Contactează-ne

Actualitate

Dialog despre un stil de viaţă sănătos, la Școala Gimnazială Piatra Șoimului/ Luminiș

Știre publicată în urmă cu

în data de

 

În cadrul unui protocolul de colaborare între DSP Neamț și Școala Gimnazială Piatra Șoimului/ Luminiș a avut loc, în data de 19 octombrie 2022, prelegerea- dialog cu titlul „Ce înseamnă un stil de viaţă sănătos”.

La inițiativa prof. Patriche Narcisa Elena, psihologul și scriitorul Vasile Baghiu a realizat, la clasa a VIII-a, o prezentare a ceea ce înseamnă conceptul de sănătate și ce modificări putem aduce stilului de viață pentru a ne menține sănătoși. S-au avut în vedere mai multe paliere: fizic (alimentație corectă, odihnă, mișcare, gestionarea adecvată a stresului), social  relaționare, empatie), emoțional (gândire pozitivă), bunăstare spirituală (relaxare, încredere în forțele proprii).

De asemenea, a existat un dialog între autor și elevi sau cadre didactice despre importanța pe care o are lectura în atingerea scopului uman de împlinire deplină, deci în realizarea sentimentului de fericire atât de răvnit de toți oamenii, și acesta nu poate fi atins decât printr-o armonie deplină a tuturor simțurilor, în special a celui de ordin estetic și moral. Feedbackul primit de la elevi a fost  unul pozitiv, aceștia exprimîndu- și interesul pentru subiect și răspunzând selectiv la întrebările adresate prin păreri și impresii personale, construindu- se astfel o comunicare educativă eficientă.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending