Contactează-ne

Actualitate

Decembrie, lună plină cu evenimente organizate de Primăria Roman

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ edilii municipiului se străduiesc să alcătuiască un program cât mai variat cu prilejul Sărbătorilor de iarnă ■ din program nu vor lipsi Târgul de Crăciun, concerte de colinde, Trenulețul lui Moș Crăciun, Nunta de Aur, Caleașca lui Moș Crăciun, Festivalul de datini și obiceiuri și predarea ștafetei între „gârbovitul“ 2022 și mai „tânărul“ 2023 ■

După desfășurarea cu restricții a ultimelor sărbători, din cauza pandemiei de coronavirus, Primăria Municipiului Roman reia evenimentele destinate pentru ca  aceste zile de decembrie să aducă bucurie localnicilor de toate vârstele. Astfel, în perioada 9-24 decembrie 2022, în Piața Roman Vodă se va amenaja Târgul de Crăciun.

Și anul acesta romașcanii se vor bucura de frumusețea colindelor prin organizarea, în data de 11 decembrie,  a Concertului Tradițional de Crăciun, care va avea loc pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, unde vor evolua liceenii de la Seminarul Teologic Ortodox Melchisedec Ștefănescu și colegii lor de la Seminarul Teologic Franciscan Sfântul Francisc de Assisi. Concertul va începe de la ora 16.00.

Anul acesta, edilii oferă celor mici și mari bucuria de a se plimba cu Trenulețul lui Moș Crăciun,  care face un traseu stabilit de organizatori, în perioada 12-14 decembrie, în intervalul 12.00 – 19.00, cu plecare din stația de la Casa de Cultură. Cuplurile care împlinesc jumătate de an de viață în comun vor participa la tradiționala Nuntă de Aur .

Manifestarea a fost programată pe data de 16 decembrie, începând cu ora 13.00, și se va desfășura, ca în fiecare an, la unul din restaurantele din orașul de la malurileMoldovei și Siretului. În ajunul Crăciunului, începând cu ora 09.30,  Caleașca lui Moș Crăciun, plină de daruri, va circula prin municipiul Roman, prilej ca Moșul cel darnic și bun, ajutat de crăciunițe, să împartă copiilor daruri pe un traseu ce va fi anunțat.

Festivalul de datini și obiceiuri Roman Metropolitan, ediția a XI-a, se va desfășura în Piața Roman Vodă  începând cu ora 10.00, pe scenă evoluând artiști populari din principalele comune ale zonei. Anul 2022 va fi „petrecut“ în ziua de 31 decembrie, când va fi întâmpinat „fratele” mai mic- 2023, cu un  tradițional specacol la care vor participa artiști cunoscuți, ceremonia încheindu-se cu un foc de artificii.

„Atmosfera festivă din Piața Roman Vodă va fi creată de Târgul de Crăciun, care va fi deschis în perioada 9 – 24 decembrie. Ca în fiecare an, vor exista căsuîe speciale cu tematica sărbătorilor de iarnă, iar sunetul colindelor se va îmbina cu mirosul bunătăîilor preparate. Vom găsi o varietate de decoraîiuni, obiecte cu specificul Crăciunului, vin fiert, alimente și preparate tradiționale. Producători din diferite zone ale țării sunt așteptați la Roman.

Iar pentru a completa decorul de sărbătoare, tot pe 9 decembrie, va fi aprins și iluminatul festiv. Luminițele vor străluci în centrul orașului, până la sensul giratoriu din Favorit, parcul din fața Primăriei Roman și Pietonal Ștefan cel Mare. În această iarnă, la Roman, ne vom bucura de tradiții, obiceiuri și de evenimente frumoase, menite să ne încânte sufletul“, a declarat Leonard Achiriloaei, primarul municipiului Roman.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending