Contactează-ne

Actualitate

Demisie surpriză din CL și acuze de joc dublu. „Am reflectat despre ce este prioritar să fac în viață“

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Teodora Baciu a invocat „priorități familiale” ■ după 3 ani de activitate, fosta jurnalistă susține că „în politica românească orice este posibil” ■ șeful partidului o acuză de „joc dublu“ ■

Una dintre surprizele oferite de scena publică nemțeană, atât de zbuciumată în ultima vreme, în special pe subiectul condamnarea și fuga lui Ionel Arsene, fost șef al CJ, a fost demisia din Consiliul Local Roman a consilierei IPM, Teodora Baciu, după doar 3 ani de politică.

Contactată de redactorul Monitorul, fosta ziaristă a explicat motivele care au determinat-o să facă un asemenea gest. „Am reflectat, în ultima vreme, despre ce este prioritar să fac în viață. Acest lucru m-a determinat să iau decizia de a demisiona din CL Roman și din partid.

Am scrisă deja demisia și nu-mi rămâne decât să o expediez la sediul central, ca scrisoare recomandată, pentru a avea și confirmare de primire. Pentru mine, ca pentru oricare om, a venit o vreme în care am decis să analizez ce trebuie să fac cu viața mea. Asta am făcut și atunci cât am lucrat în presă și asta am făcut și în cei 3 ani cât am activat pe tărâmul politic.

Este timpul să pun pe primul plan viața de familie. Băiatul nostru este elev de liceu și peste doi ani va da admitere la facultate. Doi ani par a fi un timp îndelungat, la prima vedere, dar, în realitate, înseamnă puțin. Băiantul are nevoie să fim cât mai aproape de el. Asta e prioritatea mea acum”, a declarat Teodora Baciu.

Aceasta nu a negat faptul că este preocupată și de evoluția profesională, în prezent fiind angajata, cu lucru de la domiciliu, a unei multinaționale în domeniul relațiilor publice. Teo Rusu a mai spus că în cei 3 ani de activitate, scena publică românească i-a arătat că „în politică orice e posibil”.

Profesorul Ovidiu Albert, cunoscut activist civic local, este primul supleant pe lista IPM și ne-a spus că, la sfârșitul acestei săptămâni, urmează o întâlnire a filialei locale a formațiunii politice, unde se va analiza temeinic cine va intra în consiliul local. Următorul supleant pe listă este președintele filialei locale IPM, Adrian Gherghel. Ionel Apostol, membru fondator și președinte al IPM s-a arătat nemulțumit de faptul că Teodora Baciu nu l-a informat despre această decizie și a acuzat-o de „jocuri politice duble”.

„Nu mă surprinde faptul că doamna Teodora Baciu își dă demisia. Convingerea mea este că, de la început, a făcut un joc dublu. Nu a intrat în politică și în această formațiune curată și cu scopul declarat de a contribui la dezvoltarea Moldovei, ci din oportunism. Faptul că nu m-a sunat îmi ridică multe semne de întrebare. La ultima discuție pe care am avut-o cu președinții de filiale le-am promis că nu mă voi implica în deciziile locale.

Pot însă să spun că la urechile mele a ajuns zvonul potrivit căruia Teodora Baciu se înscrie în alt partid, ceea ce întărește afirmațiile mele anterioare”, a declarat Ionel Apostol. IMP are filiale în județele Iași, Neamț, Vrancea, Vaslui și Botoșani și este în reorganizare. Înainte de pandemia de coronavirus formațiunea număra aproximativ 2.000 de membri.

 

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending