Contactează-ne

Actualitate

De Crăciun, iată cum va fi vremea

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ şi în această săptămînă sînt anunţate temperaturi pozitive ■ minimele nocturne sînt acceptabile pentru acest moment ■ de precipitaţii nu se pune problema ■

Luna decembrie ne-a adus vreme nesperat de bună pentru finalul de an şi cu excepţia cîtorva zile cu valori termice negative, în rest nu ne-am putut plînge de frig. Meteorologii dau asigurări că la fel va fi aspectul vremii şi în această săptămînă, iar pînă la finele celei de- a doua decade a lui decembrie ne putem aştepta la valori termice diurne pozitive.

Nu ne putem plînge nici de temperaturile nocturne care vor fi negative, dar blînde, iar în cea mai rece noapte vor fi numai -2 grade. Am avut puţină zăpadă în acest sezon, mai mult a plouat pînă acum decît a nins, iar precipitaţii nu sînt aşteptate pînă la finele săptămînii în curs.

La acest moment strat de nea este doar pe munte, iar meteorologii de la staţia de pe Ceahlău – Toaca au măsurat un strat de vreo 16 centimetri. Aşa stînd lucrurile, trebuie spus că azi, 15 decembrie, va fi cea mai caldă zi din această săptămînă, iar la amiază mercurul din termometre ajunge pînă la 4 grade Celsius, pe fondul unui cer variabil cu soare.

Noaptea aduce o minimă la limita îngheţului şi se vor înregistra 0 grade. Cu începere de miercuri, 15 decembrie, începe o depreciere a regimului termic, iar pînă la finele intervalului vor fi maxime de 0 grade. Totuşi, miercuri ne putem aştepta la valori termice diurne de 1 grad, în timp ce peste noapte trecem la valori negative şi se vor înregistra -2 grade. Se mai apreciază regimul termic în a doua parte a săptămînii şi joi, 17 decembrie, va fi timp bun pentru final de an, 3 grade Celsius, pe fondul unui cer mai mult acoperit.

Minima nocturnă rămîne negativă şi se vor înregistra -2 grade. Cam la fel vor fi condiţiile meteo şi vineri, 18 decembrie, cînd soarele va aduce o maximă de 3 grade, în timp ce peste noapte se ajunge la limita îngheţului, 0 grade. Şi în week-end-ul viitor ne vom bucura de timp bun, însă din păcate va fi cer acoperit dar nu ne putem aştepta la precipitaţii. Sîmbătă, 19 decembrie, va fi cer acoperit şi o maximă diurnă în scădere sensibilă pînă la valoarea de 2 grade.

Noaptea va fi blîndă, iar mercurul din termometre se opreşte la -1 grad. Cea mai rece zi din această săptămînă pare a fi cea de duminică, 20 decembrie, cînd pe fondul unui cer acoperit maxima nu mai trece de pragul de 0 grade. Noaptea vor fi valori termice comparabile aproape cu cele de peste zi, -1 grad.

Meteorologii dau asigurări că şi săptămîna viitoare vor fi cam aceleaşi condiţii meteo şi cel puţin pînă în a doua zi de Crăciun vor fi temperaturi pozitive, în timp ce în ultima zi a sărbătorii va fi o maximă de -3 grade. Anul acesta Moşul nu mai vine cu sania pentru că se pare că nu vor fi precipitaţii. Minima nocturnă va fi comparabilă cu cea diurnă, -3 grade.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Cadavru găsit într-o fosă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Corpul neînsufleţit al unei femei de 74 de ani a fost găsit de pompierii nemţeni într-o fosă, în comuna Gherăieşti, vineri, 16 aprilie.

“Prin apel la 112, în jurul orei 11:04, pompierii au fost solicitați să intervină pentru degajarea unei persoane căzută într-o fosă, în comuna Gherăești.

La locul solicitării s-au deplasat pompieri din cadrul Detașamentului Roman cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și un echipaj cu ambulanță de la SAJ.

Pompierii au scos din interiorul fosei  o femeie de 74 de ani, ce nu prezenta semne vitale”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

 

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Accident neverosimil: autoturism lovit de roata unui camion

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier mai puţin obişnuit s-a produs vineri, 16 aprilie, în comuna Bălţăteşti. O femeie a ajuns la spital după ce autoturismul pe care îl conducea a fost lovit de o roată desprinsă de la un autocamion încărcat cu lemne.

“Prin apel la 112, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Bălțătești. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Târgu Neamț.

O roată de la un autocamion încărcat cu lemne s-a desprins și a lovit un autoturism. În autoturism se afla doar conducatoarea auto, o femeie de 40 de ani. Aceasta a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD,  ulterior fiind transportată la CPU Târgu Neamț.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și au curățat carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului rutier”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Primăvară … timidă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pînă la finele săptămînii viitoare se anunţă temperaturi „călii“ ■ maximele diurne vor oscila între 9 şi 13 grade ■ în cea mai caldă noapte nu vor fi mai mult de 6 grade ■ în cea mai mare parte a intervalului sînt aşteptate ploi ■

Primăvara aceasta a fost capricioasă şi la fel va rămîne vremea chiar dacă am trecut în a doua parte a anotimpului. Cea de-a doua decadă a lui aprilie nu ne aduce timpul bun la care sperăm, iar meteorologii anunţă valori termice sub media perioadei, indiferent dacă vorbim de cele nocturne sau de cele diurne.

Şi mai rău este faptul că în majoritatea intervalului supus analizei sînt aşteptate precipitaţii sub formă de ploaie. Aşa stînd lucrurile trebuie spus faptul că meteorologii de la staţia de pe Ceahlău – Toaca au anunţat faptul că pe munte este un strat consistent de nea, ce măsoară 100 de centimetri de nea, iar o vorbă din popor spune că nu vine primăvara pînă nu se topeşte zăpada de pe munte.

Ieri, 15 aprilie 2021, la jumătatea primăverii, la ora 10:00 erau 2 grade la Tîrgu Neamţ, 3 grade erau la Roman, iar în reşedinţa de judeţ se înregistrau la acelaşi moment 5 grade. Pe munte erau valori negative, de -6 grade. Astăzi, 16 aprilie, am putea zări soarele în răstimpuri, iar la amiază se vor înregistra 11 grade.

Minima nocturnă va fi mult sub media perioadei, doar 2 grade. Ceva mai bine va fi sîmbătă, 17 aprilie, cînd se anunţă cer varoabil cu soare şi pînă la 13 grade. Regimul termic diurn nu-l influenţează şi pe cel nocturn, iar minima rămîne la 2 grade. Duminică, 18 aprilie, se strică vremea. Se readună norii şi plouă destul de mult, iar maxima se opreşte la 12 grade. Singura veste bună este că mai creşte maxima nocturnă care ajunge la 6 grade.

Fix la fel va fi vremea şi luni, 19 aprilie, cînd cerul va fi acopereit, plouă slab întreg intervalul la o maximă diurnă de 12 grade şi o minimă nocturnă staţionară la 6 grade. Cea mai rece zi din întreg intervalul de prognoză pare a fi cea de marţi, 20 aprilie, cînd nu vor fi mai mult de 9 grade şi continuă să plouă. După lăsarea întunericului nu sînt schimbări notabile, iar minima rămîne la 6 grade.

Mai zărim soarele abia miercuri, 21 aprilie, dar vor fi şi ceva nori lipsiţi de importanţă. Se ajunge la valori termice diurne de 11 grade, însă noaptea va fi mai rece şi minima coboară la 5 grade. Joi, 22 aprilie, se readună norii şi reîncep precipitaţiile, chiar dacă ziua se mai încălzeşte şi se ajunge la 13 grade. Se depreciază regimul termic nocturn şi se ajunge la 4 grade. Vineri, 23 aprilie, va fi cer acoperit, dar pare că precipitaţiile încetează.

Maxima zilei nu trece de 13 grade, iar minima nocturnă ajunge la 6 grade. Week-end-ul viitor aduce timp mohorît. Sîmbătă şi duminică, în perioada 24 – 25 aprilie, ploile vor face legea. În ce priveşte temperaturile nu avem mari speranţe, pentru că ziua vor fi cam 12, cel mult 13 grade, iar minima nocturnă va fi de 6 grade.

Citește știrea

Trending