Contactează-ne

Actualitate

Destinaţia turistică a anului, invitaţie la vot

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ regiuni din România pot fi propuse şi votate în cadrul unui proiect care are ca scop stabilirea Destinaţiei turistice a anului 2021

Epidemia de coronavirus a afectat nenumărate domenii, între ele şi turismul, care a înregistrat un sever declin. Anul trecut, mulţi din cei care-şi plănuiau vacanţele în străinătate au renunţat la a mai pleca peste hotare, orientându-se către locuri din ţară mai puţin cunoscute, deşi potenţial au.

Acesta este poate singurul efect benefic al pandemiei pentru turism, asta dacă se poate spune aşa. Asta pentru că au fost descoperite zone extrem de pitoreşti, care altfel ar fi figurat doar în itinerariile localnicilor, pentru excursii de o zi sau două.

Tocmai pentru a „exploata“ aceste regiuni, Prima TV şi platforma www.destinatiaanului.ro a adresat românilor un îndemn simplu: „Hai să ne cunoaştem ţara!“ şi îi invită să devină turişti, să propună, să voteze şi să călătorească în destinaţia lor favorită din România.

„Prin intermediul platformei https://www.destinatiaanului.ro/ pot fi nominalizate destinaţiile de vis din România. Mecanismul este simplu. În competitie pot fi înscrise o comună, un oraş sau o regiune geografică de dimensiuni mai mici decât un judeţ. În prima etapă, cei care vor intra pe site pot introduce recomandarea lor, pot face nominalizarea destinatiei preferate de vacanţă.

Pe 5 iunie vor fi anunţate cele mai nominalizate şase destinaţii iar acestea vor intra în «Turneul final»“, se precizează pe www.destinatiaanului.ro. Odată stabilite cele şase destinaţii, urmează a doua etapă a proiectului, cea în care publicul larg va vota.

În paralel, postul TV menţionat va realiza, săptămânal, o emisiune în cadrul căreia vor fi prezentate aceste propuneri, punându-le în valoare atuurile. Anul trecut, Ţara Făgăraşului a primit cele mai multe sufragii pentru a fi desemnată Destinaţia turistică 2020 din România.

Posibile propuneri: Cheile Bicazului, Parcul Ceahlău sau Ţinutul Zimbrului

Pe platforma votului vor fi cumulate preferinţele „electoratului“, urmând ca un juriu format din profesionişti în turism, bloggeri şi publicul să decidă câştigătorul.

„Decizia cea mai importantă le va aparţine însă celor care vor intra pe platforma https://www.destinatiaanului.ro/ şi vor vota. Îndemnul Prima TV şi al platformei www.destinatiaanului.ro pentru 2021 este: «Călătoreşte! În 2021, alege să vizitezi România!»“, mai menţionează organizatorii.

Au mai detaliat că proiectul îi are de partea sa pe zece reputaţi bloggeri din turism ca parteneri media în cel mai amplu proiect de televiziune şi online ce promovează, în acest an, turismul românesc. Printre bloggerii sunt www.imperatortravel.ro, valizevesele.ro, www.insandale.ro/ sau https://lipa-lipa.ro. „Mă bucur să fac parte dintr-un proiect atât de îndrăzneţ.

Încă de la primele vacanţe am ţinut să îmi cunosc mai întâi ţara, înainte de a pleca peste hotare. Şi, după mulţi ani şi multe mii de kilometri parcurşi, încă mai am ce să descopăr în România! Va fi dificil să comparăm regiunile, comunele, oraşele, dar competiţia va fi o motivaţie perfectă de a îmbunătăţi calitatea turismului românesc“, spune Dana Gonţ, o sustinătoare a proiectului.

Din judeţul Neamţ, posibile propuneri în cadrul iniţiativei pot fi celebrul defileu Cheile Bicazului, Parcul Naţional Ceahlău, zona lacului de acumulare de la Bicaz, cărora li se adaugă Ţinutul Zimbrului sau Bison Land, care de câţiva ani face progrese uimitoare, graţie unor proiecte inovatoare.

În 2020, a reuşit să se claseze, pentru a patra oară consecutiv într-un clasament al celor mai importante destinaţii turistice „verzi“ din întreaga lume – Top 100 Sustainable Destinations. Ţinutul Zimbrului, în fapt arealul Parcului Natural Vânători Neamţ, se întinde pe 31.000 de hectare, din care peste 26.000 numai pădure şi adăposteşte o diversitate de valori culturale, istorice şi naturale.

Pe teritoriul său se află renumite comunităţi monahale, mănăstirile Agapia, Văratec, Neamţ, Secu, Sihăstria sau Sihla, staţiunile Bălţăteşti şi Oglinzi, alături de patru arii protejate Pădurea de Argint, Codrii de Aramă, Rezervaţia de stejari Dumbrava şi Rezervaţia de zimbri Dragoş Vodă. La Parcul Vânători se desfăşoară din 2012 un proiect de punere în libertate a zimbrilor, prin codrii Neamţului hălăduind acum aproximativ 50 de exemplare alelegendarului mamifer de pe stema Moldovei.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement








Trending