Arhivă 2005-2017
De la NS la FB, prin demisie
• reevaluarea directorilor de scoli a scos la ivealã o nouã ciudãtenie • cei care si-au dat demisia au primit un bonus de puncte si au luat dupã reevaluare „Foarte bine“, cei care au avut o activitate de care nu s-au putut lega controalele Inspectoratului au ajuns la „Bine“, iar cei care nu au acceptat compromisuri au rãmas cu „Nesatisfãcãtor“ • de la „nesatisfãcãtor“ inspectorii de matematicã si religie au primit calificativul „foarte bine“ si pot rãmîne în functii pînã la expirarea contractului •
Conducerea Inspectoratului Judetean Neamt a mai primit o loviturã, pe care, în treacãt fie spus, si-a aplicat-o singurã, chiar de Sfîntul Neculai. Directorii nemultumiti de calificativele primite la evaluarea anualã au fost chemati la reevaluare în urma hotãrîrii Ministerului Educatiei si Cercetãrii. Reevaluarea le-a dat multora dintre ei cîstig de cauzã, total sau partial. Sã remarcãm cîteva lucruri: directorii care si-au dat demisia au primit un bonus de puncte si, brusc, de la 56 de puncte au ajuns la 86, adicã necesarul pentru „Foarte bine“. Cei care au avut o activitate de care nu s-a putut lega controlul, supracontrolul, paracontrolul si hipercontrolul Inspectoratului au ajuns la calificativul „Bine“. Cei care, într-un fel sau altul, au avut gurã mare si nu au acceptat nici un fel de compromis, au rãmas cu calificativul „Nesatisfãcãtor“. Vã prezentãm un tabel cu cei evaluati si reevaluati la nivelul directorilor de scoli din judetul Neamt.
Diferentele enorme de punctaj ridicã o întrebare simplã: cînd a fost competent Consiliul de Administratuie al Inspectoratului Scolar Judetean, la primele evaluãri sau acum? În oricare dintre situatii, o datã a gresit. Diferentele sînt foarte mari, iar la un examen, dacã un profesor corector greseste cu mai mult de un punct, este sanctionat. Cine va avea curajul, dintre cei din Consiliul de Administratie, sã spunã „am gresit si iatã sînt gata sã suport consecintele“? O întrebare retoricã evident. Singura consecintã vizibilã va fi „ungerea“ oficialã pe functia de inspector general a profesorului Dorina Drexler.
Ministerul Educatiei a schimbat calificativul inspectorilor contestatari O altã loviturã pentru Inspectorat o constituie si faptul cã Mos Nicolae a „adus“ un dar celor trei inspectori scolari amenintati, în toamnã, cu pierderea posturilor, din cauza obtinerii calificativului „nesatisfãcãtor“ la evaluarea anualã. Reprezentantii Ministerului Educatiei si Cercetãrii au schimbat calificativele acordate inspectorilor de matematicã, Elena Genoveva Irimia, de religie, Stefan Oprea, si de educatie fizicã, Magda Morenciu, considerînd întemeiate contestatiile depuse de acestia la începutul lunii octombrie. Cel putin doi dintre acestia au primit „foarte bine“, astfel cã nu mai trebuie sã pãrãseascã inspectoratul scolar si pot rãmîne în functii pînã la expirarea contractelor încheiate cu institutia amintitã. Unul din cei trei inspectori a primit, deja, documentul prin care i s-a comunicat schimbarea calificativului acordat în toamnã, iar ceilalti doi asteaptã hîrtiile oficiale din partea Ministerului Educatiei si Cercetãrii, dupã ce li s-a confirmat verbal faptul cã memoriile si contestatiile lor au avut finalitatea doritã. Decizia reprezentantilor Ministerului Educatiei este cel putiun ciudatã, tinînd cont cã o echipã de juristi ai institutiei se pronuntaserã în toamnã si apreciaserã cã evaluarea inspectorilor s-a fãcut cu respectarea metodologiei aferente. Scandalul evaluãrilor din Neamt a ajuns si la cunostinta ministrului secretar de stat Paloma Petrescu, dupã ce inspectorii scolari contestatari s-au prezentat în audientã si au depus un memoriu în care si-au exprimat nemultumirea legatã de modul în care le-a fost evaluatã activitatea din anul scolar 2004-2005. Fiecare inspector a depus si contestatii la Departamentul de Management al ministerului prin care solicitau revizuirea evaluãrii din data de 23 septembrie, nemultumiti cã fisele de evaluare nu au fost analizate în cadrul consiliului de administratie, asa cum prevãd metodologiile, lor fiindu-le comunicat doar punctajul final, fãrã o justificare a acestuia.
-
Actualitateo zi,
MARSAT SA Roman
-
Actualitateo săptămână,
Criza de personal din MAI: 6000 de pensionări în 2024 și un deficit istoric
-
Prima pagină7 zile,
„Ordonanța trenuleț” lovește cumplit și în Educație
-
Evenimento săptămână,
Sindicalismul în Poliția Română: în cătarea cercetării disciplinare
-
Actualitate2 săptămâni,
Curtea de Apel București a respins contestația lui Călin Georgescu privind anularea alegerilor prezidențiale
-
Eveniment2 săptămâni,
Rămas bun, domnule Președinte
-
Actualitateo săptămână,
Tatiana Bălău aduce acasă Premiul de Excelență, purtând tradițiile românești până la Montreal
-
Actualitate2 săptămâni,
Vacanțe și zile libere în 2025: 205 zile cu tot cu sâmbete și duminici n