Contactează-ne

Prima pagină

De necrezut! Proiectil perforant, dus la sediul Poliţiei cu maşina

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un detectorist a găsit în pădurea Felești o bombă neexplodată ■ el a transportat elementul de muniție, în portbagajul mașinii personale, până la sediul Poliției Roman ■ a fost solicitată intervenția echipei de pirotehniști de la ISU Neamț ■ circulația mașinilor și a pietonilor a fost restricționată o bună bucată de timp ■

O întâmplare cu totul și cu totul deosebită a pus pe jar atât polițiștii romașcani, cât și cadrele de la ISU Neamț. Conform comunicatului Poliției Neamț, duminică, 23 iulie, în jurul orei 16,00 la sediul Poliției Roman s-a prezat un bărbat, care a anunțat că are în portbagajul mașini un proiectil neexplodat, pe care l-ar fi găsit în pădurea de la Felești, comuna Trifești.

„La data de 23 iulie, în jurul orei 16.00, la sediul Poliției Roman s-a prezentat un bărbat în vârstă de 41 de ani, care a precizat că ar fi găsit în pădure un proiectil. Acesta a declarat că proiectilul se află în portbagajul mașinii sale, parcată în fața Poliției Roman”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț, inspector Ramona Ciofu.

Imediat, s-a luat decizia de restricționare a traficului rutier și pietonal în zonă, dar că a fost solicitată și intervenția specialiștilor ISU Neamț. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, căpitan Irina Popa, a comunicat măsurile luate de piroteșhniști, care au ridicat proiectilul. Urmează ca acesta să fie distrus.

Ca urmare a unui apel la 112, echipa de pirotehniști a ISU eamț a intervenit în municipiul Roman pentru asanarea unui proiectil perforant de 75 de milimetri. Muniția a fost descoperită de un bărbat, cu ajutorul unui detector de metale, în pădurea de la Felești, din comuna Trifești. După ce a descoperit elementul de muniție, bărbatul l-a transportat cu ajutorul autoturismului personal la sediul Poliței Roman. Elementul de muniție provine din Al Doilea Război Mondial”, a declarat căpitan Irina Popa

A mai adăugat și faptul că pirotehnișțtii vor cerceta zona indicată de detectorist pentru a vedea dacă mai există și alte proiectile neexplodate. În același timp, reprezentanții ISU Neamț fac și câteva recomandări celor care găsesc muniție neexplodată. În asemenea situație se anunță telefonic la numărul unic de urgență 112, semnalându-se descoperirea făcută și trebuie să se încerce asigurarea securității locului, până la sosirea pirotehniștilor.

Se interzice: ridicarea, transportul și introducerea munițiilor în diferite încăperi sau locuințe. Trebuie evitată lovirea sau mișcarea elementelor de muniție descoperite în pământ sau la suprafață. Se interzice comercializarea elementelor de muniție la centre de colectare a deșeurilor, nu se introduc în foc elementele de muniție, nu se topesc, nu se taie cu ferăstrăul, scule electrice, nu se sudează și nu se demontează focoasele sau alte elemente componente.

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending