Contactează-ne

Actualitate

Deputatul Dan Laurenţiu Leoreanu, bilanţ la încheierea sesiunii parlamentare

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ viceliderul grupului parlamentar PNL susţine că, în sesiunea care tocmai s-a încheiat, 29 de proiecte ale acestui grup politic au trecut de votul final ■ 12 proiecte au devenit legi ■ Parlamentul a intrat în vacanţă pînă la 1 septembrie ■

Parlamentarii au intrat în vacanţă pînă la 1 septembrie. Deputatul liberal de Neamţ, Dan Laurenţiu Leoreanu, vicelider al grupului de deputaţi ai Partidului Naţional Liberal, face o sinteză a activităţii legislative din ultima sesiune parlamentară.

„Am încheiat o nouă sesiune parlamentară, la sfîrşitul căreia pot afirma cu mîndrie faptul că reprezentanţii Partidului Naţional Liberal – grup a cărui vicelider sînt – au avut o activitate mai mult decît onorantă. Astfel, în Camera Deputaţilor – forul în care activez – putem vorbi despre 29 de proiecte ale deputaţilor liberali, care au trecut de votul final.

Dintre ele, 12 au devenit legi, iar trei se află în procedura de promulgare, iar 11 proiecte se află la Secretariatul General, în termenul de sesizare. Dintre proiecte, trei au fost contestate la Curtea Constituţională a României“, a declarat deputatul Dan Laurenţiu Leoreanu.

Acesta spune că în actele normative elaborate la care face referire au fost atinse subiecte ce ţin de zona economic-fiscală, sport, învăţămînt, protecţie socială, agricultură, comunicaţii, administraţie publică, apărare naţională, fond funciar, digitalizare, transport, subiecte care direct sau indirect vizează viaţa tuturor cetăţenilor României.

„Urmează o scurtă pauză de la dezbaterile parlamentare, dar aceasta înseamnă doar că pregătim viitoarea sesiune din toamnă, subiectele de abordat, consultări în teritoriu, iar în final, după reluarea activităţii vom continua dinamizarea fluxului legislativ“, a mai adăugat parlamentarul nemţean.

Conform Constituţiei, Camera Deputaţilor şi Senatul se întrunesc anual în două sesiuni parlamentare. Prima începe în luna februarie şi se termină la sfîrşit de iunie. Cea de a doua, începe la 1 septembrie şi se termină la sfîrşit de decembrie. Parlamentarii pot fi convocaţi şi în sesiune extraordinară la cererea preşedintelui României, a Biroului Permanent al fiecărei Camere legislative sau a cel puţin 1/3 din numărul deputaţilor sau senatorilor.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending