărîţă – Leoreanu.

„CARP Roman se află începînd de marţi, 26 aprilie, într-un blocaj total, blocaj care a apărut din 2013. În opinia mea şi cred că şi a organelor competente, ce vor fi sesizate, cele două doamne, ec. Mariana Rusu, contabil şef şi Elena Burlacu, secretară, care aveau specimen de semnătură în bancă nu vor mai putea semna pentru acordarea de împrumuturi şi ajutoare de înmormîntare, ţinînd cont de faptul că în condiţiile în care nu există reprezentativitate, recunoscută de acel filtru al Justiţiei, care este Grefa Judecătortiei Roman, cele două doamne nu mai pot scoate banii din bancă decît pentru cheltuielile stricte de plată a salariilor angajaţilor, de plată a facturilor la furnizorii de energie, gaz metan, a furnizorilor de alimente pentru magazinul Pensirom.

Lucrurile sînt foarte grave acolo şi numai un audit făcut de un expert contabil autorizat sau de către un expert stabilit de către Parchet, la solicitarea DNA Bacău, audit ce va fi plătit de stat şi ulterior recuperat de la cei care se fac vinovaţi de încălcarea legislaţiei în vigoare, lucrurile se vor clarifica. Noi am solicitat demult un astfel de audit, prin sesizările noastre la Parchetul Roman, dar fiindcă eram prea puţini nu ni s-a aprobat.

De cîte ori ne-am adresat conducerii ni s-a spus că dosarul de cercetare este în lucru, în baza a trei hotărîri a Judecătoriei Roman din 2007, 2016 şi 2018, care au stabilit că adoptarea hotărîrilor de către Consiliul Director s-a făcut cu încălcarea legii, dosarul de cercetare fiind retrimis la Parchet, pentru recercetare, cu acuzaţile de abuz în serviciu, delapidare, fals şi uz de fals, violarea sediului profesional.

Dosarul se află tot în faza de cercetare In rem (pentru faptă – n.r.). În aceste condiţii noi am decis să adunăm cel puţin 60 de semnături pentru o sesizare a DNA, care să dispună un audit financiar autorizat. Din ceea ce ştim noi au existat nu mai puţin de 47 de procese, pe care s-au cheltuit peste 3 miliarde lei vechi din banii pensionarilor. Ceea ce pot să vă mai spun că există încă o serie de procese nefinalizate. Cert este faptul că noi (gruparea Scutaru – Tărîţă, Leoreanu, Ştefănescu -n.r.) am cîştigat definitiv şi irevocabil un proces prin care CARP a fost obligat de către instanţă să ne înapoieze 38 de milioane cheltuieli de judecată, bani ce au fost popriţi de către executorul judecătoresc Cornel Cotoi, din Piatra Neamţ.

Instanţa a obligat CARP-ul să ne recunoască faptul că avem calitatea de membri, lucru care nu s-a întîmplat încă, motiv pentru care noi am făcut plîngere penală de nerespectare a unei hotărîri judecătoreşti“, a declarat economistul Miluţă Scutaru.

„Activitatea se desfăşoară şi se va desfăşura normal“

Acesta susţine că nici acţiunile grupului Popa nu ar fi legale, pentru că nu respectă statutul în ceea ce priveşte reprezentativitatea de 1 la 200 de membri şi că în felul acesta ar mai putea fi înfiinţate încă 20-30-50 de grupuri care fiecare ar urma să strîngă semnături de la cîteva sute de membri.fără a avea reprezentativitate. Preşedintele în funcţie, Dumitru Călărăşanu are şi el o opinie: „Nici vorbă că ar exista un blocaj în CARP.

Activitatea se desfăşoară şi se va desfăşura normal. Noi am dat şi dăm ajutoare tuturor pensionarilor care au fond la noi, care au trei giranţi şi pot împrumuta de trei ori fondul, cu o dobîndă de 6,5%. Toată săptămîna trecută am acordat împrumuturi şi mai mari, şi mai mici şi ajutoare nerambursabile pentru membrii nevoiaşi, ajutoare finaciare pentru probleme de sănătate, ajutoare pentru înmormîntări.

Ne aflăm în pregătirea Adunării Generale din 6 mai, pe care o vom desfăşura cu delegaţi, conform normei de reprezentare cu 1/200. Pe ordinea de zi se va afla Darea de seamă a Comitetului Director, Raportul financiar contabil, Raportul Comisiei de Cenzori, Bugetul de venituri şi cheltuieli pe 2021, Planul de măsuri pe următorii patru ani şi alegerile noilor organe de conducere, la care avem înscrişi patru candidaţi pentru preşedinte şi 18 pentru celelate. Vreau să liniştesc lumea şi să spun că personal nu voi mai candida şi nici domnul colonel Albu nu va mai candida.

Dintre numele cunoscute pentru funcţia de preşedinte sînt cele ale domnilor Mircea Anton şi ale domnului Doru Chelaru. Interesant este că la adunarea domnului Popa, la care preşedintă a fost aleasă fiica acestuia, Anca Popovici, a participat şi Ifrim Sava, ales în Consiliul Director, care este înscris drept candidat şi la noi“. Dumitru Călărăşanu mai susţine că pe rolul diverselor instanţe se află exact 71 de procese civile şi penale. Acesta dă asigurări pensionarilor că activitatae CARP este legală, conform normelor în vigoare.

Citește știrea
2 comentarii

2 Comments

  1. ioan dinu

    27 aprilie 2021 at 8:53 AM

    SI CU NOI ….BOBORUL ,CUM RAMANE ?VOI VA BATETI PENTRU FOLOASE MATERIALE ,IAR NOI PRIVIM NEPASATORI SI NU MAI INTELEGEM NIMIC !!PANA CAND ?POATE PANA CAND NE VOM TREZI !!

  2. Barbu

    27 aprilie 2021 at 8:10 PM

    Da ce treabă are D ul Leureanu cu CARP, să stingă semnături pt DNA, își bagă coada și aici!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Evaluare Naţională cu sesiune specială

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ ministerul a modificat calendarul desfăşurării examenului pentru elevii clasei a VIII ■ acesta se va desfăşura în perioada 7 iunie - 4 iulie ■ absolvenţii care nu au putut susţine examenul vor participa la o sesiune specială ■

De la declanşarea pandemiei de coronavirus, factorii de decizie din sistemul de educaţie au fost nevoiţi să ajusteze diverse acte normative, din cauza faptului că a fost afectat grav şi procesul de învăţămînt. La sfîrşitul lunii trecute, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a elaborate Ordinul 3744 din 28 aprilie 2021, publicat în Monitorul Oficial, privind modificarea şi completarea Ordinului nr. 5455/2020 privind organizarea şi desfăşurarea Evaluării Naţionale pentru absolvenţii de clasa a VIII-a.

Astfel, conform actului normativ amintit a fost fixat Calendarul de desafăşurare a Evaluării Naţionale după cum urmează. Între 7 şi 11 iunie 2021 va avea loc înscrierea pentru examen; 22 iunie – proba scrisă la Limba şi literatura română; 24 iunie – proba scrisă la Matematică; 25 iunie – Limba şi literatura maternă, unde este cazul; 29 iunie – între orele 16 şi 19 şi 30 iunie – între orele 8-12 – depunerea contestaţiilor; 30 iunie – 4 iulie – soluţionarea contestaţiilor, iar pe 4 iulie – afişarea rezultatelor finale.

Ca element de noutate, anul acesta este introducerea unei sesiuni speciale, destinate candidaţilor care, conform unui certificat medical, nu s-au putut prezenta în sesiunea anterioară. Conform actului normativ candidaţii aflaţi în situaţia menţionată vor putea înscrie în perioada 7 şi 11 iunie 2021; 5 iulie – Proba la Limba şi literatura română; 6 iulie – proba scrisă la Matematică; 7 iulie – Limba şi literatura maternă, unde este cazul; 9 iulie – afişare rezultate înainte de contestaţii (pînă la ora 12.00); 9 iulie, între 14 şi 20 – depunere contestaţii; 10-11 iulie – rezolvare contestaţii; 12 iulie – afişare rezultate finale. În judeţul Neamţ sînt aştepaţi la examenul de Evaluare Naţională 3.660 absolvenţi ai clasei a VIII-a.

Citește știrea

Actualitate

Chefuri cu droguri, alte „note de plată“

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la cîteva săptămîni de la descinderile procurorilor DIICOT, petrecăreţii au fost amendaţi ■ este vorba de 114 de persoane care au fost depistate la petrecerile ilegale ■ în cauză, 10 persoane, între care şi cei doi patroni, au ajuns după gratii ■

Petrecerile cu droguri din cluburile Jazz City Café şi Chaplin’s Pub nu s-au lăsat numai cu 10 arestări, unele despre care a vuit tîrgul. De la data descinderilor oamenilor legii la chefurile ilegale pe timp de pandemie, în noaptea de 17/18 aprilie 2021, ancheta a continuat, iar între timp au fost identificate toate persoanele care au fost găsite în acea noapte la party.

Fiecare dintre participanţi a fost amendat, iar prime sancţiuni au fost anunţate de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Neamţ într-un comunicat de pe 6 mai 2021. Atunci s-a anunţat faptul că oamenii legii au aplicat unui număr de 33 de persoane fizice tot atîtea sancţiuni pentru participarea la activităţi în spaţiul public/privat pentru care au fost instituite interdicii sau restricţii, valoarea totală a amenzilor dispuse fiind de 51.000 lei. A doua zi, Poliţia Neamţ a revenit cu un alt comunicat şi a anunţat că a aplicat alte 81 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 60.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind protecţia individuală şi a celor privind libera circulaţie/deplasare.

Marea majoritate a acestor sancţiuni au fost pentru petrecăreţii din cele două cluburi, 114 persoane fiind sancţionate cu 110.000 lei. Reamintim că în urma descinderilor oamenilor legii din noaptea de 17/18 aprilie, 10 indivizi au fost arestaţi preventiv. Este vorba de patronii celor două cluburi, Constantin Cuejdianu şi Cristian Valentin Dobrea, precum şi celebrul hoţ Paul Bumberică, zis Orlando, Claudiu Constantin Enea, Mihai Pavel, Ştefan Gabăr, Ciprian Motoi, Florin Nicolae Rusu, Ioan Stan şi Alin Alexandrul Chiuariu. Toţii au contestat cătuşele la Curtea de Apel Bacău, dar nu au găsit înţelegere, astfel că au petrecut sărbătorile Pascale în arestul Poliţie Neamţ.

Conform datelor de anchetă, procurorii începuseră urmărirea penală încă din luna februarie a acestui an, iar pentru dovedirea făptaşilor au fost folosiţi lucrători sub acoperire. Aşa s-a aflat că la petrecerile din spatele uşilor închise se traficau droguri, preţul fiind de 100 de euro gramul de cocaină sau 50 de euro pentru un comprimat de ecstasy. Patronii cluburilor strîngeau comenzile de la clienţi, se pare şi banii pentru stupefiante, apoi chemau dealerii care aduceau ceea ce comandaseră clienţii. Petrecerile la care participau circa 50 de persoane aveau loc de regulă în noapţile de sîmbătă spre duminică şi se spărgeau în zori, în jurul orei 5 dimineaţa, cînd se ridicau restricţiile de circulaţie.

Citește știrea

Actualitate

Lupta doctorilor nu doar cu coronavirusul, ci şi cu ignoranţa

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ medicul de familie Filip Panait face, din nou, un rechizitoriu al societăţi ■ acesta acuză comunicarea dezastruoasă a guvernanţilor pe teme de interes, cum e aceea a campaniilor de vaccinare ■ medicul crede că interesul politic este să ţină populaţia în ignoranţă ■

Filip Panait, medic de familie la Bîra, cunoscut ca unul dintre cei mai vocali oameni ai sistemului, este extrem de nemulţumit de atitudinea unor cetăţeni faţă de oamenii în halate albe, pornită adesea din mediul politic.

Acesta relatează o întîmplare de acest gen, care l-a pus pe gînduri foarte serios, în ceea ce priveşte misiunea medicilor de a se lupta nu numai cu bolile, dar şi cu ignoranţa. „«Doctorii omoară oameni!». Acestea au fost cuvintele unui tătic, cu aburii alcoololului în cap, după ce i-am vaccinat copilul acum un an. Părintele, cu un anumit grad de analfabetism şi sosit de prin Italia, cu doi copii destul de neglijaţi din punct de vedere medical şi nevaccinaţi la timp, a venit la mine la cabinet, împreună cu soţia, să se înscreie pe lista mea de pacienţi.

Le-am vorbit frumos şi le-am spus că unul dintre copii nu are vaccinurile de rutină efectuate. La ceva vreme au venit cu acel copilaş să-l vaccineze, copilul avînd atunci peste un an. După imunizare, aşa cum se mai întîmplă, a făcut o mică reacţie locală, cu durere şi o uşoară tumefacţie, a început să plîngă. M-a sunat tatăl spre seară, supărat şi mînios, că cel mic plînge. «Vă sau în judecată!. Doctorii omoară oameni», m-a ameninţat bărbatul. Am stat, l-am ascultat. Era vizibil că se afla sub influenţa consumului de acool. «Mă duc la spital!».

Am convenit să sune Ambulanţa şi să meargă la spital, deşi şi acolo tot doctorii îi tratau copilul şi nu i s-a făcut decît ceea ce-i recomandasem şi eu să facă. L-am lămurit că asemenea reacţii sînt normale după vaccinare şi i-am spus că, proprii mei copii au făcut reacţii mai severe. Atunci mi-am dat seama că în România la capitolul comunicare se stă extrem de prost, începînd de la secretarul de stat Raed Arafat şi continînd cu miniştrii Sănătăţii, de cele mai multe ori avînd conduita unui contabil bancar, ceea ce explică atitudinea agresivă a oamenilor, cărora le este greu să înţeleagă încrengătura de interese big-farma.

Cu o populaţie slab şcolarizată şi cu politicieni de proastă calitate este explicabil de ce s-a ajuns în acest punct“, este de părere medicul Filip Panait. Acesta este convins şi de faptul că vinile pot fi căutate şi în atitutudinea unor elite româneşti, inclusiv a celor din lumea medicală, politică sau oculte, care au contribuit din plin, la situaţia în care este ţara.

„O doamnă şi un lider de partid sînt cei mai buni vraci ai acestei naţii, care împreună cu şefii galeriiilor de fotbal vor transforma România într-un «paradis terestru»“, a conchis medicul. Acesta a mai precizat că a trecut un an de la întîmplarea cu nemţeanul venit din Italia, care cu întreaga lui familie a rămas pe lista sa de pacienţi, căpătînd încredere în sfaturile medicului lor şi nu în ceea ce auzise sau citise pe internet, cum că „medicii omoară pacienţi“.

Citește știrea

Trending