Contactează-ne

Actualitate

Deputatul Laurențiu Leoreanu, despre modificarea Legii apelor

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ sub sloganul „Viața contează”, parlamentarii au modificat Legea apelor ■ printre inițiatorii actului normativ se numără și deputatul Laurențiu Leoreanu ■ legea modificată prevede obligativitatea marcării zonelor de exploatare a balastului ■

Deputatul PNL, Dan Laurențiu Leoreanu, se numără printre inițiatorii unui nou act normativ important. Este vorba de Legea apelor, ale cărei modificări au trecut săptămâna trecută de votul deputaților. Actul normativ era necesar a fi modificat.

Asta din cauza faptului că în foarte multe zone din albia majoră a râurilor, exploatările de balast nu erau semnalizate corespunzător, ceea ce, mai ales în timpul verii, conducea la pierderea de vieți omenești ale celor care se încumetau să se scălde în aceste locuri.

„Mă bucur să vă informez, din perspectiva unuia dintre inițiatorii unei modificări legislative importante, că prin votul dat săptămâna trecută în Camera Deputaților, devine obligatorie marcarea corespunzătoare a lucrărilor de excavare în albiile râurilor, cu instalarea de panouri de avertizare şi împrejmuirea ariei, concomitent cu supravegherea video şi paza zonei.

Această modificare a fost impusă de tragediile petrecute în aria exploatărilor, chiar și în Neamț, gropile și curenții făcând victime atât adulți, cât mai ales copii”, a declarat Laurențiu Leoreanu, președintele Comisiei de Siguranță Publică din Camera Deputaților. Parlamentarul a justificat necesitatea modificării Legii apelor din necesitatea creșterii nivelului de responsabilizare, ținând cont că pentru legiuitori, și nu numai, „Viața contează!”.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending