Contactează-ne

Actualitate

De la o tigară, casă distrusă de incendiu

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un puternic incendiu a distrus o casă din Piatra Neamţ, în prag de iarnă ■ pompierii au stabilit că flăcările au izbucnit de la o ţigară ■ au mai fost şi alte necazuri de la foc ■

Un puternic incendiu provocat, cel mai probabil, de o ţigară uitată nestinsă, a distrus în prag de iarnă o casă din reşedinţa de judeţ.

Evenimentul nedorit a avut loc pe 21 noiembrie 2021, fiind anunţat prin apel la numărul unic de urgenţă 112, înregistrat în dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ în jurul orei 13:00. Forţele de intervenţie au fost solicitate pe strada Mărăşti, din Piatra Neamţ.

La locul indicat de apelant au plecat în viteză militarii din cadrul Detaşamentului de pompieri Piatra Neamţ cu două autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD. La ajungerea salvatorilor, incendiul se manifesta la acoperişul şi în interiorul unei case, cu posibilitatea propagării la o gospodărie învecinată. Militarii au localizat şi lichidat incendiul în limitele găsite, însă pînă la finalul intervenţiei flăcările au transformat în scrum acoperişul casei pe o suprafaţă de aproximativ 60 mp şi bunuri materiale aflate în interiorul casei (obiecte de mobilier, materiale textile, articole de îmbrăcăminte etc).

„Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unei ţigări nestinse“, conform ISU Neamţ.

Un alt eveniment nedorit a avut loc în aceeaşi zi, şi cam la aceeaşi oră, 13:03, într-un apartament de pe strada Tudor Vladimirescu din Roman.

Au intervenit pompierii militari din oraş, cu o autospecială de stingere, o autospecială pentru intervenţie şi salvare de la înălţime, o autospecială pentru descarcerare şi un echipaj de ambulanţă de la SAJ Roman. La ajungerea forţelor de intervenţie incendiul se manifesta în bucătăria unui apartament situat la etajul III al unui bloc de locuinţe. Focul a fost localizat şi stins în limitele găsite.

Au ars obiecte de mobilier, materiale textile şi aparate electrocasnice. Proprietara, o femeie în vîrstă de 82 de ani, a suferit un atac de panică cînd şi-a văzut casa în flăcări. A primit îngrijiri medicale de la echipajul de ambulanţă, însă a refuzat transportul la spital. Incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de un aparat de gătit. Din fericire nu au fost victime şi nu a fost necesară evacuarea locatarilor din bloc. Tot pe 21 noiembrie, un alt incendiu a cuprins casa unui localnic din satul Poiana, comuna Brusturi.

Apelul pentru ajutor a fost dat în jurul orei 14:36, iar la locul indicat de apelant au plecat trei achipaje de militari cu două autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Tîrgu Neamţ. Forţele profesioniste au fost sprijinite de voluntarii de la SVSU Brusturi. La ajungerea salvatorilor incendiul se manifesta la acoperişul unei anexe gospodăreşti. Pînă la stingerea flăcărilor, a fost distrus acoperişul pe o suprafaţă de circa 120 de mp. În acest caz cel mai probabil totul a fost declanşat de un scurtcircuit electric.

Sîmbătă, în jurul orei 09:05, pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă din localitatea Budeşti, comuna Făurei. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere din cadrul Detaşamentului Roman şi voluntari din cadrul SVSU Făurei. Incendiul se manifesta generalizat la acoperişul unei case şi unei anexe gospodăreşti şi în interiorul a două camere, cu posibilitatea propagării la întreaga casă, dar şi la o altă casă din aceeaşi gospodărie, lipită de casa care ardea.

Forţele de intervenţie au localizat şi lichidat incendiul în limitele găsite. Au ars: acoperişul casei şi anexei pe o suprafaţă de aproximativ 80 mp şi bunurile materiale aflate în cele două camere şi anexa gospodărescă (obiecte de mobilier, materiale textile, articole de îmbrăcăminte, aparate electrocasnice, documente etc). Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unei candele lăsată nesupravegheată.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul 2:00, pompierii au fost înştiinţaţi despre producerea unui incendiu la un adăpost pentru animale din localtatea Grinţieş. Incendiul se manifesta generalizat, cu flacără deschisă, la un adăpost pentru animale, cu posibilitatea propagării la locuinţă. Forţele de intervenţie au stins incendiul în limitele găsite. Au ars adăpostul pentru animale cu suprafaţa de aproximativ 50 mp, aproximativ 2 tone de plante furajere, 25 de găini, trei ovine şi două capre şi s-au deteriorat 10 ml de gard din lemn. Scurtcircuitul electric a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Continuă meciul Primărie vs Prefectură pe tema parcărilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ Primăria a zis că problema parcărilor e una... urgentă şi a cerut părerea Prefecturii ■ Prefectura a opinat că nu e nicio urgenţă ■

Meciul Primărie vs Prefectură pe tema parcărilor din Piatra Neamţ continuă.

Primăria, care zice că problema necesită o rezolvare urgentă, a cerut opinia Prefecturii privind scurtarea termenului de consultare publică. Prefectura a opinat că nu e nicio urgenţă. Evident fără nicio legătură cu meciul, trebuie avute în vedere câteva “amănunte”.

Prefectul e PSD, iar primarul PNL. Consultările publice, că au fost 30 sau mai puţine zile, au fost de formă în 99,99% din cazuri. Pe la CJ-ul condus de PSD se fac şedinţe „de urgenţă” pentru nişte teme minore, dar Prefectura nu se mai ofuschează. În rest… totul e administraţie în interesul pietrenilor. Vă prezentăm în continuare comunicatul municipalității.

„În data de 28 aprilie, Primăria Piatra-Neamț a solicitat un punct de vedere Instituției Prefectului – Județul Neamț referitor la oportunitatea invocării caracterului de urgență în problema parcărilor de reședință din Piatra-Neamț.

Concret, interogarea se referea la oportunitatea reducerii termenului de consultare publică, conform art. 7 din Legea nr. 52 / 2003 privind transparența decizională în administrația publică, motivat de incertitudinea cu privire la situația parcărilor în care se află 19 mii de pietreni și familiile lor.

Primarul Andrei Carabelea: „Ne aflăm într-o situație care impune soluții imediate. Pietrenii își doresc rezolvarea cât mai rapidă a acestei crize. Asta ne demonstrează numeroasele reacții primite pe toate canalele de comunicare. Tocmai din această cauză, cu argumente legale, am solicitat Instituției Prefectului un punct de vedere referitor la soluționarea în regim de urgență a crizei parcărilor. După două săptămâni, răspunsul prefectului a venit prin curier, făcând 3 zile de la Prefectură până la Primărie. Mai mult decât atât, răspunsul prefectului transmite sec că situația parcărilor de reședință nu e nici urgentă și nici nu are circumstanțe excepționale. Așadar, pentru a nu risca o altă contestație în instanță doar pentru a bloca activitatea primăriei, așteptăm epuizarea termenului de 30 de zile pentru dezbaterea publică. Apropos de dezbatere publică, 84% dintre pietrenii care au răspuns susțin rezolvarea rapidă a crizei parcărilor prin reducerea termenului de consultare publică… Pietrenii trebuie să știe: noi  găsim soluții la orice problemă, prefectul caută probleme la orice soluție.”

Singura variantă pentru ieșirea cât mai rapid din situația de criză o reprezintă adoptarea unui nou regulament care să nu fie contestat din aceleași motive de procedură, nicidecum de fond.

Proiectul de Hotărâre și Regulamentul sunt postate spre dezbatere publică pe site-ul oficial al Municipiului Piatra-Neamț din data de 02.05.2022, la adresa https://www.primariapn.ro/dezbateri”.

Citește știrea

Actualitate

Seif furat din sediul unei firme. Ce sumă era în „casă“ şi unde au fost descoperiţi suspecţii

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ cercetările efectuate de poliţiştii din Neamţ şi Bacău au dus la identificarea a doi suspecţi ■ urma să se ceară arestarea preventivă ■

Furtul unui seif de la o societate comercială a fost reclamat de reprezentanţii firmei, iar după două săptămâni de cercetări suspecţii au fost identicaţi, fiind vorba despre două persoane din judeţul Neamţ. Sesizarea a fost depusă pe data de 29 aprilie 2022, susţinându-se că în cutia metalică furată erau 40.000 de lei.

Ancheta avea să se concretizeze astăzi, 16 mai, când investigatorii de la serviiciile criminale din cadrul inspectoratelor de Poliţie Bacău, în colaborare cu colegii din Poliţia Neamţ, au efectuat trei percheziţii domiciliare. La descinderi au fost descoperite şi ridicate mai multe mijloace materiale de probă, printre care şi un autoturism, o limuzină Mercedes.

„În baza mandatelor de aducere, doi bărbaţi, de 26 şi 30 de ani (din Roman şi Gâdinţi, judeţul Neamţ), au fost conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, pentru cercetări, iar, ulterior, au fost reţinuţi, pentru 24 de ore“, au transmis anchetatorii. Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, iar cei doi suspecţi urmează să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu propunere de luare a unor măsuri preventive.

Acestea pot fi arest preventiv, la domiciliu sau control judiciar. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, la misiune participând poliţişti din cadrul Serviciului Criminalistic Bacău, Serviciului pentru Acţiuni Speciale Bacău, Poliţiei Roman şi Postului de Poliţie Gâdinţi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, precum şi cadre de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău.

Pe data de 14 mai 2022, poliţiştii nemţeni au rezovat un alt furt. În cazul a patru persoane s-a dispus arestul la domiciliu, iar pentru două controlul judiciar, ele fiind acuzate că, la începutul acestei luni, au sustras 2.300 de litri din rezervoarele camioanelor parcate în curtea unor firme din Târgu Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Arestaţi casnici pentru furturi de combustibil. Tone de motorină au fost sustrase din rezervoarele unor camioane

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în două rînduri, şase tineri au furat motorină din rezervoarele unor camioane parcate în cuţile unor societăţi ■ la un preţ mediu de 8 lei pe litru, paguba depăşeşte 18.000 de lei ■

Doi tineri au beneficiat de clemenţă şi au fost puşi sub cele mai blînde măsuri preventive, arest la domiciliu şi control judiciar, după ce, în două rînduri, au furat nu mai puţin de 2.300 de litri de motorină pe care au vîndu-o mai apoi la doritorii de chilipiruri.

„Afacerea“ ilicită le-a fost stricată de anchetatori care au documentat activitatea infracţională, iar pe 14 mai 2022, oamenii legii au reţinut şase tineri într-un dosar penal ce vizează săvîrşirea mai multor infracţiuni de furt calificat.

„Investigaţiile au relevat faptul că, în noaptea de 1 spre 2 mai 2022, un număr de şase persoane cu vîrste cuprinse între 18 şi 29 de ani, din localităţile Răuceşti, Timişeşti şi Tîrgu Neamţ, avînd feţele acoperite cu cagule, ar fi tăiat plasa unui gard şi ar fi pătruns în curtea a două societăţi de unde ar fi sustras din rezervoarele camioanelor o cantitate de aproximativ 1.200 de litri de motorină“, anunţă Poliţia Neamţ.

Cercetările au stabilit că o nouă lovitură ar fi avut loc în noaptea de 5 spre 6 mai, cînd aceleaşi persoane ar fi pătruns, din nou, în curtea uneia dintre cele două societăţi comerciale din Tîrgu Neamţ, de unde au sustras o cantitate de aproximativ 1.100 de litri de motorină, din rezervoarele camioanelor.

Ulterior, aceştia ar fi transportat combustibilul pe raza localităţii Răuceşti, unde au vîndut motorina. La data de 14 mai, în urma documentării activităţii infracţionale a celor implicaţi, cei şase tineri au fost reţinuţi pentru 24 de ore. În cursul aceleiaşi zile au fost prezentaţi în faţa unui procuror din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Tîrgu Neamţ, iar faţă de patru tineri, cu vîrste cuprinse între 18 şi 19 ani, a fost dispusă măsura preventivă a arestului la domiciliu.

Alţi doi suspecti, de 19 şi 29 de ani, au scăpat cu cea mai blîndă măsură preventivă, controlul judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. La un preţ mediu de 8 lei pentru un litru de motorină, paguba în dauna celor două societăţi comerciale din Tîrgu Neamţ depăşeşte lejer 18.000 de lei.

Citește știrea
Advertisement
Trending