Contactează-ne

Actualitate

Deputatul Laurențiu Leoreanu, unul dintre susținătorii legii „Fără penali pe buletinele de vot!”

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ președintele României a promulgat vineri, 4 noiembrie, legea care interzice accederea în funcții publice, alese și numite, a persoanelor condamnate definitiv ■ prin acest act normativ se modifică atât Legea 115 pentru alegerea autorităților publice locale, cât și Legea 208 din 2015, privind alegerea Senatului și Camerei Deputaților ■

Plenul Camerei Deputaților, cameră decizională, a votat cu 248 de voturi pentru și un vot contra un act normativ, cunoscut, generic,  în spațiul public, ca legea „Fără penali în funcții publice!”. În esență, actul normativ promulgat de președintele Klaus Iohannis vineri, 4 noiembrie, interzice candidatura celor condamnați definitiv.

„Persoanele condamnate definitiv nu mai pot candida pentru funcții publice. Vineri, 4 noiembrie, președintele Klaus Iohannis a promulgat una din legile sustinute și de mine, prin care se modifică Legea 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale şi Legea 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, astfel încât persoanele care la data depunerii candidaturii au fost condamnate definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie NU mai pot candida!

Asta dacă nu a intervenit reabilitarea, amnistia post condamnatorie sau dezincriminarea. Am fost și voi fi mereu susținătorul unei clase politice cât mai echilibrate și curate. Tocmai din acest motiv am sprijinit inițiativele care au adus aceste modificări în actul electoral, fundamentând creșterea nivelului de responsabilitate pe toate palierele politice”, a declarat deputatul nemțean Laurențiu Leoreanu.

Demersul pentru inițierea unui act normativ care să interzică alegerea în funcții publice, alese și numite, a început în urmă cu patru ani, când mai toate partidele politice strângeau semnături de la cetățeni sub sloganul ”Fără penali în funcții publice”. Proiectul de act normativ a suferit modificări în Parlament, fiind cunoscut acum sub denumirea de ”Fără penali pe buletinele de vot!”.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending