Contactează-ne

Prima pagină

Dascălii nu cedează! „Realitatea este că se trage de timp, cu o inconștiență totală“

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în județul Neamț, numărul greviștilor se păstrează la aproximativ 4.700 ■ marți, 30 mai, sindicaliști nemțeni vor participa la un mare miting, care este organizat în București ■

Liderul Federației Sindicatelor Libere, Gabriel Ploscă, este încredințat de faptul că guvernanții trag de timp în ceea ce privește modul de soluționare a revendicărilor cadrelor didactice, intrate în cea de a doua săptămână de grevă generală, cu toate consecințele de rigoare, între care paralizarea examenelor și eventuala înghețare a anului școlar.

„Procentul de salariați care se află în continuare în grevă este același: 72% din numărul celor 6.010 sindicaliști. Majoritatea liderilor de sindicat din școli ne-au confirmat decizia oamenilor de a nu ceda și de a rămâne în continuare în grevă. Ceea ce vă pot spune e faptul că, în timp ce 1-2 oameni, din fiecare școală, au luat decizia de a renunța la grevă, din motive de bani, evident, au aderat alții.

Încheierea anului școlar nu depinde de noi, ci de cei care refuză să găsească soluții de rezolvare a revendicărilor noastre. Nu putem spune ce se va întâmpla. Luni, 29 mai, la sediul Ministerului Muncii a început o altă rundă de negocieri. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a fost împins să rezolve problemele, ceea ce este absurd.

Realitatea este că se trage de timp, cu o inconștiență totală, tergiversându-se lucrurile inadmisibil. Noi cerem elevilor și părinților să se afle alături de noi. Nimeni nu ne poate spune la oara aceasta ce se va întâpla cu anul școlar: va fi el înghețat sau doar amânat?! Ce se va întâpla cu evaluările la toate clasele? Se știe că ele au fost deja amânate la clasa a VI-a?

Colegii noștri, aflați în grevă, refuză  să încheie mediile. Cu cine vor fi date examenele, cu ministrul Muncii, Marius Budăi? Noi nu ne dorim să ne aflăm în această situație grea pentru toată lumea: cadre didactice care nu sunt plătite pentru perioada grevei, elevii din clasele terminale care nu se pot prezenta la examene. Guvernul, prin indiferența sa, ne împinge la această mișcare radicală de protest. Guvernanții se comportă ca surdo-muții”, a declarat, pentru „Monitorul”, Gabriel Ploscă.

Acesta spune că nu se pune problema spargerii grevei și că mișcările de protest vor continua marți, 30 mai, când la București sunt așteptați peste 20.000 de sindicaliști. „La miting, din Neamț vor pleca două autocare cu greviști din Roman, Piatra Neamț și Târgu Neamț. Delegația va fi condusă de Gabriela Grigore, Ionel Hociung, Minodora Lemnaru. Eu voi rămâne la Piatra Neamț, să coordonez acțiunile de protest din județ”, a mai spus Gabriel Ploscă.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending