Contactează-ne

Actualitate

Deces prematur al unui apreciat profesor de Limba română

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la doar 71 de ani, Alexandru Cramer a suferit un infarct miocardic ■ apreciatul dascăl lasă în urmă o carieră didactică ireproșabilă și un concurs național de poezie cu peste două decenii de longevitate ■

Marți, 8 noiembrie, în ziua de Sfântul Mihail și Gavril, pe la orele prânzului, am primit un telefon neașteptat de la soția unuia dintre cei mai apreciați dascăli de Limba și literatura română, Cramer Alexandru. Cu un glas stins, Maria, mă anunța că inima colegului meu de facultate a încetat să bată. Eram printre primele persoane anunțate și Maria mă ruga să fac cunoscut decesul acestuia la doar 71 de ani.

„Noaptea trecută dormise destul de bine, mâncase dimineața și se pregătea să meargă la bazinul de înot. Pe la ora 10.30 mi-a spus că trece pe la un supermarket unde văzuse o promoție. La un moment dat am primit un telefon, fiind anunțată că i s-a făcut rău în magazin și așteaptă o ambulanță. Am pregătit dosarul medical și am ajuns înaintea salvării lui la CPU.

După ce am discutat cu personalul de pe ambulanță mi-am dat seama că e vorba de stop cardio-respirator. El era destul de bolnav în ultima vreme și făcuse un set întreg de analize, pentru că urma ca săptămâna viitoare să meargă la o clinică de oncologie la Iași. Dumnezeru însă n-a vrut să se mai chinuie, probabil”, a mărturisit soția, Maria.

Născut pe 5 ianuarie 1951, Cramer Alexandru (foto – myvoicenews.wordpress.com) a terminat Colegiul Național Roman-Vodă în 1969 și a absolvit apoi cursurile Facultății de filologie. A funcționat câțiva ani în mediul rural, după care s-a titularizat pe catedra de Limba și literatura română la Colegiul Petru Poni din Roman,  unde a funcționat până la pensionare, în 2018.

Îndrăgostit de poezie, în urmă cu două decenii a pus bazele concursului literar Dor de poezie, ajuns în prezent concurs național, aflat la a XX-a ediție. În ultimii ani se ocupa de achiziționarea unor cărți rare și a unor obiecte de anticariat, fiind deținătorul unei colecții impresionante. Posesor al unei bioblioteci cu câteva mii de volume, în ultimii ani a făcut donații atât Bibliotecii Municipale George Radu Melidon, cât și biblioteciii Colegiului Petru Poni.

Căsătorit cu Maria, farmacistă, soții Cramer au doi băieți: Alexandru-Adrian (45 de ani), economist la Banca Națională a României și Ciprian Mihai (44 de ani), absovent al Facultății de turism, angajat al Aeroportului Otopeni. Profesorul Cramer va fi depus în cursul zilei de miercuri, 9 noiembrie, la Capela Armenească a Cimitirului Eternitatea, înmormântarea urmând a avea loc sâmbătă, 12 noiembrie, la ora 12.30.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending