Contactează-ne

Actualitate

Deputatul nemţean Mugur Cozmanciuc pledează pentru anticipate

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ “majoritatea PSD blochează în Parlament măsurile cerute de majoritatea românilor”, susţine preşedintele PNL Neamţ

Deputatul liberal de Neamţ Mugur Cozmanciuc, preşedintele PNL Neamţ, pledează pentru alegeri anticipate susţinînd că PSD blochează în Parlament măsurile şi reformele pe care le doresc majoritatea românilor.

“Social democraţii continuă să acţioneze în detrimentul cetăţenilor. După ce au demis prin moţiune de cenzură unul dintre cele mai bune Guverne pe care le-a avut România, acum refuză să participe la actul democratic, pe care, culmea, tot ei l-au declanşat. Din păcate, majoritatea nocivă PSD din Parlament blochează măsurile şi reformele cerute şi aşteptate de majoritatea românilor, care au fost luate de PNL.

De aceea singura soluţie o reprezintă alegerile anticipate, care să ofere şansa românilor de a alege un Parlament legitim, care să le apere şi să le respecte interesele, nu pe cele ale grupurilor de interese susţinute de PSD sau din interiorul PSD. Prin acest blocaj şi boicot practicat inclusiv de parlamentarii PSD din Neamţ se împiedică, indirect, şi dezvoltarea zonei Moldovei. Cum se poate merge mai departe cu proiectele începute dacă PSD boicotează în continuare şi menţine starea de incertitudine? Boicotul PSD dovedeşte odată în plus necesitatea alegerilor anticipate – aceşti indivizi refuză să-şi reprezinte proprii alegători”, susţine Mugur Cozmanciuc.

Ce a realizat PNL

Deputatul nemţean îşi continuă pledoaria enumerînd o serie de reuşite ale PNl, “distruse” de PSD în Parlament.

“Vă ofer o serie de exemple de lucruri bune realizate de PNL, distruse de PSD în Parlament şi care demonstrează de ce alegerile parlamentare anticipate sînt singura soluţie pentru ca România să revină pe drumul cel bun. PNL s-a luptat să reintroducă alegerea primarilor în două tururi, PSD a blocat prin depunerea moţiunii de cenzură, iar acum nu se prezintă la votul pe care tot cei de la PSD l-au determinat prin trecerea moţiunii de cenzură.

Deci unde este logica aici? Mai mult chiar, PSD refuză dreptul românilor de a avea primari aleşi cu mai multă reprezentativitate şi face orice pentru a împiedica PNL în Parlament şi în afara lui. PNL a scăpat ţara de OUG 114, una dintre cele mai nocive ordonanţe de urgenţă din istoria democratică a României, cu efecte nocive asupra firmelor româneşti, asupra antreprenorilor români şi asupra românilor în general. Efectul OUG 114 a fost creşterea veniturilor demnitarilor şi supra-taxarea românilor şi a mediului privat. PNL a eliminat prevederile din OUG 114 prin angajarea răspunderii şi prin OUG 1/2020, care însă a fost respinsă de majoritatea PSD de la Senat. Ce lucruri nocive pentru români am încercat să eliminăm, dar social democraţii se opun? Plafonarea punctului de amendă la valoarea stabilită în 2019, adică la 145 de lei.

Îngheţarea salariilor demnitarilor. Prin OUG 1/2020 PNL a îngheţat pentru anul 2020 salariile şi indemnizaţiile demnitarilor pentru că am considerat că acestea sînt îndeajuns de mari, raportat la nivelul de trai al românilor şi la economia românească, dar prin decizia PSD de la Senat această măsură s-ar putea să nu mai poată fi pusă în aplicare.

PNL a eliminat suprataxa de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din sectorul energetic care a adus facturi mai mari pentru români. Însă PSD nu este însă interesat ca românii să plătească mai puţin pentru încălzire, pentru energia electrică şi pentru gazele naturale, aşa că au votat în Parlament împotriva OUG 1/2020. PNL a încetat detaşările din privat în zona publică, fără concurs, pentru că la mijloc e vorba de salarii de sute de milioane, însă majoritatea toxică PSD din Parlament s-a opus.

Şi nu în ultimul rînd PNL s-a asigurat că Diaspora poate vota ca la prezidenţiale, dar, aşa cum ne-au obişnuit social democraţi încearcă, cu disperare, să blocheze votul Diasporei. Prin OUG pentru organizarea alegerilor anticipate, PNL a crescut la 3 zile perioada de vot în afara ţării, exact ca la prezidenţiale şi a dublat numărul de parlamentari pentru Diaspora, ceea ce garantează o mai largă reprezentare a românilor din afară. Însă PSD a votat, la Senat, împotriva Diasporei. Parlamentarii lui Dragnea au dat în Senat un vot împotriva OUG pentru anticipate. Cu toate aceste piedici Guvernul PNL continuă să-şi facă treaba, chiar cu puteri limitate. Alegerile anticipate sînt cea mai bună soluţie pentru a pune capăt practicilor antidemocratice ale majorităţii PSD din Parlament. Atît eu, dar şi colegii parlamentari PNL, nu avem niciun fel de rezerve faţă de anticipate, pentru că înţelegem miza majoră pe care acestea o au pentru viitorul României, pentru viitorul Moldovei”, a mai susţinut Mugur Cozmanciuc.

Actualitate

Elevi, părinţi, directori şi primari, telefoane pentru consilierea lor

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ la nivel naţional şi judeţean au fost înfiinţate numere de telefon, în sistem telverde, pentru consiliere pedagogică şi psihologică

Conducerea Inspectoratului Şcolar este conştientă de necesitatea existenţei unei comunicări cît mai eficiente, pe probleme ce ţin de consilierea didactică sau psihologică, în perioada de criză pandemică, motiv pentru care la nivelul Ministerului Eucaţiei, cît şi în plan local, au fost deschise mai multe linii telefonice.

„Pentru comunicare în această perioadă de criză, legată de pandemia de coronavirus, există un Telverde la Ministerul Educaţiei – 0800.672.031, pentru părinţi şi elevi şi altul pentru directori şi conducerile unităţilor administrative -0800.672.032. La nivel judeţean există mai multe telefoane gratuite. Este vorba de un număr, 0800.816.233, care este afişat şi pe site-ul Inspectoratului Şcolar Neamţ, dar şi unul la Centrul Judeţean de Resurse Educaţionale (CJRAE) – 0371.092.511. Tot la această instituţie, la care am păstrat cele 69,62 norme didactice, se pot transmite solicitări şi pe adresa de e-mail consiliere@cjrae-neamt.ro. La toate telefoanele anunţate şi la adresa de poştă electronică elevii, părinţii, cadrele didactice sau primarii pot solicita informaţii de ordin metodologic, referitoare la şcoala on-line“, a declarat inspectorul şcolar general, Mihai Obreja.

Ministerul precizează că la telefonul destinat directorilor de şcoli şi primarilor se poate acorda consultanţă privind achiziţia de tablete pentru uz şcolar, cu acces la internet sau pentru alte echipamente electronice necesare desfăşurării activităţii didactice în mediul on-line.

Telefoanele amintite, gratuite, funcţionează de luni pînă vineri, între 08.00 şi 16.00. La telefonul destinat părinţilor şi elevilor se pot transmite plîngeri referitoare la relaţia elev-părinte-profesor. Am sunat la numărul de telefon afişat pe site-ul ISJ Neamţ, la care a răspuns o voce feminină. Am fost curioşi să aflăm cît de des este apelat acest număr de telefon şi vocea de la capătul firului a recunoscut că „nu prea des“.

Citește știrea

Actualitate

Maşini furate, permise false şi percheziţii DNA

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ 67 de descinderi au avut loc la nouă instituţii publice, sediile unor firme şi persoane fizice ■ ancheta a pornit de la Suceava ■ este vorba de maşini înmatriculate ilegal şi permise de conducere obţinute tot ilegal ■ acestea din urmă ar fi „costat“ între 5.000 şi 7.000 de euro ■

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava, au descins, pe 26 noiembrie, la mai multe instituţii publice, dar nu numai, din cîteva judeţe, inclusiv Neamţ. În cauză sînt acuze de săvîrşire a unor infracţiuni de corupţie, dar şi spălare de bani sau constituire a unui grup infracţional organizat. Faptele ar fi avut loc în perioada 2018 – 2020.

„Sînt efectuate percheziţii domiciliare în 67 de locaţii situate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Suceava, Bistriţa – Năsăud, Botoşani, Neamţ şi Bacău, din care nouă sînt instituţii publice, restul reprezentînd domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi“, conform DNA.

Se pare că ar fi vorba de permise de conducere obţinute ilegal, precum şi de înmatricularea frauduloasă a unor autoturisme furate din ţări ale UE. Din aceste motive instituţiile publice vizate de anchetă ar fi serviciile de Permise şi Înmatriculări, dar şi RAR. Poliţia Română a anunţat că au fost puse în executare aproximativ 60 de mandate de percheziţie.

„Printre suspecţi sînt şi angajaţi ai Serviciului de Permise şi Înmatriculări Suceava, dar şi alte persoane fără calitate specială implicate în activitatea ilegală de obţinere a permiselor şi înmatriculare a vehiculelor. Vreau să subliniez faptul că structurile Ministerului Afacerilor Interne au participat activ la instrumentarea acestui dosar, depunînd toate eforturile pentru identificarea persoanele vinovate, astfel încît acestea să fie trase la răspundere. Probele administrate au evidenţiat crearea unei reţele de intermediere a obţinerii permisului de conducere prin fraudarea probei teoretice şi a celei practice în schimbul unor sume cuprinse între 5.000 şi 7.000 euro pentru un permis“, anunţa Monica Dajbog, purtătorul de cuvînt al MAI.

Neoficial, se pare că în timpul percheziţiilor, anchetatorii ar fi găsit la suspecţi sume impresionante, circa un milion de euro. Banii era ţinuţi în seifuri, pereţi, ligheane sau găleţi. Se pare că în Neamţ ancheta ar fi avut loc la RAR.

Citește știrea

Actualitate

Un moş pervers a vrut ca să fie în arest la domiciliu

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ inculpatul de 61 de ani a fost arestat pentru perversiuni cu o minoră de 10 ani ■ a cerut înlocuirea detenţiei, dar nu a avut succes ■

„Bunicul“ de 61 de ani, dintr-o comună de lîngă Piatra Neamţ, arestat preventiv după perversiuni cu o minoră de 10 ani, nu-i prieşte detenţia. După ce a ajuns după gratii, inculpatul a cerut judecătorilor înlocuirea cătuşelor cu măsura preventivă a arestului la domiciliu.

Nu a avut succes, iar acţiunea a fost respinsă va nefondată. „În temeiul art. 242 alin. 2 Cod procedură penală, raportat la art. 223 şi art. 202 Cod procedură penală, respinge ca nefondată cererea formulată de inculpatul C. Ion, aflat în stare de reţinere în Arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ, cercetat în dosarul penal nr. 368/P/2020 al Parchetului de pe lîngă Tribunalul Neamţ, pentru comiterea infracţiunii de viol în formă continuată, prev. şi ped. de art. 218 alin.1 şi alin. 3 lit. c) Cod penal, cu aplicarea art.35 alin.1 Cod penal, de a se înlocui măsura arestării preventive luată faţă de acesta cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, menţinînd ca fiind legală şi temeinică măsura arestării preventive dispusă faţă de acesta“, conform instanţei.

Inculpatul a contestat decizia la Tribunalul Neamţ, dar în zadar. Conform actelor de urmărire penală, faptele au avut loc într-o perioadă mai mare de timp, între 2019 – 2020. Profitînd de vulnerabilitatea părţii vătămate, de naivitatea specifică vîrstei, dar şi stărea materială precare a familiei din care făcea parte, individul a ademenit copila cu sume modice de bani şi ar fi întreţinut cu aceasta relaţii sexuale orale.

Totul a ieşit la iveală, iar în urma anchetei, sexagenarul a fost reţinut pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentat în faţa magistraţilor de la Judecătoria Piatra Neamţ cu propunere de arestare preventivă. Judecătorii nu au avut nici o reţinere şi au dispus încătuşarea în şedinţa de pe 10 noiembrie. Imediat după pronunţare inculpatul a contestat decizia instanţei de fond, însă la Tribunal demersul a fost respins ca nefondat.

Citește știrea

Trending