Contactează-ne

Actualitate

Din ce cauze se mai ajunge pe patul de spital

Știre publicată în urmă cu

în data de

Conducerea Spitalului Municipal de Urgență Roman a realizat, așa cum ne-a obișnuit în ultima vreme, o sinteză privind adresabilitatea către unitatea sanitară, în perioada 1-17 decembrie, din care rezultă că numai la CPU s-au prezentat 720 de pacienți, din care 228 au fost internați.

La Terapie Intensivă au ajuns 40 de pacienți, mulți dintre ei în stare foarte gravă. În funcție de  patologii, pacienții au fost împărțiți astfel: 11 provin din  accidente rutiere, iar tot 11 au ajuns pe patul de spital ca urmare a unor încăierări. Au mai fost internate 64 de persoane cu afecțiuni neurologice.

Trei pacienți au ajuns la Spitalul Municipal de Urgență Roman cu accidente vasculare cerebrale, 68 cu tensiune arterială, 19 cu afecțiuni respiratorii serioase. S-au înregistrat trei cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARSCOV 2. Alți 18 pacienți  au fost diagnosticați cu afecțiuni toraco-abdominalo-pelvine chirurgicale. 27 pacienți ajunși la CPU aveau plăgi și 70 diverse alte traumatisme.

Prin triajul Secției de Pedeatrie au „trecut“ 406 copii, 55 necesitând spitalizare. Cele mai frecvente patologii pediatrice au fost  19 infecții respiratorii (IACRS), 28 pneumonii, 26 rinofaringite, 28 amigdalite și 11 bronșite. În Secția Obstretică-Ginecologie au adus pe lume copii 5 mămici, din care 3 minore. Alți 8 copilași au venit pe lume prin operații cezariene.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending