Contactează-ne

Actualitate

Deputatul Leoreanu: „Trecem printr-o perioadă sensibilă, care trebuie tratată cu responsabilitate“

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ parlamentarii din comisiile de Apărare au fost invitați la sediul MApN ■ au fost discutate chestiuni despre înzestarea armatei dar și despre problemele legislative ■ contextul internațional trebuie tratat cu mult calm și echilibru ■

Declarațiile controversate de la nivelul conducerii Armatei Române, referitoare la pregătirile pentru apărarea teritoriului României în cazul în care Rusia nu s-ar „opri“ în Ucraina, dacă ar câștiga războiul, au stârnit o aprigă polemică în societatea românească. În aceste condiții, membrii comisiilor de Apărare din Parlamentul României au fost invitați „acasă” la militari.

Președintele Comisiei de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Camera Deputaților, deputatul liberal Laurențiu Leoreanu, informează despre întâlnirea de lucru a membrilor comisiilor parlamentare de resort, la Ministerul Apărării Naționale, care a avut loc marți, 6 februarie 2024.

„Am fost invitat la sediul Ministerului Apărării, acolo unde am participat la o ședință de prezentare și informare cu reprezentanții Ministerului Apărării și membrii Comisiilor de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Parlament. Ședința s-a desfășurat pe secțiuni – Briefing pe activitățile și evenimentele ministerului și Situația din proximitatea României – conflictul din Ucraina.

A treia secțiune a fost Priorități legislative pentru această sesiune parlamentară: A. Modificarea și completarea Legii 446/2006 privind pregătirea populației pentru apărare, aflată pe circuitul de avizare inter-ministerial; B. Legea Apărării, în draft, gata pentru a pleca pe circuitul inter-ministerial și  Legea privind Statutul Cadrelor Militare, aflată în configurare finală.

Trecem printr-o perioadă sensibilă, care trebuie tratată cu responsabilitate, iar o bună colaborare între legislativ și executiv este esențială.Totodată, avem responsabilitatea de a ne păstra într-o zonă de echilibru, fără escaladări inutile și cu mult calm, elemente despre care am vorbit, pe larg. și în presa centrală”, susține deputatul Laurențiu Leoreanu.

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending