Contactează-ne

Actualitate

”Dihonie” politică și în AUR

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ colonelul (r) Claudiu Găman și-a dat demisia din AUR , nemulțumit că în formațiunea politică în care activează de un an, nu are prioritate meritocrația, ci doar vechimea ■ fostul militar de carieră a crezut în platforma politică a partidului ■ prin formația sa profesională e convins că cei 4 piloni:Națiune, Credință, Libertate și Familie chiar trebuie să stea la fundamentul unei societăți democratice ■ liderii AUR susțin că sunt oameni care lucrează de 4 ani în partid și care au avut prioritate  ■ listele AUR vor merge pe continuitate ■ formațiunea se așteaptă să câștige la alegeri 4 locuri în Parlament

Și în AUR, ca în toate formațiunile politice, în această perioadă e fierbere mare, cauzată de nerespectarea în partid a principiilor legate de meritocrația unei persoane și nu a numărului de ani de când are carnetul un membru de partid. Cunoscutul colonel® Claudiu Găman, cel care a condus la un moment dat ISU Neamț, și-a dat demisia din partid, nemulțumit de modul în care sunt gestionate problemele legate de întocmirea listelor pentru alegerile parlamentare. Contactat telefonic acesta a făcut un aspru rechizitoriu clasei politice, în general și AUR, în special.

”Am intrat în AUR în urmă cu un an, plin de entuziasm și cu dorința de a schimba ceva și de a –mi pune cunoștințele în slujba societății. Era în luna octombrie 2023. Conducerea partidului a făcut un apel la toți cei care au studii și expertiză într-un anumit domeniu să se înscrie într-o platformă digitală lansată de AUR. La începutul anului 2024 am fost chemat la București la un interviu, pe care l-am trecut fără probleme. Atunci când m-am înscris în acea platformă și mi-am anunțat intenția de a candida pentru un loc în Consiliul Județen și pentru un altul în Parlamentul României, chiar am crezut în valorile  în care AUR anunța că le promovează, adică ce 4 piloni: Națiune, Credință, Libertate și Familie. Am crezut în cuvântul președintelui AUR, George Simion, care anunța că vrea să ajungă la Guvernare cu un Executiv format din oameni competenți. Acum îmi dau seama că lucrurile nu stau deloc așa,  cum ne-au fost prezentate. Nicăieri nu s-a spus că singurul criteriu de a fi trecut pe liste e durata de când un candidat și-a depus adeziunea și nu meritele pe care le are. Poți avea 4 ani vechime ca membru de partid și să fi stat să lâncezești într-un scaun,  în tot acest timp. Eu chiar am crezut și am făcut tot ce trebuie în filiala de la Neamț unde de un an am străbătut toate localitățile din  județ, am stat de vorbă cu oamenii, le-am aflat necazurile, am încercat să-I ajut să și le rezolve, am organizat multe evenimente de partid”, a declarat pentru ”Monitorul” col.(r) Claudiu Găman. care se arată indignat de promovarea oamenilor doar pe criterii de oportunism și pe jocurile de interese.

” Nu poți veni de un an în partid și să emiți pretenții ca unul care este membru de 4 ani!”

Secretarul general adjunct al AUR, nemțeanca Ramona Lovin, stabilită de 16 ani în Italia, prezintă lucrurile din cu totul și cu totul altă perspectivă. ”Domnul colonel Găman și-a anunțat demisia mai întâi pe o rețea de socializare internă și abia după aceea mi-a înaintat-o și mie, ca președinte interimar al AUR Neamț și secretar general adjunct al partidului. Una din acuzațiile pe care le-a făcut publice este aceea că în AUR nu s-ar respecta principiul meritocrației. Din punctul nostru de vedere este un  mare neadevăr. Listele pentru candidatură sunt încă în lucru, dar ceea ce vă pot asigura e faptul că ele au trecut printr-un filtru al unei comisii centrale. De 2 ani avem deschisă acea platformă digitală, unde oricine, chiar dacă este membru de partid sau nu este, putea să participe cu idei și proiecte. A fost o procedură riguroasă de verificare a CV-urilor, prin interviuri.

Pe scurt, vă pot spune că au fost folosite și alte criterii de departajare, inclusiv vechimea în AUR. Cred că aici a existat o problemă în cazul domnului colonel Găman. Nu poți veni de un an în partid și să emiți pretenții ca acela care este membru de 4 ani. Asta este cauza pentru care nu a obținut punctajul ca să se afle pe un loc eligibil pe lista la alegerile parlamentare”, a precizat Ramona Lovin, care, personal se află pe un loc eligibil pentru alegerile parlamentare din diaspora, pentru care a depus dosarul încă din 1 octombrie. Ultima dată de depunere a candidaturilor pentru Diaspora a fost miercuri, 2 octombrie.

Colonelul (R) Claudiu Găman a declarat că rămâne profund dezamăgit  de ceea ce se întâmplă în politica , unde promisiunile electorale sunt doar vorbe și oamenii cu adevărat valoroși nu au loc să se afirme. ”Eu sunt militar de carieră și pentru mine jurământul de credință față de patrie nu este o vorbă goală. Am vrut să pun la dispoziția partidului și a societății toată experiența mea acumulată în cei 25 de ani de carieră militară și să le întorc către societate care trebuie schimbată.

Am avut puterea să renunț și la locul din CJ Neamț pe care trebuia să fiu validat după demisia senatorului Sorin Lavric. Acum va intra o altă persoană de pe listele care se tot fac și se refac”, a conchis  Claudiu Găman, care va rămâne să-și continuie activitatea ca antreprenor la firma de consultanță pe care a înființat-o odată cu ieșirea la pensie.

Claudiu Gamăn a terminat Academia Militară ”Alexandru Ioan Cuza” (Facultatea de Inginerie/ Pompieri) și Academia de Studii Economice. Are un doctorat în geografie cu tema: ”Hazarde naturale generatoare de situații de urgență în arealul Văii Bistriței”, două masterate: unul pe securitate la incendii și al doilea pe management public, precum și multe cursuri de perfecționare.

 

 

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement





Trending