Contactează-ne

Actualitate

Deputatul nemţean Mugur Cozmanciuc pledează pentru anticipate

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ “majoritatea PSD blochează în Parlament măsurile cerute de majoritatea românilor”, susţine preşedintele PNL Neamţ

Deputatul liberal de Neamţ Mugur Cozmanciuc, preşedintele PNL Neamţ, pledează pentru alegeri anticipate susţinînd că PSD blochează în Parlament măsurile şi reformele pe care le doresc majoritatea românilor.

“Social democraţii continuă să acţioneze în detrimentul cetăţenilor. După ce au demis prin moţiune de cenzură unul dintre cele mai bune Guverne pe care le-a avut România, acum refuză să participe la actul democratic, pe care, culmea, tot ei l-au declanşat. Din păcate, majoritatea nocivă PSD din Parlament blochează măsurile şi reformele cerute şi aşteptate de majoritatea românilor, care au fost luate de PNL.

De aceea singura soluţie o reprezintă alegerile anticipate, care să ofere şansa românilor de a alege un Parlament legitim, care să le apere şi să le respecte interesele, nu pe cele ale grupurilor de interese susţinute de PSD sau din interiorul PSD. Prin acest blocaj şi boicot practicat inclusiv de parlamentarii PSD din Neamţ se împiedică, indirect, şi dezvoltarea zonei Moldovei. Cum se poate merge mai departe cu proiectele începute dacă PSD boicotează în continuare şi menţine starea de incertitudine? Boicotul PSD dovedeşte odată în plus necesitatea alegerilor anticipate – aceşti indivizi refuză să-şi reprezinte proprii alegători”, susţine Mugur Cozmanciuc.

Ce a realizat PNL

Deputatul nemţean îşi continuă pledoaria enumerînd o serie de reuşite ale PNl, “distruse” de PSD în Parlament.

“Vă ofer o serie de exemple de lucruri bune realizate de PNL, distruse de PSD în Parlament şi care demonstrează de ce alegerile parlamentare anticipate sînt singura soluţie pentru ca România să revină pe drumul cel bun. PNL s-a luptat să reintroducă alegerea primarilor în două tururi, PSD a blocat prin depunerea moţiunii de cenzură, iar acum nu se prezintă la votul pe care tot cei de la PSD l-au determinat prin trecerea moţiunii de cenzură.

Deci unde este logica aici? Mai mult chiar, PSD refuză dreptul românilor de a avea primari aleşi cu mai multă reprezentativitate şi face orice pentru a împiedica PNL în Parlament şi în afara lui. PNL a scăpat ţara de OUG 114, una dintre cele mai nocive ordonanţe de urgenţă din istoria democratică a României, cu efecte nocive asupra firmelor româneşti, asupra antreprenorilor români şi asupra românilor în general. Efectul OUG 114 a fost creşterea veniturilor demnitarilor şi supra-taxarea românilor şi a mediului privat. PNL a eliminat prevederile din OUG 114 prin angajarea răspunderii şi prin OUG 1/2020, care însă a fost respinsă de majoritatea PSD de la Senat. Ce lucruri nocive pentru români am încercat să eliminăm, dar social democraţii se opun? Plafonarea punctului de amendă la valoarea stabilită în 2019, adică la 145 de lei.

Îngheţarea salariilor demnitarilor. Prin OUG 1/2020 PNL a îngheţat pentru anul 2020 salariile şi indemnizaţiile demnitarilor pentru că am considerat că acestea sînt îndeajuns de mari, raportat la nivelul de trai al românilor şi la economia românească, dar prin decizia PSD de la Senat această măsură s-ar putea să nu mai poată fi pusă în aplicare.

PNL a eliminat suprataxa de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din sectorul energetic care a adus facturi mai mari pentru români. Însă PSD nu este însă interesat ca românii să plătească mai puţin pentru încălzire, pentru energia electrică şi pentru gazele naturale, aşa că au votat în Parlament împotriva OUG 1/2020. PNL a încetat detaşările din privat în zona publică, fără concurs, pentru că la mijloc e vorba de salarii de sute de milioane, însă majoritatea toxică PSD din Parlament s-a opus.

Şi nu în ultimul rînd PNL s-a asigurat că Diaspora poate vota ca la prezidenţiale, dar, aşa cum ne-au obişnuit social democraţi încearcă, cu disperare, să blocheze votul Diasporei. Prin OUG pentru organizarea alegerilor anticipate, PNL a crescut la 3 zile perioada de vot în afara ţării, exact ca la prezidenţiale şi a dublat numărul de parlamentari pentru Diaspora, ceea ce garantează o mai largă reprezentare a românilor din afară. Însă PSD a votat, la Senat, împotriva Diasporei. Parlamentarii lui Dragnea au dat în Senat un vot împotriva OUG pentru anticipate. Cu toate aceste piedici Guvernul PNL continuă să-şi facă treaba, chiar cu puteri limitate. Alegerile anticipate sînt cea mai bună soluţie pentru a pune capăt practicilor antidemocratice ale majorităţii PSD din Parlament. Atît eu, dar şi colegii parlamentari PNL, nu avem niciun fel de rezerve faţă de anticipate, pentru că înţelegem miza majoră pe care acestea o au pentru viitorul României, pentru viitorul Moldovei”, a mai susţinut Mugur Cozmanciuc.

Actualitate

Zilele Orașului Piatra-Neamț 2021 Piatra Fest și Piatra Food Fest

Știre publicată în urmă cu

în data de

Primăria Municipiului Piatra-Neamț organizează în perioada 23-27 iunie 2021 evenimentul „Piatra Fest”, prilejuit de Zilele Orașului Piatra-Neamț. Pe parcursul celor cinci zile de sărbătoare vor avea loc manifestări cultural-artistice, concerte, un festival gastronomic și evenimente religioase dedicate sărbătorii Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, patronul spiritual al orașului. Festivalul gastronomic Piatra Food Fest se va desfășura în Piața Ștefan cel Mare, zona din fața Parcului  Central, ce va fi transformată în acea perioadă în pietonal, iar spectacolele la scenă vor fi organizate în Piața Curtea Domnească.

Duminică, pe scena de la Curtea Domnească va avea loc Gala Generațiilor, eveniment în cadrul cărora vor fi premiați șefii de promoție din anii terminali de la unitățile de învățământ din municipiu, dar și cuplurile care în acest an au împlinit 50 de ani de la căsătorie.

Toate manifestările se vor organiza cu respectarea măsurilor de prevenire Covid în vigoare.

Pregătim  programul detaliat al evenimentului și vom face publice toate detaliile în zilele următoare!

Citește știrea

Actualitate

Se încălzeşte spectaculos!

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ meteorologii anunţă valori termice de 30 de grade ■ din a doua parte a săptămînii viitoare se mai răcoreşte ■ vestea proastă este că nu scăpăm de instabilitate atmosferică ■

Ultima decadă a lunii iunie aduce o apreciere considerabilă a reistrului termic, iar meteorologii anunţă valori de pînă la 30 de grade. Acest lucru se va întîmpla pînă la mijlocul săptămînii viitoare, iar în a doua parte a intervalului se mai răcoreşte niţel. Acelaşi trend îl cunosc şi valorile termice nocturne.

Vestea proastă este că nu scăpăm de instabilitate şi va ploua, cam în fiecare zi, cel puţin pînă la final de Cireşar, conform prognozei. Pînă atunci, trebuie spus că toată ţara, inclusiv judeţul Neamţ, este sub o informare meteo de vreme rea, ce intră în vigoare de azi, 18 iunie, de la ora 12:00 şi expiră pe 20 iunie, la ora 22:00, anunţîndu-se cantităţi de apă însemnate cantitativ şi instabilitate atmosferică accentuată.

„În sudul, estul şi centrul ţării va ploua abundent şi vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 25-50 l/mp“, conform ANM. Şi ziua de azi, 18 iunie, va fi plăcută din punct de vedere termic şi ne vom bucura de o maximă de 24 de grade, dar nu scăpăm de furtuni. Noaptea va fi cea mai caldă din ultimul timp, iar minima va fi de 18 grade. Furtuni vor avea loc şi sîmbătă, 19 iunie, cînd sînt prognozate numai 19 grade.

Peste noapte mercurul din termometre ajunge la 17 grade. Duminică, 20 iunie, vor fi 24 de grade, însă nu scăpăm de instabilitate, furtuni cu toată suita de fenomene caracteristice, vînt, descărcări electrice şi poate grindină. Aprecierea regimului termic începe de luni, 21 iunie, iar meteorologii dau asigurări că în zona noastră mercurul din termometre saltă la 28 de grade, în timp ce minima nocturnă va fi de 17 grade.

Sînt posibile furtuni atît luni, cît şi marţi, 22 iunie, cînd va fi cea mai caldă zi din acest sezon şi vom avea parte de valori estivale de pînă la 30 de grade. Regimul termic diurn îl va influenţa şi pe cel nocturn, astfel că minima va fi de 18 grade. Miercuri, 23 iunie, va fi la fel de cald şi se vor înregistra 30 de grade, dar din nou vor fi furtuni. Urmează cea mai caldă noapte din vara aceasta şi minima se opreşte la valoarea de 21 de grade. Din a doua parte a intervalului se mai răcoreşte, iar joi, 24 iunie, vor fi doar 25 de grade, cu furtuni după amiază.

Noaptea aduce temperaturi în scădere, 19 grade. Vineri, 25 iunie, cerul va fi degajat în prima parte, apoi după amiază vin ploi consistente. Maxima diurnă nu trece de 26 de grade, iar minima nocturnă va fi de 20 de grade. Week-end-ul viitor, în perioada 26 – 27 iunie, vor fi temperaturi diurne de 25 de grade, cu furtunile de rigoare, iar peste noapte se vor înregistra 18 grade.

Citește știrea

Actualitate

Pene de curent, furnizorul taxat

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în cazul întreruperior neanunţate, furnizorul poate acorda despăgubiri ■ apelurile clienţilor trebuie preluate mai repede de reprezentanţii firmelor de distribuţie ■ în caz contrar, amenzile pot ajunge la 200.000 lei ■

Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energieie a stabilit că de acum înainte furnizorii îşi vor despăgubi clienţii în cazul întreruperilor care nu au fost anunţate. Cele scurte, între 3 secunde şi 3 minute, au fost incluse în categoria întreruperilor care se monitorizează şi pentru care operatorii de distribuţie sînt obligaţi să acorde compensaţii la depăşirea numărului maxim stabilit prin standard.

Pentru fiecare astfel de depăşire operatorii de distribuţie vor acorda compensaţii tuturor utilizatorilor afectaţi, astfel: înalta tensiune: 300 lei peste 10 întreruperi pe an; medie tensiune: 10 lei peste 10 întreruperi pe săptămînă; joasa tensiune: 5 lei peste 10 întreruperi pe săptămînă. Impactul acestei măsuri este unul pozitiv pentru utilizatori deoarece includerea monitorizării întreruperilor scurte şi prevederea acordării de compensaţii utilizatorilor la depăşirea numărului maxim stabilit de standard, contribuie la obligarea operatorului de a lua măsuri rapide şi eficiente pentru remedierea disfuncţionalităţilor care în prezent se manifestă în diferite zone de reţea de joasă tensiune şi care pot provoca deprecierea echipamentelor electrocasnice, precum şi generarea de disconfort clienţilor.

O altă noutate constă în aceea că apelurile efectuate de clienţi către furnizorul de energie electrică, trebuie preluate de acesta din urmă într-un timp mai scurt. Astfel, au fost stabilite intervale privind preluarea apelurilor telefonice efectuate de utilizatorii reţelei prin centrele de telefonie gestionate de operatorii de distribuţie, şi anume: maximum 30 de secunde de la iniţierea apelului de către utilizator pînă la preluarea acestuia, fără intervenţia operatorului uman; maximum 180 de secunde de la preluarea apelului pentru posibilitatea utilizatorului de a selecta opţiunea de a transfera apelul la un operator uman; maximum 20 de minute de la preluarea apelului pentru începerea convorbirii utilizatorului cu un operator uman.

Prin această măsură se urmăreşte îmbunătăţirea comunicarii între utilizator şi operatorul de distribuţie astfel încît evenimentele semnalate de utilizatori să poată fi preluate cît mai rapid în scopul remedierii, precum şi reducerea timpilor de aşteptare în beneficiul utilizatorilor. „Deşi numărul de apeluri telefonice pentru care nu sînt respectate intervalele de timp menţionate anterior este doar monitorizat, nerespectarea acestor valori poate fi sancţionată conform prevederilor Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, cu modificările şi completările ulterioare, aplicabile în situaţia nerespectării de către operatorul de distribuţie a prevederilor standardului de performanţă cu amendă de la 10.000 lei pînă la 200.000 lei“, conform ANRE.

Pentru nerespectarea indicatorilor de performanţă privind calitatea curbei de tensiune operatorul e obligat să acorde compensaţii, după cum urmează: pentru persoane juridice: 270 lei, la 110 kV, respectiv 130 lei la joasă tensiune şi medie tensiune pentru fiecare perioadă de monitorizare; pentru persoane fizice: 270 lei 110kV, respectiv 70 lei la joasă tensiune şi medie tensiune pentru fiecare perioadă de monitorizare.

Racordarea unui client trebuie să se realizeze în maxim 90 zile, în cazul clienţilor casnici şi finali noncasnici ale căror locuri de consum sînt alimentate prin instalaţii de racordare cu lungimi de pînă la 2.500 metri. Cuantumul compensaţiei cuvenite în această situaţie este de 100 lei. ANRE a reglementat şi un calendar de implementare a unor echipamente cu rol de monitorizare a continuităţii în alimentarea cu energie electrică şi a calităţii tehnice a energiei electrice. Pînă la finele anului 2026, România trebuie să aibă capacitatea de monitorizare a tuturor staţiilor electrice.

Citește știrea

Trending