Contactează-ne

Actualitate

De la ce s-au făcut scrum două locuinţe

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un localnic din Bahna a vrut să facă curat şi a dat foc la nişte haine vechi ■ flăcările scăpate de sub control au făcut pagube însemnate, arzînd casa şi maşina nemţeanului ■ un alt incendiu devastator a avut loc la Grinţieş ■

Un bărbat care a vrut să facă curăţenie pe lîngă casă şi a dat foc la nişte haine vechi, a scăpat flăcările se sub control.

Pînă la final au fost pagube însemnate, incendiul mistuind casa săteanului dar şi o maşină. Evenimentul nedorit a avut loc pe 23 august 2020, în localitatea Broşteni, din comuna Bahna.

S-a cerut ajutor la numărul unic de urgenţă 112, înregistrat în dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ în jurul orei 13:00. Pentru localizarea şi lichidarea incendiului au intervenit militarii din cadrul Detaşamentului de pompieri Roman cu două autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD.

Forţele profesioniste au fost sprijinite de pompieri voluntari de la SVSU Moldoveni, care au intervenit cu o autospecială. Cînd au ajuns la locul indicat de apelant, incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei locuinţe şi la o anexă gospodărească.

Pînă la finele intervenţiei flăcările au transformat în scrum acoperişul casei pe o suprafaţă de aproximativ 80 mp; bunurile materiale aflate în interiorul locuinţei; o anexă gospodărească cu o suprafaţă de aproximativ 15 mp; o autoutilitară; vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aproximativ 300 mp şi vreo 25 ml de gard din lemn.

„Proprietarul, care are 53 de ani, a primit îngrijiri medicale de la echipajul de paramedici deoarece a suferit un atac de panică. Acesta a refuzat transportul la spital. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind focul deschis în spaţii deschise“, conform unui comunicat al ISU Neamţ.

Un alt nemţean, de această dată din localitatea Grinţieş, a rămas fără acoperiş deasupra capului în prag de toamnă, după ce casa i-a ars ca o torţă, se pare de la coşul de fum. Totul s-a întîmplat pe 23 august, în jurul orei 22:00, cînd pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinţă din localitatea Poiana, comuna Grinţieş.

Pentru localizarea şi lichidarea incendiului au intervenit militarii de la Garda II Poiana Teiului, cu două autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD. La ajungerea forţelor de intervenţie incendiul se manifesta generalizat la nivelul locuinţei şi a unei anexe gospodăreşti, cu posibilitatea propagării la un adăpost pentru animale.

Din fericire, nu au fost victime. Pînă la finalul intervenţiei casa cu o suprafaţă de aproximativ 120 mp, cu bunurile materiale aflate în interior şi o anexă gospodărească (bucătărie de vară) cu o suprafaţă de aproximativ 9 mp, au ars în totalitate. Pompierii au cercetat şi au ajuns la concluzia că cel mai probabil nenorocirea a fost provocată de „coşul de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile“, conform ISU Neamţ.

Pompierii au fost alertaţi, din nou, în crucea nopţii, la ora 00:06, pentru un incendiu de vedetaţie ce se manifesta în localitatea Rădeni, din comuna Păstrăveni. Au intervenit militarii din cadrul Detaşamentului de pompieri Tîrgu Neamţ, cu o autospecială de stingere şi un echipaj de pompieri voluntari de la SVSU Păstrăveni. A ars vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aproximativ 2 hectare, din cauza focului deschis în spaţii deschise.

Actualitate

Cadavru găsit într-o fosă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Corpul neînsufleţit al unei femei de 74 de ani a fost găsit de pompierii nemţeni într-o fosă, în comuna Gherăieşti, vineri, 16 aprilie.

“Prin apel la 112, în jurul orei 11:04, pompierii au fost solicitați să intervină pentru degajarea unei persoane căzută într-o fosă, în comuna Gherăești.

La locul solicitării s-au deplasat pompieri din cadrul Detașamentului Roman cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și un echipaj cu ambulanță de la SAJ.

Pompierii au scos din interiorul fosei  o femeie de 74 de ani, ce nu prezenta semne vitale”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

 

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Accident neverosimil: autoturism lovit de roata unui camion

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier mai puţin obişnuit s-a produs vineri, 16 aprilie, în comuna Bălţăteşti. O femeie a ajuns la spital după ce autoturismul pe care îl conducea a fost lovit de o roată desprinsă de la un autocamion încărcat cu lemne.

“Prin apel la 112, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Bălțătești. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Târgu Neamț.

O roată de la un autocamion încărcat cu lemne s-a desprins și a lovit un autoturism. În autoturism se afla doar conducatoarea auto, o femeie de 40 de ani. Aceasta a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD,  ulterior fiind transportată la CPU Târgu Neamț.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și au curățat carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului rutier”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Primăvară … timidă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pînă la finele săptămînii viitoare se anunţă temperaturi „călii“ ■ maximele diurne vor oscila între 9 şi 13 grade ■ în cea mai caldă noapte nu vor fi mai mult de 6 grade ■ în cea mai mare parte a intervalului sînt aşteptate ploi ■

Primăvara aceasta a fost capricioasă şi la fel va rămîne vremea chiar dacă am trecut în a doua parte a anotimpului. Cea de-a doua decadă a lui aprilie nu ne aduce timpul bun la care sperăm, iar meteorologii anunţă valori termice sub media perioadei, indiferent dacă vorbim de cele nocturne sau de cele diurne.

Şi mai rău este faptul că în majoritatea intervalului supus analizei sînt aşteptate precipitaţii sub formă de ploaie. Aşa stînd lucrurile trebuie spus faptul că meteorologii de la staţia de pe Ceahlău – Toaca au anunţat faptul că pe munte este un strat consistent de nea, ce măsoară 100 de centimetri de nea, iar o vorbă din popor spune că nu vine primăvara pînă nu se topeşte zăpada de pe munte.

Ieri, 15 aprilie 2021, la jumătatea primăverii, la ora 10:00 erau 2 grade la Tîrgu Neamţ, 3 grade erau la Roman, iar în reşedinţa de judeţ se înregistrau la acelaşi moment 5 grade. Pe munte erau valori negative, de -6 grade. Astăzi, 16 aprilie, am putea zări soarele în răstimpuri, iar la amiază se vor înregistra 11 grade.

Minima nocturnă va fi mult sub media perioadei, doar 2 grade. Ceva mai bine va fi sîmbătă, 17 aprilie, cînd se anunţă cer varoabil cu soare şi pînă la 13 grade. Regimul termic diurn nu-l influenţează şi pe cel nocturn, iar minima rămîne la 2 grade. Duminică, 18 aprilie, se strică vremea. Se readună norii şi plouă destul de mult, iar maxima se opreşte la 12 grade. Singura veste bună este că mai creşte maxima nocturnă care ajunge la 6 grade.

Fix la fel va fi vremea şi luni, 19 aprilie, cînd cerul va fi acopereit, plouă slab întreg intervalul la o maximă diurnă de 12 grade şi o minimă nocturnă staţionară la 6 grade. Cea mai rece zi din întreg intervalul de prognoză pare a fi cea de marţi, 20 aprilie, cînd nu vor fi mai mult de 9 grade şi continuă să plouă. După lăsarea întunericului nu sînt schimbări notabile, iar minima rămîne la 6 grade.

Mai zărim soarele abia miercuri, 21 aprilie, dar vor fi şi ceva nori lipsiţi de importanţă. Se ajunge la valori termice diurne de 11 grade, însă noaptea va fi mai rece şi minima coboară la 5 grade. Joi, 22 aprilie, se readună norii şi reîncep precipitaţiile, chiar dacă ziua se mai încălzeşte şi se ajunge la 13 grade. Se depreciază regimul termic nocturn şi se ajunge la 4 grade. Vineri, 23 aprilie, va fi cer acoperit, dar pare că precipitaţiile încetează.

Maxima zilei nu trece de 13 grade, iar minima nocturnă ajunge la 6 grade. Week-end-ul viitor aduce timp mohorît. Sîmbătă şi duminică, în perioada 24 – 25 aprilie, ploile vor face legea. În ce priveşte temperaturile nu avem mari speranţe, pentru că ziua vor fi cam 12, cel mult 13 grade, iar minima nocturnă va fi de 6 grade.

Citește știrea

Trending