Contactează-ne

Actualitate

Discuții, dar de principiu, privind viitoare investiții în rețelele de apă și canalizare

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ reprezentanții primăriei au avut o primă întâlnire, de tatonare a intențiilor privind investițiile în moderenizarea rețelelor de apă și canalizare la Roman ■ cele două entități s-au pus de acord privind străzile ce vor intra în reabilitare și pe care trebuie înlocuite țevile ■ din păcate, fondurile europene sunt destinate doar extinderilor de rețele, nu și modernizării celor existente ■

La sediul Primăriei Roman, miercuri, 7 decembrie, a avut loc o întâlnire, demult anunțată, în care primarul Leonard Achiriloaei, administratorul public Aldo Pellegrini, viceprimarul Radu Samson, directorul cu investițiile, Ovidiu Bojescu și șefa serviciului de monitorizare a proiectelor, Mioara Cocea, s-au întâlnit cu o echipă a companiei ApaServ, condusă de directorul tehnic Andrei Păvăleanu,  pentru a se informa despre intențiile investiționale pentru 2023.

„După mulți ani în care cele două instituții (primărie și ApaServ n.r) nu s-au coordonat prea bine, azi ( miercuri, 7 decembrie – n.r.) s-a discutat, punctual,  despre investițiile la Roman. Un exemplu elocvent a ceea ce s-a stabilit e acela că în 2023 sunt planificate pentru a fi asfaltate străzile Miron Costin, Sucedava și Smirodava. Chiar dacă ApaServ avea planificat să schimbe conducte pe cele trei străzi abia în anul 2024, s-a ajuns la un acord comun și compania își va modifica planul de investiții pentru a moderniza rețelele de apă odată cu asfaltarea străzilor”, a declarat viceprimarul Radu Samson.

Directorul tehnic și de investiții al Primăriei Roman, Ovidiu Bojescu, a precizat faptul că a fost vorba de o primă întâlnire în care atât compania, cât și reprezentanții operatorului s-au informat reciproc despre intențiile pe care le au în 2023. „Ei ne-au prezentat un plan de investiții pe care intenționează să-l realizeze din redevența de 3 milioane lei.

La aceasta se va adăuga și suma pe care o vom aloca noi. Am spus ceea ce dorim să se facă. Urmează ca planul lor să treacă de aprobarea CA, la fel cum și al nostru va fi aprobat de Consiliul Local. Vom avea o nouă întâlnire, probabil săptămâna viitoare. Noi avem în implementare o serie de proiecte europene, care nu pot fi realizate fără modernizarea prealabilă a străzilor. Sperăm ca până săptămâna viitoare atât Primăria, cât și Apaserv, să aibă deja creionat bugetul pentru 2023.

Anul acesta, am avut un buget mulțumitor, de vreo 4 miliarde, dar nu știm de ce bani vom dispune în 2023. Cert este că am înaintat peste 32 de proiecte, din care o parte sunt în derulare, în timp ce altele sunt în analiză. Ceea ce ne dezavantajează e faptul că Uniunea Europeană nu finanțează decât proiectele de extindere rețele, nu și pe cele de modernizare, așa cum e cazul nostru”, a declarat Ovidiu Bojescu. Acesta a mai spus că trecerea la ApaVital e o chestiune care mai este încă studiată din punct de vedere juridic.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending