Contactează-ne

Actualitate

De la ce s-au făcut scrum două locuinţe

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un localnic din Bahna a vrut să facă curat şi a dat foc la nişte haine vechi ■ flăcările scăpate de sub control au făcut pagube însemnate, arzînd casa şi maşina nemţeanului ■ un alt incendiu devastator a avut loc la Grinţieş ■

Un bărbat care a vrut să facă curăţenie pe lîngă casă şi a dat foc la nişte haine vechi, a scăpat flăcările se sub control.

Pînă la final au fost pagube însemnate, incendiul mistuind casa săteanului dar şi o maşină. Evenimentul nedorit a avut loc pe 23 august 2020, în localitatea Broşteni, din comuna Bahna.

S-a cerut ajutor la numărul unic de urgenţă 112, înregistrat în dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ în jurul orei 13:00. Pentru localizarea şi lichidarea incendiului au intervenit militarii din cadrul Detaşamentului de pompieri Roman cu două autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD.

Forţele profesioniste au fost sprijinite de pompieri voluntari de la SVSU Moldoveni, care au intervenit cu o autospecială. Cînd au ajuns la locul indicat de apelant, incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei locuinţe şi la o anexă gospodărească.

Pînă la finele intervenţiei flăcările au transformat în scrum acoperişul casei pe o suprafaţă de aproximativ 80 mp; bunurile materiale aflate în interiorul locuinţei; o anexă gospodărească cu o suprafaţă de aproximativ 15 mp; o autoutilitară; vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aproximativ 300 mp şi vreo 25 ml de gard din lemn.

„Proprietarul, care are 53 de ani, a primit îngrijiri medicale de la echipajul de paramedici deoarece a suferit un atac de panică. Acesta a refuzat transportul la spital. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind focul deschis în spaţii deschise“, conform unui comunicat al ISU Neamţ.

Un alt nemţean, de această dată din localitatea Grinţieş, a rămas fără acoperiş deasupra capului în prag de toamnă, după ce casa i-a ars ca o torţă, se pare de la coşul de fum. Totul s-a întîmplat pe 23 august, în jurul orei 22:00, cînd pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinţă din localitatea Poiana, comuna Grinţieş.

Pentru localizarea şi lichidarea incendiului au intervenit militarii de la Garda II Poiana Teiului, cu două autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD. La ajungerea forţelor de intervenţie incendiul se manifesta generalizat la nivelul locuinţei şi a unei anexe gospodăreşti, cu posibilitatea propagării la un adăpost pentru animale.

Din fericire, nu au fost victime. Pînă la finalul intervenţiei casa cu o suprafaţă de aproximativ 120 mp, cu bunurile materiale aflate în interior şi o anexă gospodărească (bucătărie de vară) cu o suprafaţă de aproximativ 9 mp, au ars în totalitate. Pompierii au cercetat şi au ajuns la concluzia că cel mai probabil nenorocirea a fost provocată de „coşul de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile“, conform ISU Neamţ.

Pompierii au fost alertaţi, din nou, în crucea nopţii, la ora 00:06, pentru un incendiu de vedetaţie ce se manifesta în localitatea Rădeni, din comuna Păstrăveni. Au intervenit militarii din cadrul Detaşamentului de pompieri Tîrgu Neamţ, cu o autospecială de stingere şi un echipaj de pompieri voluntari de la SVSU Păstrăveni. A ars vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aproximativ 2 hectare, din cauza focului deschis în spaţii deschise.

Advertisement
Trending