Contactează-ne

Actualitate

Dezbateri pe tema disciplinelor care se vor studia în liceu

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ ministrul Educației, Daniel David, s-a întâlnit cu reprezentanții unor asociații de geografie și ai părinților ■ oficialul spune că va ține seama de propunerile acestora la stabilirea materiilor care se vor studia în liceu ■

Continuă dezbaterile publice referitoare la materiile pe care le vor studia în anii următori elevii în liceu, reprezentanții de la fiecare disciplină încercând să convingă decidenții din minister despre importanța obiectului pe care îl predau, în formarea generațiilor viitoare de elevi.

În acest sens, joi, 21 februarie 2025, ministrul Educației și Cercetării (MEC), Daniel David, s-a întâlnit cu reprezentanții Societății de Geografie din România, cu cei ai Asociației Profesionale a Geografilor, cu decanii facultăților de geografie, cu specialiști ai Academiei Române.

Urmare a acestei prime întâlniri, pe site-ul ministerului a fost publicat un prim comunicat de presă, referitor la rezultatele acesteia. „Mă bucur că toată comunitatea specialiștilor în geografie a înțeles mesajul meu legat de necesitatea schimbării modului în care se predă, acum, geografia în liceu.

Ne-am pus de acord asupra faptului că modelul actual nu mai poate continua, astfel că vom avea unul nou, în care după mulți ani de absență, vom readuce Geografia României ca disciplină distinctă, element care, alături de reintroducerea Istoriei și a Gramaticii limbii române, vor întări astfel și componenta de cultură națională în formarea elevilor.

De asemenea, unitățile de învățare vor include mai explicit și elemente de geologie pentru a semnaliza copilor importanța acestui domeniu al științei”, precizează ministrul Educației și Cercetării. Acesta a avut și o întâlnire cu reprezentanții Federației Naționale a Părinților – Edupartm.

Ministrul Educației și Cercetării, Daniel David, a subliniat în alt comunicat de presă că dialogul constant și colaborarea cu toți partenerii educaționali sunt esențiale pentru succesul reformelor din sistemul de educație. Documentul amintit punctează și concluziile întrevederii cu reprezentanții părinților.

Susținerea noilor planuri-cadru, care includ multe dintre propunerile avansate de Federația Națională a Părinților – Edupart, iar altele se află încă în analiză pentru eventuale ajustări. Dezvoltarea învățământului dual profesional și tehnologic, printr-o colaborare strânsă între școli, mediul economic, părinți și autorități.

Dialogul continuu cu părinții și susținerea unor proiecte ale acestora: orientarea în carieră, prevenirea consumului de droguri), pentru a ne asigura că modernizarea sistemului educațional răspunde nevoilor elevilor, contribuind astfel la o educație echilibrată și adaptată cerințelor pieței muncii.

Ministerul Educației și Cercetării își exprimă deschiderea pentru continuarea dialogului cu toate părțile implicate și pentru implementarea unor soluții eficiente și sustenabile, în beneficiul întregului sistem educațional.

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement





Trending