Actualitate
Dezinsecție aeriană. Cât costă serviciile din acest an

■ a fost realizată prima dezinsecție aeriană ■ valoarea contractului este de 259.896 de lei ■ serviciile de pulverizare aeriană vizează o suprafață de 2.800 de hectare ■ la Roman, în august și septembrie, vor fi deratizări pe domeniul public ■
În prima zi a acestei săptămâni a fost realizată prima dezinsecție aeriană pe raza municipiului Roman, reprogramată de câteva ori, din cauza vremii nefavorabile. „Așa cum a fost anunțat, Municipiul Roman informează că și în acest an se vor executa servicii de pulverizare aeriană de dezinsecție pentru combaterea populațiilor de insecte vectoare de maladii transmisibile și generatoare de disconfort (țânțari, muște, căpușe, gândaci, ploșnițe, purici).
Acestea vor fi programate în trei etape, care se vor desfășura astfel 2023: prima în luna iulie, a doua în luna august, iar a treia în luna septembrie, pentru o suprafața totală de 2.800 hectare, în funcție de condițiile meteo fiind posibile reprogramări ale datelor de efectuare a operațiunilor. Rugăm posesorii de familii de albine și de animale sensibile să acorde atenție informărilor publice și anunțurilor ce vor fi publicate pe pagina de internet www.primariaroman.ro.
Ei trebuie să-și ia toate măsurile necesare pentru a evita orice tip de incident. Produsul folosit pentru activitatea de dezinsecție este AQUA K´OTHRINE EW20 (substanța activă – Deltamethrin 2%), biocid avizat de Ministerul Sănătății – Comisia Națională a Produselor Biocide, ce se regăsește în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană”, se anunță pe pagina de Primăriei Roman.
Purtătorul de cuvânt al instituției, Dragoș Toma, a anunțat faptul că dezinsecția se realizează în 2023 de către firma FLAICOR SERV Bacău, societate care realizează de ani de zile aceste servicii de pulverizare aeriana pentru combaterea țânțarilor și insectelor, societate care asigură inclusiv furnizarea insecticidului. Valoarea contractului pentru anul 2022 a fost de 199.585 de lei, iar pentru 2023 suma a fost majorată la 259.896 de lei.
Conform contractului, se efectuează trei tratamente, în perioada iulie – septembrie pe o suprafață totală de 2.800 de hectare. Primăria a recomandat și asociațiilor de proprietari să efectueze dezinsecții în subsolurile blocurilor și pe casa scărilori, în vederea distrugerii larvelor de țânțari, de minim trei ori pe an. În perioada august – septembrie, se vor executa și deratizări, zonele de acțiune vizate fiind căminele şi canalele rețelelor de apă de la intrarea în blocuri și pe terenurilor proprietate publică.

-
Actualitate2 săptămâni,
Dezinformarea electorală: cum să recunoaștem informațiile false și unde raportăm neregulile
-
Prima paginăo săptămână,
Doliu în familia Gheorghe Ștefan, fostul primar al Pietrei și președinte la FC Ceahlăul
-
Actualitate2 săptămâni,
Accident grav pe DN15, în Dumbrava Roșie: Mamă și fiică, rănite după ce un șofer beat și fără permis a provocat un accident rutier
-
Actualitate2 săptămâni,
Cea mai mare afacere de lux a anului: Cine a cheltuit 1,25 miliarde EURO pentru un imperiu al modei
-
Actualitateo săptămână,
Ceahlăul-Chiajna: 1-1. Test util pentru galben-negrii
-
Actualitate2 săptămâni,
Bani de la stat pentru păduri! APIA primește cereri până în iulie
-
Eveniment4 zile,
Papa care a refuzat gloria lumii: cum va fi înmormântat și ce urmează pentru Biserica Catolică
-
Actualitate5 zile,
Paște 2025 – ziua în care ortodocșii și catolicii se roagă împreună. Ce obiceiuri se respectă