Contactează-ne

Actualitate

Din ciclul ,,Marile gogoşi ale actualilor guvernanţi” (I)

Știre publicată în urmă cu

în data de

În consecvenţă cu zicala românească ,,Dacă nu esti şi fudul, nu eşti prost destul”, narcisismul Guvernului Cîţu a depăşit cu mult graniţa fuduliei.

România este blestemată să fie condusă de unii oameni care se cred providenţiali, care vor să o reformeze din temelii. Pentru asta ne obligă să scoatem din pământul ţării şi temeliile sănătoase, ca să pornim de la zero.

Premierul coaliţiei conjuncturale, despre Florin Cîţu este vorbire, se vrea a fi un astfel de providenţial, care îşi propune ,,reformarea din temelii a întregii Românii”. Taman când începusem a ne plictisi de sloganele reformatoare, reale baloane de săpun, ale preşedintelui Iohannis.

Astăzi, premierul Cîţu se miră ca Frosa în târg, de ce nu a fost până acum remarcat ca cel mai progresist liberal, care s-a şcolarizat la locul de muncă ca ministru al Finanţelor. Pentru a pune în manoperă visul demolator începând cu temelia, Cîţu a ajuns să transpună în ,,politici publice reformatoare”, tot felul de slogane răsuflate ale capitalismului timpuriu.

În politica românească dintre anii 1990 şi 2019, nu a existat o coaliţie de guvernare mai slabă decât cea a Convenţiei Democratice (CDR) instalată în 1996. Fudulă nevoie mare, CDR şi- a etalat cu surle şi trâmbiţe cei ,,15.000 de specialişti”, care au clocit cele mai mari fraude din România. Rămân de pomină Fondul Naţional de Investiţii (FNI) al lui Sorin Ovidiu Vântu, falimentul Bancorexului, al altor bănci private, precum şi mega frauda naţională numită ,,privatizarea pe un leu”. Tot atunci s-a produs şi cea mai mare inflaţie, în urma căreia cursul dolarului s-a dublat. Guvernarea coaliţiei CDR, din anii 1996 – 2000, a fost cea mai coruptă şi imbecilă, fiind întrecută doar de guvernarea sub Carol II. Apoteotic, dărâmarea guvernului CDR, de sub conducerea premierului Ciorbea, a fost opera unui ministru al Transporturilor, pe numele său Traian Băsescu.

Simetria istorică nu este deloc întâmplătoare. Doar trebuie să înlocuim perioada 1996 – 2000 cu perioada 2019 – 2022, guvernarea CDR cu guvernarea PNL – USR PLUS şi UDMR, Ciorbea cu Cîţu şi Băsescu cu Orban. Deosebirea este că, astăzi, teza lui Cîţu, aceea ,,a schimbării României din temelii”, pentru profani, este teza mişcării globaliste mondiale privind ,,Marea Resetare”.

Gogoaşa cu tăierea pensiilor speciale. Nu s-a tăiat nici o pensie specială.

Coaliţia de guvernare, sensibilă la suferinţa celor peste cinci milioane de pensionari cu pensii de subzistenţă, a declanşat o operaţiune propagandistică, numită ,,tăierea pensiilor speciale”. Naivii au crezut că sumele obţinute din tăiere vor fi adăugate la pensiile mici, dar s-a dovedit a fi doar o fentă.

Deoarece Guvernul Cîţu a amânat mărirea punctului de pensie până în 2022, revoluţionarul Ludovic Orban şi-a asumat meritul de a repara această nedreptate prin tăierea ,,pensiilor speciale” ale parlamentarilor.

Această operaţiune de fentă socială se dovedeşte că nu este decât o grosolană manipulare, menită să ascundă bâlbele, promisiunile neonorate şi tunurile guvernării de dreapta.

În atmosfera de circ parlamentar al operaţiunii, Ludovic Orban şi Dan Barna au vrut să convingă populaţia că tăierea pensiilor speciale ale parlamentarilor este semnalul că ,,marea reformare a României” a început. În realitate, aceştia nu vor să se vadă că operaţiunea de tăiere a pensiilor speciale s-a poticnit tocmai în faţa uşii marilor beneficiari ai pensiilor speciale.

În România există vreo 12 categorii socioprofesionale, a căror salariaţi, la pensionare, primesc beneficii numite pensii speciale, pensii de serviciu sau indemnizaţii, pentru care statul acordă de la buget suma de 4,5 miliarde de lei anual. Pensiile speciale variază între suma medie lunară de 1.500 lei, acordată foştilor salariaţi de la ministerele de Interne şi de Apărare, şi suma de 8.300 lei sau de 9.150 lei, acordate judecătorilor şi procurorilor, respectiv personalului aeronautic.

Parlamentarii pensionari primesc o sumă medie lunară de 3.800 lei. Astăzi sunt în plată 827 pensionari speciali, foşti parlamentari, pentru care se plăteşte în total suma de 62 milioane de lei anual, sumă care reprezintă doar 1,38% din suma totală de 4,5 miliarde lei.

Anularea acestor beneficii speciale, cuprinse sub genericul de ,,pensii speciale”, a fost obiectivul declarat al coaliţiei de guvernare, ca posibilă măsură de asigurare a fondului de pensii acordate pe bază de contribuţie.

În Parlament existau trei proiecte de legi, privind anularea pensiilor speciale, depuse de PNL, de USR – PLUS şi de PSD. Dacă primele două proiecte vizau tăierea pensiilor speciale ale diverselor categorii de pensionari, proiectul PSD viza numai tăierea indemnizaţiilor speciale ale parlamentarilor.

Miercuri 17 februarie, pe o procedură ,,repede înainte”, a fost votat în unanimitate proiectul PSD. UDMR s-a abţinut să voteze, parlamentarii respectivi susţinând că trebuia să aibă loc tăierea tuturor pensiilor speciale, nu doar ale parlamentarilor. Prin ce s-a votat acum, toate pensiile speciale au rămas neatinse, printre care, în mod deosebit, cele mai mari pensii speciale ale celor din procuraturi, judecătorii şi servicii secrete. Cât timp nu se atinge de aceste pensii speciale, actuala coaliţie speră să-şi asigure liniştea, inclusiv din partea DNA, pe care vor să-l reintroducă în drepturi, prin desfiinţarea SIIJ.

Linişte va fi şi din partea Curţii Constituţionale, deoarece tăierea indemnizaţiilor speciale ale parlamentarilor nu se echivalează cu o tăiere de pensii speciale şi se mizează că nu pot fi contestate. Aceasta este şi logica aprobării de către coaliţie a proiectului PSD, fapt menit să contrazică logica plăcuţei suedeze. Cinic, dar din cele 62 milioane de lei economisite din tăierea indemnizaţiilor speciale ale parlamentarilor, nici măcar un bănuţ nu se regăseşte adăugat la una din multiplele pensii existente, sub limita decenţei. Nu se regăsesc aceşti 62 milioane de lei în pensiile unor pensionari necăjiţi, deoarece nu provin din pensii speciale tăiate. Coaliţia guvernamentală ne-a minţit pe toţi. Nici o pensie specială nu a fost tăiată, să nu se îmbete nimeni cu apă rece.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Se întoarce iarna!

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ meteorologii anunţă valori termice în scădere şi precipitaţii sub formă de nea ■ la mijlocul săptămînii viitoare vor fi temperaturi diurne de 1 grad ■ în cea mai rece noapte se vor înregistra -5 grade ■

Primăvara ne-a păcălit şi după cîteva zile foarte frumoase, cu soare şi valori termice peste media perioadei, pare că iarna se întoarce. Meteorologii anunţă o răcire accentuată şi precipitaţii sub formă de zăpadă. În cea mai rece zi de săptămîna viitoare, cu greu se va atinge o maximă de 1 grad, iar în cea mai rece noapte mercurul din termometre se opreşte la 0 grade.

Aşa stînd lucrurile, ziua de ieri a fost frumoasă, iar la ora 10:00, termometrele indicau 3 grade la Roman, 6 grade la Piatra Neamţ, iar la Tîrgu Neamţ deja erau 9. Cel mai frig era în vîrf de munte, pe Toaca, unde erau valori negative de -3 grade. Din cauza vîntului, indicele de răcire arăta -26 de grade. Cald va mai fi doar azi, 5 martie, cînd se anunţă 13 grade. Minima nopţii ajunge la 1 grad.

De sîmbătă, 6 martie, se răceşte dramatic, cu vreo 10 grade, nu vor fi mai mult de 3 grade şi ar putea ninge. Noaptea trecem la valori negative, de -1 grad. Condiţiile meteo se mai redresează niţel duminică, 7 martie, cînd reapare soarele şi s-ar putea înregistra 7 grade. După lăsarea întunericului se face frig şi ar putea fi – 4 grade. Luni, 8 martie, va fi soare dar nu mai mult de 7 grade, iar noaptea -2 grade. Cea mai rece zi din această primăvară pare a fi cea de marţi, 9 martie. Meteorologii spun că revin norii şi sînt anunţate precipitaţii sub formă de nea la o minimă de numai 1 grad. Se păstrează minimele negative şi vor fi -3 grade.

Cu începere de miercuri, 10 martie, începe să se încălzească, dar greu şi treptat. Nu scăpăm de nori, dar scăpăm de precipitaţii. Maxima diurnă creşte anemic pînă la 4 grade, însă noaptea va fi cea mai rece din acest sezon, iar mercurul din termometre se opreşte la -5 grade. Pînă joi, 11 martie, temperaturile diurne se dublează, se ajunge la 8 grade, dar din păcate nu zărim soarele. Se mai îmbunează şi noaptea care aduce o minimă la limita îngheţului, -1 grad.

Vineri, 12 martie, am putea vedea soarele în răstimpuri, iar maxima ajunge la 9 grade, în timp ce minima nocturnă va fi de 0 grade. Cam la fel va fi vremea şi sîmbătă, 13 martie, cu excepţia faptul că trecem la o minimă nocturnă pozitivă, de 2 grade. Duminică, 14 martie, cerul va fi acoperit, nu sînt anunţate precipitaţii, maxima diurnă ajunge la 10 grade, în timp ce minima nocturnă saltă la 3 grade.

Citește știrea

Actualitate

Încătuşată pentru o ţeapă de 2.500 de euro

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ o femeie de 37 de ani, din Tîrgu Neamţ a scos garsoniera la vînzare ■ a încasat de la victimă 2.500 de euro, apoi nu a mai putut fi contactată ■ de urma ei au dat poliţiştii care au reţinut-o ■

O femeie de 37 de ani, din Tîrgu Neamţ a fost reţinută pentru 24 de ore şi ar putea fi arestată preventiv pentru o ţeapă de 2.500 de euro. Ea a oferit la vînzare o garsonieră, dar după ce a încasat un avans de jumătate din suma cerută, nu a mai putut fi contactată de cumpărătorul de bună credinţă.

„O femeie de 37 de ani, din Tîrgu Neamţ, bănuită că ar fi indus în eroare o femeie de 60 de ani, de la care a primit 2.500 de euro, sub pretextul vînzării unui imobil, a fost reţinută de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei oraşului Tîrgu Neamţ“, conform unui comunicat al Poliţiei Neamţ.

Femeia a fost reţinută pe 3 martie 2021, bănuită fiind de săvîrşirea infracţiunii de înşelăciune. Cercetările efectuate în cauză au concluzionat că faptele ar fi avut loc în perioada 4 – 17 februarie 2021, cînd femeia în cauză ar fi indus în eroare şi prejudiciat o femeie de 60 de ani.

În concret, făptuitoarea a promis spre vînzare o garsonieră din oraşul de sub Cetate, pentru care a cerut suma de 5.000 de euro. Persoana vătămata i-ar fi înmînat jumătate din banii ceruţi. Ulterior vînzătoarea nu a mai putut fi contactată, iar prejudiciul rezultat în urma săvîrşirii acestei infractiuni a fost stabilit la 2.500 de euro.

În baza probatoriului administrat, femeia în cauză a fost reţinută de poliţişti pentru 24 de ore. Ea urma a fi prezentată în faţa unui procuror din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Tîrgu Neamţ, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Avînd în vedere toate aceste considerente, oamenii legii atrag atenţia asupra faptului că infracţiunile de înşelăciune îmbracă forme diferite de manifestare, modurile de operare folosite de cei care încearcă să obţină bani sau alte bunuri de valoare prin mijloace ilicite sînt din ce în ce mai complexe.

Pentru a nu deveni victima acestui gen de fapte, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ atenţionează cetăţenii să fie prudenţi atunci cînd sînt abordaţi prin orice mijloace de persoane necunoscute, care le ofera diverse bunuri sau servicii.

În cazul în care aţi fost victima unei astfel de infracţiuni vă rugăm să vă adresaţi celei mai apropiate unităţi de Poliţie sau să apelaţi numărul unic de urgenţă 112, în cel mai scurt timp posibil, pentru a spori şansele ca infractorul să fie identificat şi prejudiciul recuperat.

Citește știrea

Actualitate

La spital, tentativă de omor cu cuţitul

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ altercaţia cu cuţite a avut loc în sala de aşteptare a Centrului de Primiri Urgenţe de la Spitalul Roman ■ victima agresiunii a suferit leziuni vindecabile în 18 - 20 de zile de îngrijiri medicale ■ încadrarea a fost schimbată în atentat la viaţă ■

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lîngă Tribunalul Neamţ au finalizat urmărirea penală şi au trimis la instanţă dosarul agresiunii cu cuţite din sala de aşteptare a Centrului de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului municipal Roman.

Totul s-a întîmplat cu circa un an şi jumătate în urmă, iar dosarul a fost la Roman. Ulterior încadrarea juridică a faptei a fost schimbată în atentat la viaţă, iar cauza a ajuns la Parchetul de pe lîngă Tribunalul Neamţ. Pe 3 martie 2021, Dumitru Ionel Udilă, de 43 de ani, din Roman, a fost trimis în judecată pentru săvîrşirea infracţiunii de tentativă de omor.

Conform actelor de urmărire penală incidentul care era să se lase cu moarte de om a avut loc pe 4 septembrie 2019, aproape în zori, cînd a avut loc o încăierare între mai mulţi bărbaţi, aceştia folosindu-se şi de cuţite, confruntarea fiind surprinsă de camerele de luat vederi ale unităţii.

Un comunicat de presă al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman de la acel moment relata circumstanţele în care s-a produs încăierarea. „În dimineaţa zilei de 4 septembrie 2019, în jurul orei 02.40, în sala de aşteptare a Centrului de Primiri Urgenţe de la Spitalul Municipal Roman a avut loc o altercaţie între mai multe persoane. Un bărbat în vîrstă de 20 de ani s-a prezentat la CPU cu dureri abdominale şi în satre avansată de ebrietate.

După aproximativ 20 de minute, după ce acestra a ajuns la spital, în timp ce se afla în sala de aşteptare, s-a prezentat un alt tînăr, furios, care a sărit la el cu un cuţit. La alercaţie au participat şi alţi aparţinători, atît din partea pacientului, cît şi cîţiva prieteni ai agresorului. În urma incidentului, un bărbat în vîrstă de 38 de ani a suferit un traumatism cranio-cerebral, o plagă tăiată de cuţit în zona scalpului parietal sting.

Un alt bărbat, în vîrstă de 39 de ani, s-a ales cu o plagă tăiată de cuţit, la mîna stîngă, fiindu-i afectate degetele I şi II. Ambii pacienţi, după ce au fost trataţi de medicii de la CPU au plecat la domiciliu cu indicaţii de tratament. Menţionăm că nici un cadru medical nu a fost rănit, dar din cauza agitaţiei produse în jurul incidentului, actul medical nu s-a putut desfăşura în condiţii optime. Nu este normal ca aceste reglări de conturi să aibă loc în incinta unui spital, unde personalul medical trebuie să-şi desfăşoare activitatea în linişte.

Consultarea şi diagnosticarea pacienţilor nu trebuie să se desfăşoare în condiţii de stres. Menţionăm că a fost apelat serviciul unic de urgenţă 112 pentru asigurarea climatului de linişte şi ordine în incinta CPU Roman, poliţiştii desfăşurînd o anchetă pentru stabilirea cauzelor altercaţiei dintre cele două grupuri“, se arăta în comunicatul de presă al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman.

Cele două grupuri care s-au încăierat sînt de etnie rromă. Purtătorul de cuvînt al Poliţiei Neamţ, Dimitrie Mocanu, a declarat că la faţa locului s-a deplasat un echipaj şi se făceau cercetări referitoare la circumstanţele în care a avut loc altercaţia între cele două grupuri de rromi.

„La data de 4 septembrie 2019 poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Roman au fost sesizaţi de către personalul medical al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman despre faptul că în incinta CPU Roman a exista o agresiune între doi bărbaţi. Din primele cercetări efectuate a reieşit faptul că în timp ce un bărbat în vîrstă de 41 de ani din Roman se afla în sala de aşteptare a CPU ar fi fost agresat fizic cu un obiect tăietor-înţepător de către un alt bărbat în vîrstă de 41 de ani din Roman (o rudă a tînărului de 20 de ani care a venit cu dureri de stomac – n.r.).

De precizat este faptul că leziunile suferite nu au fost de natură să-i pună viaţa în pericol celui înţepat. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvîrşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi portul sau folosirea unor obiecte periculoase. Investigaţiile se desfăşoară sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Roman“, menţiona Dimitrie Mocanu, purtătorul de cuvînt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ.

Ulterior, anchetatorii au stabilit că prin natura lor, leziunile au pus în pericol viaţa victimei. A fost momentul în care cauza a trecut din curtea Parchetului Roman, în cea a Parchetului de pe lîngă Tribunalul Neamţ, cercetările continuînd pentru săvîrşirea infracţiunii de tentativă de omor.

Împotriva inculpatului nu s-a luat nici un fel de măsură preventivă, el fiind cercetat în stare de libertate, la fel fiind trimis şi în judecată. De acum înainte, timp de două luni, cauza va fi în procedură de Cameră preliminară, cînd se va verifica legalitatea actului de inculpare. Ulterior, procesul care are loc la Tribunalul Neamţ intră în linie dreaptă şi continuă cu administrarea probatoriului şi audierile de martori, în vederea stabilirii vinovăţiei sau nevinovăţiei inculpatului.

Rămîne de văzut ce vor stabili judecătorii la finele procesului. Indiferent de soluţie, aceasta nu va fi definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău de oricare dintre părţile interesate, incusiv procurorii.

Citește știrea

Trending