Contactează-ne

Actualitate

Daune de 200.000 de euro pentru că s-a infectat cu stafilococ în Spitalul Judeţean

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ decizia instanţei nu este definitivă, fiind atacată cu apel ■ bărbatul a ajuns la spital după un accident ■ el a ieşit din spital infectat cu stafilococ şi s-a vindecat la o clinică din Târgu Mureş ■

O instanţă de judecată a decis că spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ trebuie să plătească unui fost pacient daune de 200.000 de euro, conform www.newsmoldova.ro. Motivul? În unitatea sanitară s-a infectat cu stafilococ.

Bărbatul de 36 de ani a ajuns la spital în urma unui accident de circulaţie, cu o mână şi un picior rupte şi a suferit două operaţii. În timpul internării, analizele au arătat că pacientul era infectat cu Staphylococcus aureus, conform www.newsmoldova.ro, a fost externat fără să fi fost vindecat de infecţie şi fără să i se fi prescris un tratament adecvat, în final rămânând şi cu un picior mai scurt cu 4,5 centimetri.

Conform sursei citate, după un an și jumătate, bărbatul s-a internat la Clinica de Ortopedie și Traumatologie I din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, dată la care analizele au confirmat prezența Staphylococcus aureus MRSA. A primit tratament și s-a vindecat de agentul infecțios multirezistent. Cu această ocazie, reclamantul „a fost informat de medicii care l-au vindecat că tratamentul care-i fusese administrat la pârâtă (Spitalul Piatra Neamț n.r.) cu Tavanic sau Levofloxacina fusese făcut cu un antibiotic mediu, pentru infecții ușoare sau moderate, ceea ce nu era recomandabil, pentru că a determinat reacția bacilului care a devenit mai rezistent și nu putea fi combătut fără tratament perfuzabil în spital de specialitate.”

Ulterior, bărbatul a mai fost internat la Târgu Mureș de două ori. După acest calvar, el s-a adresat instanţei de judecată şi a cerut daune morale de 800.000 de euro şi daune materiale de 10.000 lei. Reprezentanţii unităţii sanitare din Piatra Neamţ au încercat să se apere susţinând că pacientul a venit la spital având deja stafilococul, însă au fost contrazişi de un raport medico-legal realizat de IML Iaşi.

Conform www.newsmoldova.ro, raportul a stabilit că  „este probabil ca infecția nosocomiala depistată în decembrie 2015 (Stafilococ auriu MRSA) sa fie dobândită pe perioadele de spitalizare ca urmare a caracteristicilor de rezistență a germenului identificat și ca urmare a condițiilor de risc pe care le‑a prezentat pacientul (intervenții multiple cu protezare cu proteza metalică, aplicarea de grefon, dilacerări de țesuturi)”.

Instanţa a reţinut că pacientul a avut de suferit din cauza infecției din spital „cu certe consecințe negative asupra modului său de viață. Durerile fizice și intervențiile medicale pentru înlăturarea consecințelor lor generează, de asemenea, suferințe psihice. Toate aceste împrejurări au rezonanță negativă în plan psihic și afectiv”. Şi a hotărât că trebuie plătite daune de 200.000 de euro. Sentinţa nu este definitivă, fiind atacată cu apel atât de spital, cât şi de fostul pacient.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement








Trending