Contactează-ne

Arhivă 2005-2017

Directorul Spitalului vrea articole „voalate“

Știre publicată în urmă cu

în data de

• „fatã de o parte a presei, nu-i deloc (transparentã, n. red.) si fatã de Monitorul de Roman s-a închis transparenta, avînd în vedere bãtaia de joc“, spune Petre Bostinã

Doctor Petre Bostinã, directorul Spitalului Municipal Roman, pune piedici „Monitorului de Roman“, în ceea ce priveste informatiile de interes pentru cititori. Astfel, acesta dã dovadã de lipsã de respect fatã de cititorii nostri, care achitã taxe la stat, din care este plãtit si el. Invocînd o „supãrare“ personalã, legatã de un articol mai vechi, cu referire la modul de organizare a fluxurilor în spital, seful institutiei sanitare a început, mai nou, „sã ia la misto“ reporterii cotidianului. Reproducem în cele ce urmeazã modul în care întelege directorul Spitalului sã dialogheze cu reporterii. Mentionãm cã l-am interpelat pe Petre Bostinã cu privire la starea de teroare pe care o acuzã multi salariati ai spitalului cînd trebuie sã stea de vorbã cu presa. Asta, în conditiile în care situatia unui purtãtor de cuvînt al institutiei este „încetosatã“. Citind, vã veti da seama care este fondul supãrãrii „domnului director“, pe care îl asigurãm, astfel, cã nu facem articole „voalate“.

„Purtãtorul de cuvînt sînt eu“ Reporter: Domnule director, vrem sã vã punem cîteva întrebãri… Petre Bostinã (P.B.): Dupã ce apar scuzele în ziar, sînt la dispozitia dumneavoastrã. Rugãmintea mea este mare, Monitorul de Roman sã-si cearã scuze, fatã de persoana doctorului Bostinã care «face circulatie» în spitalul Roman. Doamnã, dumneata întelegi româneste, am si eu o dorintã, e cea mai mare, a vietii mele. Rep.: De ce ati introdus aceastã teroare în spital? P.B.: Pentru cã vreau ordine, domnisoarã, ordine! Rep.: Care este modul de colaborare cu presa? P.B.: Dacã te-a trimis Arvãtescu, uite, îti spun eu. Dacã Arvãtescu considerã cã astea (bilete de trimitere. n.red.) se lasã semnate în alb si se trimit fãrã semnãturã si parafã, e treaba voastrã. Repet rugãmintea dinainte, haideti sã facem un alt început, cereti-vã scuzele, eu am plecat în viatã cu dorinta cã ajut spitalul, cu bunã credintã, voi spãlati cu noroi, orice este sfînt, în spitalul ãsta. Monitorule am un alt început cu tine, cu conditia sã-ti ceri deschis scuze, cum si eu pot sã-mi cer fatã de tine, dacã am gresit cu ceva. Rep.: Domnule director, care este modul de colaborare cu presa si-n situatia de fatã cu redactorul „Monitorului de Roman“? Cum e cu transparenta spitalului fatã de presã? P.B.: Fatã de o parte a presei nu-i deloc si fatã de Monitorul de Roman s-a închis transparenta, avînd în vedere bãtaia de joc. Rep.: Are Spitalul Roman purtãtor de cuvînt si ce remuneratie are acesta? P.B.: Purtãtorul de cuvînt sînt eu si remuneratia e de 4,5 milioane. Rep.: Cum este posibil sã avem acces la informatii, în spital? P.B.: În momentul în care vã veti cere scuze, pentru articolele urîte, fãcute fãrã drept. Spitalul nu este intersectie. Spitalul este unitate în care managerul se strãduieste sã facã ceva din ea. Stiti despre ce articol este vorba, sã vã dau o xerocopie dupã el?…cu 60 de km la orã. Domnisoara reprter, în deontologia dumneavoastrã profesionalã sînt cinci puncte, dati-mi-le si mie sã le studiez, vã rog frumos. Le-am aflat de la domnul Cristian Tudor Popescu, care se pare cã este un girant al unui anumit profil al jurnalistului.

Tratat gastronomic pe teme de transparentã: „Hai sã vorbim despre altceva, cum faci zacusca toamna“ Rep.: Domnule director, legea transperentei vã obligã sã nu fiti pãrtinitori, în ce priveste furnizare de informatii doar anumitor reprezentanti media. P.B.: Iar pe dumneavoastrã, legea adevãrului vã obligã sã nu denaturati spusele. Sînt cu acea presã care respectã adevãrul si asa cum iese din gura mea. Denaturati adevãrul. Spuneti circuit înseamnã circulatie. Circuit înseamnã sã mergi la dispozitia directorului, cu 60 de km la orã, prin spital, dacã nu, acesta te sanctioneazã. Unde-i bunul simt, bunul simt? Respectul pentru mine, respectul. Respectati si veti fi respectati. Rep.: Acreditãrile pe spital cum se obtin? P.B.: Nu puteti cere asa ceva pînã nu reparati greseala. Nu putem sã cerem sã facem felul II pînã nu terminãm mãmãliguta. Hai sã vorbim despre altceva, cum faci zacusca toamna? Eu zacusca o fac cu ceapã multã, deoarece cade bine la digestie… si ce altceva discutãm, dar nu despre chestiuni medicale“. Rep.: De ce nu se anuntã conferintele de presã, asa cum se face de obicei, atunci cînd sînt de comunicat lucruri importante? P.B.: De regulã, acestea se anuntã de cãtre conducerea spitalului, atunci cînd sînt lucruri importante. Am asteptat întrebãrile, pînã la ora… ? În fiecare joi se face conferintã de presã, pe seama întrebãrilor lansate, pînã miercuri, la ora 12. Vous avez comprit? Crede-mã nu vreau sã fiu genul de om care sã vã priveascã de sus. Sînteti partenerii societãtii si ai mei, dar haideti sã facem pasii aceia, haideti puneti scuzele în ziar si sîntem parteneri. Vã iau partenerii mei, dar hai sã lãsãm la o parte rîca politicã, iesiti din doctrina politicã care vã finanteazã si deveniti oamenii societãtii. Uitã-te în ochii mei, si tu si eu avem un singur Dumnezeu. Lui mã închin si nimãnui altcuiva. Mãi nu te uiti, cã sînteti pãcãtosi. Vin Sãrbãtorile de iarnã si nu vã iartã Dumnezeu. Spuneti cã sînteti curati si celor care vã finanteazã.

„Faceti articolul ãsta, asa mai voalat, dar sã sune a scuze“ Rep.: Am venit, totusi, în calitate de redactor medical, pentru cîteva întrebãri punctuale. P.B.: Multumesc cã ai venit… Rep.: Care a fost rezultatul controalelor, pe care le-ati efectuat în spital, în ultima sãptãmînã? Practic, care a fost scopul acestora? P.B.: Vreau ca asiguratul sã se simtã respectat, nu aruncat pe stradã, asta vreau eu, cît timp rãmîn, sase luni, dar tai si curge sînge… de doctor, spune-le bãietilor… he he, mã stiu din Colegiul Medicilor, si-o sã aveti subiecte, slavã Domnului… Haideti sã stergem cu buretele, faceti articolul ãsta, asa mai voalat, dar sã sune a scuze si hai sã avem un alt început, e pãcat. Eu m-am pus în slujba spitalului, vom face reorganizarea spitalului, cu societatea civilã, ne vom consulta cu toti oamenii, ca sã fim un spital cît mai bine intentionat, cît mai bine organizat, la dispozitia romascanilor si a celor din teritoriu, asta-i dorinta mea.(FOTO: Directorul Petre Bostinã asteaptã scuze de la „Monitorul de Roman“. Singurele scuze pe care le oferim sînt: „Ne facem datoria“)

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending