Contactează-ne

Prima pagină

Detalii şocante din ancheta adolescentei care a decedat în urma consumului de droguri în casa prietenului

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ eleva venită la Piatra Neamţ, pentru a participa la o conferinţă, a murit în urma unei supradoze de stupefiante ■ judecătorii au prezentat motivarea celor trei arestări din acest caz ■

Noi detalii despre dramaticul caz al adolescentei de 16 ani, decedată neverosimil acum câteva zile, după întânirea cu un prieten de 19 ani, arată că o decizie neinspirată se transformă într-o tragedie. Victima urma să participe la o conferinţă naţională a elevilor, care a fost organizată la Colegul Național „Petru Rareș“ din Piatra Neamţ.

Recent, magistraţii de la Tribunalul Neamţ au făcut publică motivarea hotărârii de arestare a trei persoane implicate în acest dosar, acuzaţiile aduse fiind trafic de droguri de mare risc şi deţinere de droguri de mare risc în vederea consumului propriu. Este vorba despre Matteo Gabor, de 19 ani, şi a doi minori de 16, respectiv, 17 ani.

Pe 30 iulie, eleva din București a ajuns la Piatra Neamţ, mergând la internatul Colegiului de Informatică, dar nu i-au plăcut condiţiile de cazare. L-a contactat pe tânărul de 19 ani, pe care nu îl ştia, dar purtase discuţii cu el, începând din 2020, pe reţeaua Snapschat. Acesta a luat-o de la gară la ora 21.00, s-au plimbat prin oraş după care i-a propus să doarmă la el, precizând că păriinţii erau acasă.

„Înainte de a ajunge la domiciliu, inculpatul (…) l-ar fi contactat pe coinculpatul (…) solicitându-i să-i comercializeze circa 3 grame de Cristal, respectiv 3-CMC, drog de mare risc, iar după achiziţionarea drogurilor inculpatul s-a deplasat cu minora la domiciliul său, unde i-ar fi pus la dispoziţie şi ar fi consumat împreună o parte din droguri“, se precizează în decizia magistraţilor de laTribunal.

Stupefiantele ar fi fost luate în jurul orei 00.30. În cazul victimei, se pare că a fost vorba de o supradoză, i s-a făcut rău, nu putea respira şi a suferit o hemoragie genitală. Speriat, pietreanul şi-a anunţat mama, iar aceasta a solicitat Ambulanţa, o autosanitară sosind la ora 01.35. Fata era inconştientă, dar manevrele de resuscitare nu au dat roade, decesul fiind declarat la ora 02.40.

„Cauza directă a decesului minorei, (conform Certificatului de constatare a decesului numărul (…) eliberat de Serviciul Judeţean de Medicină lagală Neamţ, a fost insuficienţa cardio-respiratorie acută, iar cauza determinantă a fost intoxicaţia cu MCAT (metacatinonă/Metedrona) şi 3 – MMC, drog de mare risc“, se arată în motivarea arestărilor preventive.

În încăperea unde au fost consumate stupefiantele, poliţiştii şi procurorii au descoperit şapte ţiple de aluminiu cu conţinut de substanţă pulverulentă şi şase folii cu posibile urme de drog, acestea fiind aruncate într-un coş. Tot aici a mai fost găsită o bancnotă de 1 leu, rulată, care a fost utilizată la prepararea şi prizarea substanţelor interzise. Martorii audiaţi au susţinut că pietreanul era consumator de droguri.

A fost pus la cale şi un flagrant pentru depistarea celor care au comercializat stupefiantele, tânărul de 19 ani contactându-l, sub supravegherea anchetatorilor, pe unul dintre ei. În momentul când a fost prins, avea la el notă folii de aluminiu cu cristale şi una cu canabis. La percheziţii s-au mai descoperit 400 de grame canabis, cântare electronice, 19 bancnote şi un card bancar cu urme de CMC.

„Este unicul nostru copil. Nu consuma droguri şi era virgină. Bag mâna în foc pentru asta. Eu cred că drogul i s-a administrat cu forţa sau i s-a administrat fără să ştie, pentru a fi folosită apoi în scop sexual. (…) Ce s-a întâmplat acolo nu pot să ştiu, dar în cameră s-a întâmplat ceva. O să depun o plângere şi pentru viol“, declara N. Ionăşchiţă, tatăl adolescentei decedate.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending