Contactează-ne

Actualitate

Decizie „curajoasă” a municipalităţii pietrene: asistaţii social care n-au venit să dea zăpada, „tăiaţi” la bani

Știre publicată în urmă cu

în data de

Municipalitatea pietreană anunţă o decizie… curajoasă: persoanele beneficiare de ajutor social care nu au fost prezente, luni, 6 februarie, la acţiunile de deszăpezire, rămân fără banii asiguraţi prin această măsură de protecţie socială.

Măsura, una care poate surprinde pe mulţi, mai ales pe cei în cauză, e anunţată, „mascat”, într-un comunicat de presă în care se vorbeşte despre modul în care s-a intervenit pe străzile, şi trotuarele, din Piatra Neamţ în contextul ninsorii abundente din aceste zile.

„În această dimineață în Piatra-Neamț se circulă în condiții de iarnă, în urma căderilor de zăpadă care au început ieri seară.

Societatea Publiserv a intervenit de ieri cu 10 utilaje pe drumurile principale, pe tot parcursul nopții, și cu 19 persoane la deszăpezire manuală pentru trotuare, în două schimburi.

Pe perioada ninsorilor se intervine doar cu utilaje cu lamă, iar odată ce ninsoarea se oprește va fi împrăștiat material antiderapant. Publiserv va continua acțiunile pentru degajarea zăpezii și vor utilizate și ATV-uri, pe timpul nopții, pentru deszăpezirea trotuarelor principale. În cartiere se intervine cu utilaje mai mici.

Dintre cele 47 de persoane beneficiare de ajutor social, doar 4 s-au prezentat astăzi la acțiunile de deszăpezire. Cei care nu s-au prezentat nu vor mai beneficia de acest ajutor.

Pentru orice problemă cauzată de vremea nefavorabilă, cetățenii au la dispoziție două numere de telefon ale dispeceratului local de iarnă unde pot transmite sesizări: 0748/213.100 și 0756/163.814

Mulțumim tuturor pietrenilor care și-au respectat responsabilitatea de a-și curăța trotuarul din fața casei sau sediului firmei!”,se preciza în comunicatul municipalităţii, emis luni dimineaţă, 6 februarie.

Rămâne de văzut dacă municipalitatea chiar se va ţine de cuvânt în ceea ce priveşte sancţionarea, legală, a nemuncii. În rest… „Dă Doamne iarnă”, vorba poetului, că de puturoşi plătiţi din bani publici ne-am cam săturat. Chiar dacă iarna nu-i ca vara, ei sunt la fel de leneşi şi la fel de… bine plătiţi şi iarna, şi vara.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending