Contactează-ne

Actualitate

VIDEO: DIICOT Neamţ, amplă anchetă într-un caz de concurenţă neloială şi înşelăciune

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ sînt efectuate 19 percheziţii în diverse localităţi din ţară ■ robineţi produşi în ţări asiatice erau falsificaţi şi vânduţi ca fiind din Comunitatea Europeană ■ circa 130 de persoane urmează să fie audiate ■

Procurorii DIICOT Neamţ au declanşat o anchetă de proporţii în mai multe judeţe din ţară, într-un caz de concurenţă neloială cu robineţi asiatici, care erau falsificaţi şi vânduţi ca fiind din Europa, peste 100 de directori urmând a fi audiaţi.

În această dimineaţă, au fost efectuate 19 percheziţii la domiciliul unor persoane fizice, la sediile mai multor societăţi comerciale şi punctele de lucru ale acestor firme din Neamţ, Alba, Arad, Argeş, Bacău, Braşov, Brăila, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Cluj, Constanţa, Dolj, Galaţi, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Mureş, Olt, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiş, Vrancea şi Bucureşti.

Dosarul are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunilor de concurenţă neloială şi înşelăciune, prin falsificarea marcajele produselor industriale urmate de comercializarea acestora, fiind induşi în eroare beneficiarii în ceea ce priveşte calitatea şi provenienţa.

„S-a reţinut faptul că, începând cu 2014 şi până în prezent, reprezentanţii unei societăţi au achiziţionat din spaţiul asiatic cantităţi semnificative de robineţi de diverse dimensiuni şi tipuri, produse ce nu sunt certificate în vederea comercializării în Comunitatea Europeană, pe care le falsificau prin aplicarea de serii de identificare a unor produse similare achiziţionate în acest scop din Europa, dar în cantităţi mici“, se arată într-un comunicat DIICOT.

Ulterior toate componentele de instalaţii erau vândute ca provenind din spaţiul comunitar, fiind certificate prin utilizarea de documente false. Ofertele comerciale prezentate, care conţineau datele tehnice ale unor robineţi din Comunitatea Europeană, erau nereale şi susţinute de documente care să ateste în fals că ele corespund tehnic şi calitativ.

Prin modificarea datelor tehnice, cumpărătorii au fost induşi în eroare despre provenienţă şi caracteristici tehnice (materialul de fabricaţie, presiunea de exploatare în siguranţă şi perioada de exploatare). Robineţii au fost vânduţi ca fiind produşi în CE, la preţuri mult mai mari decât produse similare fabricate în spaţiul asiatic.

„La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Neamţ urmează să fie conduse, în vederea audierii peste 30 de persoane. De asemenea, urmează a fi audiaţi peste 100 de reprezentanţi ai unor societăţi comerciale“, a mai transmis DIICOT.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. Acţiunea este efectuată cu sprijinul IPJ Neamţ şi Grupării Mobile de Jandarmi Bacău. Pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi prezumţia de nevinovăţie.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. radu tomsa

    20 octombrie 2022 at 8:29 AM

    Cine stie cum sta treaba la Robmet nu se mira de opulenta care domnea acolo….masini super luxoase,venituri uriase,tot felul de beneficii gen excursii in Dubai,Emirate,Dominicana etc,nu e ceva neobisnuit. Plus “calitatile”domnisoarelor agent ( exclusiv femei cu un anumit tipar) care stiau ce aveau de facut pt a “sensibiliza” clientii…..

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending