Contactează-ne

Actualitate

Din cauza nămeţilor: Copil născut la domiciliu, „moaşă”, asistentul de la Salvare

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în cursul nopții de 5 spre 6 aprilie o gravidă din Ruginoasa a solicitat o ambulanță ■ din cauza drumului greu, în condiții de iarnă, echipajul cu asistent medical a ajuns la domiciliul gravidei după ce femeia intrase în travaliu ■ asistentul medical a decis asistarea nașterii la domiciliu ■ tânăra de 23 de ani a adus pe lume un băiețel perfect sănătos ■

Cadrele medicale de la Substația Roman a Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Neamț au avut de rezolvat un caz deosebit, în noaptea de 5 spre 6 aprilie. ”Colegii de la 112 ne-au anunțat la ora 1.34 faptul că suntem solicitați să transportăm la Maternitatea din Roman o gravidă, la termen, aflată la cineva în comuna Ruginoasa . Cum în condițiile meteorologice deosebite se circulă greu, în condiții de iarnă, iar gravida cu domiciliul în comuna Mărgineni, se afla în gazdă la o familie din Ruginoasa, am trimis o ambulanță de tip B2, cu ambulanțier și asistent medical. Când a ajuns ambulanța, femeia se afla deja în travaliu. Colegul nostru, asistentul Toni Ailenei, care în cei 23 de ani vechime în munca de urgență, are la activ câteva zeci de nașteri, a asistat, cu succes, nașterea la domiciliu. Aflată la a treia sarcină, femeia a adus pe lume un făt de sex masculin, în condiții normale. Conform protocolului a fost solicitată  Ambulanța tip SMURD, cu medic, asistent medical și ambulanțier care au preluat pentru a transporta la spital, în incubator, bebelușul. Echipajul SAJ a transportat la SMU Roman tânăra mamă, în vârstă de 23 de ani, aflată la a treia naștere”, a precizat Radu Roibu, purtătorul de cuvânt al SAJ Neamț.

Purtătoarea de cuvânt al Spitalului Municipal de Urgență Roman, Andreea Trifan, a spus că atât mama cât și copilul se simt bine și au fost internați în Maternitatea Roman. ”Prima naștere a fost asistată la domiciliu, noaptea trecută, de către asistentul de pe ambulanța SAJ, dar în această dimineață, ambulanța TIP SMURD a adus la spital altă gravidă, în vârstă de 19 ani, aflată și ea la a doua naștere, care a intrat în sală la ora 11.12 minute și a născut, asistată de personalul Maternității. Și ea a adus pe lume o fetiță, în greutate de 3.650 grame perfect sănătoasă, ca și mama. Bebelușul a primit la naștere calificativul FB”, a declarat Andreea Trifan.

FOTO: generica

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. Emilian Barbu

    7 aprilie 2023 at 4:46 PM

    De ce nu a venit din prima ambulanta SMURD cu asistent si medic? Sa ne explice cineva, pe intelesul tuturor muritorilor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending