Prima pagină
Despre podul reabilitat și prăbușit în „era” Arsene. Cică-i ritm alert pe noul șantier FOTO

■ Consiliul Județean Neamț a transmis că lucrările avansează, fiind posibil ca noua construcție să fie gata înainte de termenul stabilit ■ podul de la Luțca a fost modernizat și dat în folosință în noiembrie 2021, fără ca lucrările să fie recepționate ■
Într-o postare de pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Neamț de astăzi, 28 februarie 2025, se precizează faptul că lucrările la noul pod de la Luțca avansează „în ritm alert”. Au fost montate grinzile pe deschiderile de pe ambele maluri, s-au executat eșafodajul și cofrajele, s-a executat armarea plăcii și a început deja turnarea betonului.
„Potrivit contractului, termenul de finalizare a lucrărilor este la sfârșitul lunii octombrie 2025, dar previziunile sunt optimiste și acesta ar putea fi devansat. Podul de peste râul Siret are o lungime de 216 metri și 6 deschideri. Valoarea totală a investiției este de 33,742,218 lei”, se arată în respectiva postare.
Reamintim că, lucrările pentru îndepărtarea ruinelor podului de la Luţca, care s-a prăbuşit la câteva luni de la reabilitarea cu care se lăuda Ionel Arsene, fostul preşedinte al Consiliului Județean, care acum este fugar prin Italia după condamnarea la pușcărie pentru fapre de corupție – 6 ani și 8 luni, au costat enorm.
Pentru această operaţiune, legislativul nemţean a „investit“ 6.153.906 lei (1,2 milioane de euro). Suma se apropie de cea aprobată în vremea fostului „baron” de Neamț pentru reabitarea podului – peste 8 milioane de lei (1,6 milioane de euro). În vederea realizării unei alte structuri peste râu, a fost elaborată o nouă documentaţie tehnico-economică, aprobată într-o şedinţă din februarie 2024.
După cum se știe, podul de la Luțca a fost modernizat și dat în folosință în noiembrie 2021. Ionel Arsene era cel care, pe 13 noiembrie 2021, anunţa că s-a redeschis circulaţia, deşi recepţia nu era făcută, pe podul care fusese reabilitat cu 8,3 milioane de lei – vreo 1.660.000 de euro. Podul era unul dintre cele mai mari din ţară, având o lungime de 216 metri, fiind dat în folosinţă în 1973.
„Avem garanţia că rezistă unei greutăţi de 340 de tone, dar niciodată nu se va putea găsi pe el o asemenea încărcătură. Măsurătorile (…) au dus la concluzia că podul şi structura consolidată, prin folosirea fibrelor de carbon şi a materialelor speciale, au avut un comportament normal şi acest obiectiv reabilitat de către CJ Neamţ poate fi folosit în condiţii de siguranţă“, preciza Ionel Arsene, la inaugurare. Joi, 9 iunie 2022, podul se prăbuşea în Siret.

Lasă un răspuns
-
Prima paginăo săptămână,
Trebuie să mulţumim celor 9 judecători ai CCR că au reuşit să facă orice ca să stopeze intrarea României într-un mare rahat, dacă se respectă Constituţia
-
Prima pagină2 săptămâni,
Interlopi din Roman, care șantajau patronii unor săli de „păcănele”, condamnați cu executare
-
Prima paginăo săptămână,
A riscat și a pierdut o mică avere. TIR confiscat cu tot cu lemnul transportat
-
Actualitate2 săptămâni,
Leii pietreni, salbă de medalii şi la Campionatul Naţional de Ju Jitsu
-
Prima paginăo săptămână,
Pe urmele voievozilor, lui Creangă și Veronica Micle. Târgu Neamț este în finala Destinației Anului la categoria Orașe care inspiră FOTO
-
Prima pagină2 săptămâni,
Or fi motive? Destituiri controversate la IPJ Neamț – comisarul Josanu și agentul șef Cănărău au fost dați afară
-
Actualitateo săptămână,
Descoperire macabră în apele lacului de acumulare de la Bicaz
-
Prima paginăo săptămână,
„Tartorul” Piedone, populism sau controale benefice? Kilograme de bijuterii confiscate și mari amenzi aplicate
Gheorghe Arsintioaia
28 februarie 2025 at 9:56 PM
Când este gata podul faceți o poză și trimiteți baronului Arsene sa vadă cum se face o lucrare care va dainui poate o sută de ani de-aici în colo!!!