Contactează-ne

Economie

„Dacă ai comenzi, ai si marfă, ai marfă, ai bani“

Știre publicată în urmă cu

în data de

• Vasile Dumitrache, fost director la Petrotub, spune metaforic despre actuala Arcelor Mittal Steel că este un bolnav cu metastaze“, dar nu imposibil de vindecat • el consideră că problemă majoră o constituie acum repartizarea inechitabilă din Cehia a productiei • în companie mai lucrează aproximativ 900 salariati •

Unul dintre ex-directorii de productie ai fostei firme Petrotub, Vasile Dumitrache, e de părere că societatea, care a trecut în 2017 printr-o perioadă mai dificilă în ceea ce priveste mentinerea unui portofoliu de comenzi care să-i asigure profitabilite, poate să se mentină pe piata tevilor fără sudură. Asta, numai în cazul în care actualul management va reusi să rezolve cîteva din problemele cu care se confruntă. „M-am numărat printre specialistii invitati, recent, la marcarea a 60 de ani de la darea în folosintă a combinatului Petrobub si am perceput firma în faza actuală de dezvoltare ca fiind un «bolnav cu metastaze», dar care poate fi vindecat. Probleme există în fabrică, în diverse locuri. Se încearcă să se repare cîte ceva, pe ici pe colo. Importantă a fost rezolvarea uneia dintre problemele de mediu, legată de instalatia de lăcuire a burlanelor. Cei care lucraseră la Laminorul de 16 toli, în primii ani de la darea în folosintă, au fost impresionati de instalatia de lăcuire modernă. Rezolvarea problemei lăcuirii tevilor a fost dintotdeauna nodul gordian al uzinei de la Roman. Discutînd metaforic despre societate este ca în cazul unui bolnav de neoplasm, care, după extirparea unui punct cu metastaze se laudă spunînd: «Uite ce ficat curat am eu acum» dar, de fapt, el are bolnav întreg organismul. Am înteles din discutia cu cei din actualul top-management că boardul international al companiei nu vrea să închidă capacitatea de productie de la Roman, dar mingea se află în terenul celor care lucrează acum, aici“, a declarat Vasile Dumitrache. Acesta a apreciat că cea mai mare problemă a companiei o constituie faptul că portofoliul de comenzi al Arcelor Mittal se împarte din Cehia după principiul «cine împarte, parte-si face!», cehii producînd acum componente pe care nu le-au fabricat niciodată, de tipul burlanelor 958 API, «perla» Petrotub de altădată. Opinia fostului director este aceea că, neavînd o structură avantajoasă de productie, este aproape imposibil ca societatea să progreseze asa cum se doreste: „Nu e vorba de bîrfe, ci de informatii certe, aflate de la acea reuniune cu o parte dintre cei care au lucrat la Petrotub, fie la darea în folosintă a capacitătii de productie, în perioada 1957-1959, fie ulterior. În opinia mea, rezolvarea problemelor de la Mittal Steel ar trebui începută cu repartitia corectă a comenzilor. Dacă ai comenzi, ai marfă, ai marfă, ai bani si atunci poti spune că «mirosi a destept», cum se exprima, plastic, cineva. Asta înseamnă că poti să-ti faci o strategie de dezvoltare pe termen mediu si lung a societătii“.

Încă se face productie

Fostul director a mai arătat că productia în luna decembrie 2017 a fost de aproape 9.000 de tone de teavă, ceea ce ar însemna aproape 100.000 de tone pe an, existînd însă sincope în cantitatea totală a ultimilor ani. Cît priveste viitorul societătii, fost director spune că afirmatiile sale au o anumită doză de subiectivism, pe care o au toti cei care au lucrat la Petrotub: „Refuz să cread că fabrica de la Roman se va închide, în ciuda notei de pesimism pe care o au o parte din specialistii care au plecat în diverse etape din societate. Personal, mă număr printre cei care cred că fabrica încă mai poate scoate productie. Patronul, atunci cînd a cumpărat si-a luat o serie de angajamente înscrise în contractul de privatizare, chiar dacă Guvernul Năstase a modificat ulterior o parte din clauzele din contractul de vînzare – cumpărare“. O altă problemă esentială a fabricii ar fi împutinarea personalului calificat si înalt calificat, prin prisma faptului că nu s-a reusit o colaborare eficientă cu Inspectoratul Scolar pentru ca să se reia pregătirea fortei de muncă pentru Arcelor Mittal Steel, în sistemul învătămîntului profesional dual si post-liceal. „S-a ajuns în etapa în care nu se mai prea poate progresa cu cîrpeli, ci trebuie să se treacă la înlocuirea unor module. Societatea a rămas cu trei capacităti de bază: FMT, 16 si 20 de toli, pe care a fost concepută uzina de la Roman în 1957. Partea de Trăgătorie, Stossbank de 4 toli, partea de Reductor si partea de 1 tol, 2 toli 1 si 6 toli au fost capacităti de nisă, fabricate la Roman în perioada în care piata internatională cerea teavă. Pentru fabricarea lustrelor, de exemplu se folosea teavă de trăgătorie, care în anii 1991-1992 era cea mai scumpă teavă produsă la Roman. Cele trei capacităti de bază de care vorbeam sînt în picioare si pot face teavă, în conditiile în care în paralel se va aplica si un program serios de investitii“, a mai opinat Vasile Dumitrache. Acesta apreciază ca la ora actuală nu mai există probleme cu materia primă, tagla, care se găseste fără restrictii si la preturi accesibile. „Nu criza petrolului sau a tevii face ca la Roman să nu fie comenzi. Fabrica aceasta a fost dată în folosintă în 1957 ca să facă burlane de tubaj de mare adîncime. Problema mare este cea pe care v-am spus-o: repartitia productiei din Cehia, care nu are experienta Romanului în fabricarea de burlane 958 API. Romanul poate lejer fabrica 250.000 de tone de teavă pe an“, a mai explicat specialistul. Reamintim faptul că SC Petrotub a fost vîndută de Guvernul Năstase în octombrie 2003 fiind preluată de Mittal Steel, care mai detine în România capacităti de productie la Galati, Hunedoara si Iasi. În 1989 la Petrotub lucrau vreo 10.000 de angajati, în prezent rămînînd 920.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

A început tăvălugul protestelor sindicale

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ filialele sindicale din Cartelul Alfa au început seria acţiunilor de protest ■ manifestări vor avea loc în toate marile oraşe, pichetîndu- se Guvernul, Palatul Cotroceni, ministere şi sedii de partide ■

Aşa cum au anunţat, sindicatele au demarat seria protestelor stradale, deschizătoare de drumuri fiind cele din MAI, Sanitas şi Confederaţia Cartel Alfa. Preşedintele Cartelul Alfa Neamţ, Dănuţ Radu, a declarat care sînt principalele manifestările iniţiate.

„La nivelul Cartelului Alfa, începînd din 14 ianuarie şi continuînd pînă spre finalul lunii februarie, s-au declanşat o serie de acţiuni de protest, care debutează cu pichetarea prefecturilor, începînd din nordul ţării, de la Maramureş şi în toate marile oraşe ale ţării. Se va iniţia o caravană care va traversa toate marile oraşe ale ţării şi va ajunge pînă la Bucureşti, în 18 ianuarie.

Aici se vor picheta Givernul, Ministerul Muncii, Ministerul Sănătăţii, Palatul Cotroceni şi sediile partidelor aflate la guvernare“, a declarat Dănuţ Radu. Acesta spune că sindicatele membre ale filialei Neamţ a Cartelului Alfa se află, încă, în faza de consultare a membrilor în ceea ce priveşte forma pe care o vor avea acţiunile de protest, urmînd a se lua în perioada următoare decizii, în funcţie de disponibilitatea şi capacitatea sindicatelor de a se mobiliza.

Din filiala Neamţ a Cartelului Alfa fac parte următoarele structuri: Sindicatul Petrotub, Sindicatul ApaServ, Solidaritaea Sanitară Neamţ şi Roman, Sanitas, Sindicatul Săvineşti, Sindicatul Poliţiştilor şi Sindicatul APIA. Principala revendicare a sindicaliştilor este majorarea salariului mediu pe economie, ţinînd cont că majorarea cu doar 40 lei este o adevărată bătaie de joc, faţă de cele două milioane de angajaţi remuneraţi astfel.

În afara acestor revendicări, spune liderul Cartel Alfa Neamţ, se adaugă cele specifice fiecărui domeniu, precum neacceptarea plafonării salariilor în domeniul bugetar, incertitudinea creşterii punctului de pensie pentru persoanele de vîrsta a treia şi neaplicarea Legii 127 din 2019, privind sistemul public de pensii.

Citește știrea

Actualitate

Ce se doreşte pe piaţa muncii la început de an

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ mediul de afaceri are nevoie de numai 157 de noi salariaţi ■ licenţiaţii nu au nici un fel de căutare ■

Mediul de afaceri din judeţ a redeschis piaţa muncii, însă la început de an cererea de personal este ca şi inexistentă. Conform Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ, la nivel de judeţ sînt anunţate ca fiind vacante un număr total de 157 de job-uri.

Cele mai multe angajări ar putea avea loc la Piatra Neamţ unde se caută 87 de noi salariaţi, în timp ce angajatorii din zona Roman, care include şi comunele limitrofe, caută 57 de salariaţi. La Tîrgu Neamţ şansele de a găsi un nou loc de muncă sînt infime şi angajatorii din oraş, dar şi din comunele limitrofe au nevoie de doar 13 lucrători. Aşa stînd lucrurile, trebuie spus că cea mai mare căutare o are personalul cu studii medii, în timp ce pentru personalul de înaltă calificare nu prea sînt job-uri la început de an.

În reşedinţa de judeţ se caută doar un licenţiat, calificat în ocupaţia de inspector resurse umane. La polul opus, pentru muncitorii necalificaţi, este cea mai mare cerere şi ar fi nevoie de vreo 24 de lucrători pentru mai multe domenii. În rest, cererea de salariaţi nu este prea generoasă şi ar fi nevoie de tîmplari universali, sudori sau strungari universali, precum şi de electricieni, fochişti, lăcătuş mecanic sau lucrător comercial. Şi la Roman este tot un singur post pentru personal de înaltă calificare şi se caută un inspector protecţia muncii – evaluator securitatea şi sănătatea în muncă.

La fel ca şi la Piatra Neamţ cea mai mare căutare o au necalificaţii, fiind nevoie de 12 persoane, la care se mai adaugă 10 cereri de operator confecţii, sau şapte confecţioneri – asamblori articole textile. La nivel de zonă ar mai putea găsi de lucru cei care pot presta ca frezor universal, agent livrări, bucătar, chelner, casier, recepţioner sau preparator marfă.

La Tîrgu Neamţ nu este nici un post pentru personal cu studii superioare. Se caută doar cinci drujbişti, doi muncitori silvici şi tot atîţia vînzători şi cîte un tîmplar universal, şofer camion transport buşteni, patiser sau confecţioner tîmplărie aluminiu şi mase plastice.

Citește știrea

Actualitate

Plafonarea salariilor învrăjbeşte primarii

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ aceştia au iniţiat un document, la nivelul ACOR, susţinînd că decizia Guvernului Cîţu de plafonare a salariilor personalului bugetar ar fi ilegală şi abuzivă ■ argumentele edililor de comune ţin şi de faptul că un act normativ guvernamental nu poate modifica o lege organică ■ toţi membrii filialelor teritoriale ACOR urmează a avea consultări cu preşedintele Emil Drăghici, pentru a se pune de acord modalitatea de protest ■ nu este exclusă atacarea OUG şi la Curtea Constituţională, după ce au fost sesizat Guvernul şi Avocatul Poporului pe acest subiect ■

Asociaţia Comunelor din România (ACOR), din care fac parte toţi primarii unităţilor administrativ teritoriale din mediul rural, a iniţiat un protest public, privitor la decizia Guvernului Cîţu de a plafona creşterile salariale, în 2021, din cauza crizei pandemice.

Membrii ACOR apreciază că o asemenea decizie ar fi ilegală, mai ales în condiţiile în care personalul care lucrează în administraţia publică din mediul rural are salarii modeste şi că o asemenea decizie ar încălca prevederile Legii 153, de salarizare a personalului bugetar. Preşedintele ACOR Neamţ, Petrică Şchiopu, primar al comunei Bîrgăoani, susţine că prin decizia Guvernului Cîţu de a plafona majorările salariale ale salariaţilor din administraţiile publice locale este încălcată Legea 153 din 2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

„Argumentele noastre sînt clare şi atîta vreme cît drepturile salariale sînt incluse în Legea 153 din 2017, lege cadru, ele nu pot fi modificate prin ordonanţă de guvern. Probabil că Guvernul a căutat un motiv să plafoneze salariile din administraţia publică pentru că – vezi, Doamne! – Guvernul actual nu are bani pentru pensii şi salarii. Dar dacă ne-au blocat nouă, în administraţia publică salariile, de ce aceşti bani nu se regăsesc în pensii şi alocaţii?! Aceste majorări salariale erau prevăzute a fi incluse, la întocmirea bugetului anual al fiecărei unităţi administrativ-teritoriale (UAT), fondurile provenind fie din bugetul local, fie din bugetul consolidat al statului. Asta pentru că nu toate primăriile pot să-şi asigure fonduri pentru plata cheltuielilor de funcţionare, din bugetele locale. Foarte multe UAT-uri nu se încadrează cu veniturile pe care le au pentru a acoperi toate cheltuielile dintr-o localitate, pe parcursul unui an financiar”, a declarat, pentru „Monitorul”, preşedintele ACOR Neamţ, Petrică Şchiopu, primar PSD.

OUG încalcă autonomia locală

Preşedintele ACOR Neamţ, Petrică Şchiopu, a mai declarat faptul că, în perioada imediat următoare, toţi membrii acestei structuri asociative urmează a avea consultări, on-line, cu preşedintele Emil Drăghici, primar al comunei Vulcana Băi, pentru a se pune de acord cu seria protestelor ce ar urma să fie făcute de edilii comunelor pe subiectul plafonărilor salariale, dar şi pe alte subiecte de interes local şi general.

Majorările salariale ce urmează a se face se prevăd la întocmirea bugetelor unităţilor administrativ teritoriale, la începutul fiecărui an şi prevăd creşteri salariale punctuale ale angajaţilor din sistemul bugetar. Reprezentanţii ACoR au înaintat o plîngere prealabilă Guvernului Cîţu, ministerelor Finanţelor, Muncii, Dezvoltării şi Avocatului Poporului, referitoare la OUG, în discuţie, ce prevede plafonarea salariilor la nivelul lunii decembrie 2020, iar argumentul edililor de comune este acela că ordonanţa ar fi fost emisă „cu nerespectarea prevederilor legale”, legate de lansarea în dezbatere publică a actului normativ.

Membrii ACOR mai apreciază că Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 226 din 2020, fiind emisă cu nerespectarea prevederilor legale, demonstrează că Guvernul şi- ar fi depăşit competenţa, acţionînd în mod discreţionar, „manifestînd dispreţ faţă de prevederile constituţionale şi legale”, lezînd drepturile administraţiei publice locale, care trebuie să funcţioneze ca autorităţi administrative autonome. Cum acest act normativ încalcă principiul legalităţii şi cel al autonomiei publice locale nu este exclusă decizia de a fi atacat la Curtea Constituţională a României. Veniturile salariale ale angajaţilor dintr-o unitate administrativ-teritorială diferă, de la o comună la alta, de o localitate la alta, şi sînt stabilite în funcţie de coeficientul de ierarhizare angajat de fiecare primărie, la începutul anilor 2019 şi 2020, acesta variind între 1,2 şi 1,6.

„Coeficienţii de ierahizare diferă de la o primărie la alta. Conform Legii 153 s-au făcut majorări salariale cu un coeficient adăugat la salariul minim, negociat la nivelul fiecărei administraţii publice de către reprezentanţii salariaţilor, din fiecare administraţiei publică locală, cu primarul localităţii respective, dar, de regulă, acest coeficient este între 1,2 şi 1,6% din salariul minim de bază, stabilit în funcţie de: complexitatea şi importanţa socială a muncii, complexitatea şi diversitatea activităţilor, responsabilitatea şi impactul deciziilor luate de funcţionarul respectiv, expunerea la factori de risc, incompatibilităţi şi conflicte de interese, etc, condiţii prevăzute în Legea 153 în anexele sale.

Citește știrea

Trending