Contactează-ne

Actualitate

Decizie a primarului de Piatra: Pensionarii, doar “onorific”” în primărie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Carabelea şi-a prezentat echipa de consilieri şi a anunţat că pleacă la Bucureşti pentru vizite oficiale la cel puţin trei ministere

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Andrei Carabelea, şi-a prezentat, marţi, 3 noiembrie, într-o conferinţă de presă, consilierii care îi vor fi alături în mandatul său de edil.

“Vreau să vă prezint echipa de consilieri personali. Este echipa care mă va ajuta să gestionez o relaţie, corectă, eficientă şi responsabilă cu societatea civilă, cu mediul de afaceri şi cu categoriile profesionale. O am alături de mine pe Oana Radu, o prietenă care mi-a scris, în urma proiectelor civice pe care le-am organizat, că vrea să se implice pentru a participa la o schimbare în bine în societate. Apoi alături de mine este Mihaela Munteanu, o persoană pe care o ştiu de şi mai mulţi ani. A participat la mai multe proiecte de voluntariat, cea mai mare parte dintre ele în zona de protecţia mediului, însă este pasionată de tehnologie şi de digitalizare şi este omul sub umbrela căruia se va realiza procesul de digitizare, digitalizare şi transformare digitală. Nu în ultimul rând, Vlad Moscalu, un tânăr venit recent din străinătate, care a lucrat pe şantiere mari ale lumii, pe care le-a coordonat, cu peste 1.500 de oameni şi cu o valoare a lucrărilor de peste două miliarde de euro. Sunt onorat să am lângă mine un om profesionist, care cunoaşte foarte bine detaliile tehnice care trebuie să definească standardele unui oraş construit pe termen lung. Prin urmare va fi dirigintele de şantier pe care îl voi avea alături în perioada ce urmează”, a declarat Andrei Carabelea.

După ce fiecare dintre consilieri s-a prezentat, primarul de Piatra Neamţ a completat: “Vreau să aduc mulţumiri colegilor din Primăria Piatra Neamţ care au atins vârsta de pensionare. Am avut o discuţie destul de sensibilă cu domniile lor şi am decis încetarea raporturilor de serviciu pentru colegii care au atins vârsta de pensionare în instituţia pe care o conduc. Apreciez şi le mulţumesc din nou pentru felul în care au înţeles cele cinci argumente etice, publice, sanitare, sociale şi economice pe care le-am prezentat şi mă bucur că am luat o decizie curajoasă de a avea o discuţie corectă. Unii şi-au exprimat intenţia de a fi în continuare în echipa primarului în calitate de consilieri onorifici şi le mulţumesc pentru acest gest de nobleţe.

Aş mai menţiona un subiect: mâine împreună cu trei colegi din primărie voi face o deplasare la Bucureşti pentru două zile. Voi avea vizite oficiale la cel puţin trei ministere: al finanţelor publice, fondurilor europene şi cel al dezvoltării. Voi aborda subiecte precum: vom valida soluţii pentru reducerea poverii fiscale pe care o presupune datoria publică, datoria istorică a municipalităţii. La Ministerul Fondurilor Europene vom căuta soluţii pentru acoperirea unor cheltuieli neeligibile care nu au fost corect prognozate în faza de proiectare. Cât priveşte Ministerul Dezvoltării, am avut o serie de discuţii cu domnul ministru şi cu directori din cadrul ministerului, având în vedere situaţia relativ precară a modului în care s-a implementat o strategie de implementare la nivelul municipiului Piatra Neamţ, trebuie să accelerăm ritmul şi progresul oraşului şi să compensăm din decalajele care s-au acumulat în timp. (…) Vom găsi soluţii pentru a include Piatra Neamţ în programe pilot de strategie pe politică urbană”.

Primarul Andrei Carabelea a mai precizat că îşi doreşte convocarea, cât de rapid posibil, într-un interval de una, două săptămâni, a două şedinţe de consiliu local. Prima în care să fie stabilite comisiile de specialitate, condiţie necesară pentru a putea promova hotărâri de consiliu local, şi să fie votaţi viceprimarii, iar a doua, la un interval de trei zile faţă de prima, în care să fie dezbătute şi votate hotărâri, una dintre cel mai importante fiind cea legată de rectificarea bugetară. Carabelea a mai declarat că îşi doreşte să poarte discuţii personale cu toţi consilierii locali şi că, deşi apreciază activitatea city-managerului Bogdan Puşcaşu, îşi doreşte pe viitor un alt “profil” de administator public şi caută persoana potrivită.

Citește știrea
5 comentarii

5 Comments

 1. Cristian

  3 noiembrie 2020 at 12:52 PM

  Cu pensionarii e o initiativa buna. Dar, ce faceti cu: rudele rudelor, pilosii, cei care taie” frunza la caini”? Cum eliminati birocratia? Luati exemplu de la Presedintele Consiliului Judetean Bihor daca vreti cu adevarat sa aveti bani pt. investitii! Eu daca as fi in locul celor din minister iar d-stra ati veni sa cereti bani, v-as intreba ce masuri ati luat ca sa reduceti aparatul birocratic, cat ati economisit si abia dupa aceea v-as asculta dorintele!

 2. Cristian

  4 noiembrie 2020 at 11:32 AM

  Cine din strainatate a lasat un tanar sa coordoneze proiecte de 2 miliarde euro? Penibil

 3. AD4I

  4 noiembrie 2020 at 5:08 PM

  Ce faceti cu pensionarii militieni din Politia Locala !?Noul primar din Timisoara l-a concediat primul pe seful politiei locale,un militian pensionar care avea pensie,salariu si indemnizatie de hrana.Total 27.600 lei.Bine !?Dar,primarul este neamt,sustinut de USR>

 4. FLORIN

  4 noiembrie 2020 at 6:24 PM

  Apa de ploaie,toata administratia acestui oras este praf de incompetenta si indolenta.Numai hoti si corupti in frunte cu membrii CL/CJ la care principala ocupatie nu este sa ia decizii pentru bunastarea cetatenilor acestui oras ci se ocupa cu trafic de influenta,santaj si spagi.Numai lipitori de afise care au ajuns sa ocupe toate posturile de sus pana jos la Primarie si CJ.Asta e motivul pentru care Piatra Neamt este o cloaca de mizerie ,paragina si nepasare.Nici un criteriu de educatie,experienta sau capacitate intelectuala la angajare in administratia acestui oras.Cei mai buni de care avem nevoie pentru a schimba lucrurile in aceasta tara/oras/judet pleaca in strainatate pentru ca nu isi gasesc locuri de munca din cauza acestor gunoaie platite cu salarii aberante raportate la ce stiu sa faca.
  Acest oras este captiv mafiei fostului PDL.
  Atat timp cat populatie nu are pretentii vizavi de cum sunt cheltuiti/furati banii publici si nu ies in strada la 6 luni dupa ce un primar nu face nimic si nu sa astepte 5 ani pana cand se fac alegeri din nou,nu se va schimba nimic.

 5. Cristian

  8 noiembrie 2020 at 10:20 AM

  Trebuie sa iesm la vot s- sa-i sanctionam pe cei incompetenti! Altfel, vor castiga toata puterea in tara si 4 ani de zile nu vom mai avea ce face!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Zilele Orașului Piatra-Neamț 2021 Piatra Fest și Piatra Food Fest

Știre publicată în urmă cu

în data de

Primăria Municipiului Piatra-Neamț organizează în perioada 23-27 iunie 2021 evenimentul „Piatra Fest”, prilejuit de Zilele Orașului Piatra-Neamț. Pe parcursul celor cinci zile de sărbătoare vor avea loc manifestări cultural-artistice, concerte, un festival gastronomic și evenimente religioase dedicate sărbătorii Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, patronul spiritual al orașului. Festivalul gastronomic Piatra Food Fest se va desfășura în Piața Ștefan cel Mare, zona din fața Parcului  Central, ce va fi transformată în acea perioadă în pietonal, iar spectacolele la scenă vor fi organizate în Piața Curtea Domnească.

Duminică, pe scena de la Curtea Domnească va avea loc Gala Generațiilor, eveniment în cadrul cărora vor fi premiați șefii de promoție din anii terminali de la unitățile de învățământ din municipiu, dar și cuplurile care în acest an au împlinit 50 de ani de la căsătorie.

Toate manifestările se vor organiza cu respectarea măsurilor de prevenire Covid în vigoare.

Pregătim  programul detaliat al evenimentului și vom face publice toate detaliile în zilele următoare!

Citește știrea

Actualitate

Se încălzeşte spectaculos!

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ meteorologii anunţă valori termice de 30 de grade ■ din a doua parte a săptămînii viitoare se mai răcoreşte ■ vestea proastă este că nu scăpăm de instabilitate atmosferică ■

Ultima decadă a lunii iunie aduce o apreciere considerabilă a reistrului termic, iar meteorologii anunţă valori de pînă la 30 de grade. Acest lucru se va întîmpla pînă la mijlocul săptămînii viitoare, iar în a doua parte a intervalului se mai răcoreşte niţel. Acelaşi trend îl cunosc şi valorile termice nocturne.

Vestea proastă este că nu scăpăm de instabilitate şi va ploua, cam în fiecare zi, cel puţin pînă la final de Cireşar, conform prognozei. Pînă atunci, trebuie spus că toată ţara, inclusiv judeţul Neamţ, este sub o informare meteo de vreme rea, ce intră în vigoare de azi, 18 iunie, de la ora 12:00 şi expiră pe 20 iunie, la ora 22:00, anunţîndu-se cantităţi de apă însemnate cantitativ şi instabilitate atmosferică accentuată.

„În sudul, estul şi centrul ţării va ploua abundent şi vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 25-50 l/mp“, conform ANM. Şi ziua de azi, 18 iunie, va fi plăcută din punct de vedere termic şi ne vom bucura de o maximă de 24 de grade, dar nu scăpăm de furtuni. Noaptea va fi cea mai caldă din ultimul timp, iar minima va fi de 18 grade. Furtuni vor avea loc şi sîmbătă, 19 iunie, cînd sînt prognozate numai 19 grade.

Peste noapte mercurul din termometre ajunge la 17 grade. Duminică, 20 iunie, vor fi 24 de grade, însă nu scăpăm de instabilitate, furtuni cu toată suita de fenomene caracteristice, vînt, descărcări electrice şi poate grindină. Aprecierea regimului termic începe de luni, 21 iunie, iar meteorologii dau asigurări că în zona noastră mercurul din termometre saltă la 28 de grade, în timp ce minima nocturnă va fi de 17 grade.

Sînt posibile furtuni atît luni, cît şi marţi, 22 iunie, cînd va fi cea mai caldă zi din acest sezon şi vom avea parte de valori estivale de pînă la 30 de grade. Regimul termic diurn îl va influenţa şi pe cel nocturn, astfel că minima va fi de 18 grade. Miercuri, 23 iunie, va fi la fel de cald şi se vor înregistra 30 de grade, dar din nou vor fi furtuni. Urmează cea mai caldă noapte din vara aceasta şi minima se opreşte la valoarea de 21 de grade. Din a doua parte a intervalului se mai răcoreşte, iar joi, 24 iunie, vor fi doar 25 de grade, cu furtuni după amiază.

Noaptea aduce temperaturi în scădere, 19 grade. Vineri, 25 iunie, cerul va fi degajat în prima parte, apoi după amiază vin ploi consistente. Maxima diurnă nu trece de 26 de grade, iar minima nocturnă va fi de 20 de grade. Week-end-ul viitor, în perioada 26 – 27 iunie, vor fi temperaturi diurne de 25 de grade, cu furtunile de rigoare, iar peste noapte se vor înregistra 18 grade.

Citește știrea

Actualitate

Pene de curent, furnizorul taxat

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în cazul întreruperior neanunţate, furnizorul poate acorda despăgubiri ■ apelurile clienţilor trebuie preluate mai repede de reprezentanţii firmelor de distribuţie ■ în caz contrar, amenzile pot ajunge la 200.000 lei ■

Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energieie a stabilit că de acum înainte furnizorii îşi vor despăgubi clienţii în cazul întreruperilor care nu au fost anunţate. Cele scurte, între 3 secunde şi 3 minute, au fost incluse în categoria întreruperilor care se monitorizează şi pentru care operatorii de distribuţie sînt obligaţi să acorde compensaţii la depăşirea numărului maxim stabilit prin standard.

Pentru fiecare astfel de depăşire operatorii de distribuţie vor acorda compensaţii tuturor utilizatorilor afectaţi, astfel: înalta tensiune: 300 lei peste 10 întreruperi pe an; medie tensiune: 10 lei peste 10 întreruperi pe săptămînă; joasa tensiune: 5 lei peste 10 întreruperi pe săptămînă. Impactul acestei măsuri este unul pozitiv pentru utilizatori deoarece includerea monitorizării întreruperilor scurte şi prevederea acordării de compensaţii utilizatorilor la depăşirea numărului maxim stabilit de standard, contribuie la obligarea operatorului de a lua măsuri rapide şi eficiente pentru remedierea disfuncţionalităţilor care în prezent se manifestă în diferite zone de reţea de joasă tensiune şi care pot provoca deprecierea echipamentelor electrocasnice, precum şi generarea de disconfort clienţilor.

O altă noutate constă în aceea că apelurile efectuate de clienţi către furnizorul de energie electrică, trebuie preluate de acesta din urmă într-un timp mai scurt. Astfel, au fost stabilite intervale privind preluarea apelurilor telefonice efectuate de utilizatorii reţelei prin centrele de telefonie gestionate de operatorii de distribuţie, şi anume: maximum 30 de secunde de la iniţierea apelului de către utilizator pînă la preluarea acestuia, fără intervenţia operatorului uman; maximum 180 de secunde de la preluarea apelului pentru posibilitatea utilizatorului de a selecta opţiunea de a transfera apelul la un operator uman; maximum 20 de minute de la preluarea apelului pentru începerea convorbirii utilizatorului cu un operator uman.

Prin această măsură se urmăreşte îmbunătăţirea comunicarii între utilizator şi operatorul de distribuţie astfel încît evenimentele semnalate de utilizatori să poată fi preluate cît mai rapid în scopul remedierii, precum şi reducerea timpilor de aşteptare în beneficiul utilizatorilor. „Deşi numărul de apeluri telefonice pentru care nu sînt respectate intervalele de timp menţionate anterior este doar monitorizat, nerespectarea acestor valori poate fi sancţionată conform prevederilor Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, cu modificările şi completările ulterioare, aplicabile în situaţia nerespectării de către operatorul de distribuţie a prevederilor standardului de performanţă cu amendă de la 10.000 lei pînă la 200.000 lei“, conform ANRE.

Pentru nerespectarea indicatorilor de performanţă privind calitatea curbei de tensiune operatorul e obligat să acorde compensaţii, după cum urmează: pentru persoane juridice: 270 lei, la 110 kV, respectiv 130 lei la joasă tensiune şi medie tensiune pentru fiecare perioadă de monitorizare; pentru persoane fizice: 270 lei 110kV, respectiv 70 lei la joasă tensiune şi medie tensiune pentru fiecare perioadă de monitorizare.

Racordarea unui client trebuie să se realizeze în maxim 90 zile, în cazul clienţilor casnici şi finali noncasnici ale căror locuri de consum sînt alimentate prin instalaţii de racordare cu lungimi de pînă la 2.500 metri. Cuantumul compensaţiei cuvenite în această situaţie este de 100 lei. ANRE a reglementat şi un calendar de implementare a unor echipamente cu rol de monitorizare a continuităţii în alimentarea cu energie electrică şi a calităţii tehnice a energiei electrice. Pînă la finele anului 2026, România trebuie să aibă capacitatea de monitorizare a tuturor staţiilor electrice.

Citește știrea

Trending