Contactează-ne

Actualitate

Dance Art Valian, calificare la Dance Star World Croația. Urmează o competiție în Statele Unite ale Americii

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ 28 de copii s-au întors acasă cu două locuri I și o mențiune de la preselecțiile pentru Campionatul Mondial Dance Star World din Croația ■ concursul s-a desfășurat la București ■ au participat 1.500 dansatori de la 40 de școli, juriul fiind internațional ■

Și anul acesta elevii Școlii Dance Art Valian vor reprezenta România la Campionatul Mondial Dance Star World din Croația, în urma calificării pentru această prestigioasă competiție după prestațiile avute la preselecția care a avut loc la București, în zilele de 24 și 25 februarie 2024. Astfel, cei 28 de copii cu vârste cuprinse între 5  și 9 ani au ocupat locul 1 la Dans german și calificarea la finala mondială din Croația.

Tot un loc 1 a obținut și Lyric Group, iar locul 4 MTV, la egalitate de puncte, au fost obținut cu ambele trupe ale școlii. Coregrafa Anca Liliana Ungureanu a subliniat importanța acestei competiții, la care anul aceasta școala ce funcționează pe lângă Casa de Cultură a Sindicatelor, s-a prezentat doar cu „bobocii”, din motive ce țin de faptul că elevii din grupele mari se pregătesc pentru examene.

„Tururile de calificare la acest important concurs mondial de dans, care se desfășoară anual, în Croația, au început încă din toamna anului trecut. Începând de atunci, fiecare țară din Europa, care particip la această competiție a avut fixat propriul concurs. Pentru școala noastră de dans a fost o nouă experiență, chiar dacă anul acesta ne-am prezentat doar cu «bebeii», cum îmi place mie să-i numesc pe cei din grupele mici.

Se știe că, în anii anteriori, am adus de la acestă prestigioasă competiție numeroase și importante premii cu elevii mari. Anul acesta, din cauza faptului că cei din grupele mari au examene, am decis să ne prezentăm în competiție doar cu grupele mici, care au rezistat, spre uimirea mea presiunii și competitivității dintr-un asemenea concurs, la care au participat 1.500 dansatori de la  40 școli de coregrafie.

Pentru calificarea la modialele din Croația se impunea un anume punctaj”, a precizat coregrafa Anca Ungureanu, care scoate în evidență faptul că alte școli de dans, precum cea din Târgu Mureș, s-au prezentat cu 36 coregrafii de mare complexitate. Juriul a fost format din opt coregrafi din principalele țări care au fost reprezentate în comisia de selecție: Austria, Germania, România, Italia, Slovenia și Croația.

Aceași prestigioasă școală de coregrafie a obținut, recent, și calificarea pentru un concurs în Statele Unite ale Americii, competiție la care speră să participe cu toate grupele, dacă vor reuși să facă față cheltuielilor, care-s susținute în exclusivitae din fondurile părinților. Participarea la un astfel de concurs înseamnă 2.000 lei de participant, sumă care include 4-5 zile de cazare, taxa de concurs, cheltuielile cu viza și deplasarea cu avionul.

Coregrafa mai spune că subvenționarea de către bugetul local al unor astfel de concursuri este  dificilă din cauze care țin, în primul rand, de imposibilitatea de a ști anticipat ce premii se obțin, iar costurile nu pot fi estimate cu jumătate de an înaintea unei competiții. Pe viitor, școala se gândește să depună un proiect prin care să se obțină de la bugetul local fonduri pentru susținerea altor cheltuieli, cum ar fi costume și echipamente de antrenament, necesare participării la o manifestare internațională.

 

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement








Trending