Contactează-ne

Prima pagină

Cuvântul de ordine în școli: „Greva continuă!”. Procentul sindicaliștilor care protestează în Neamț

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în Neamț, se află încă în grevă 3.870 de salariați dintre cei care au semnat pentru protest ■ greva nu poate fi oprită doar dacă 50% plus 1 din procentul celor care au aderat semnează că renunță ■ în câteva unități orele se țin, iar la Școala Tupilați un singur cadru didactic se află în grevă ■

Greva generală din învățământ este departe de a se fi încheiat. După minivacanța de 1 iunie și Rusalii, dascălii continuă greva în majoritatea unităților școlare din județ. Liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ Neaamț, Gabriel Ploscă, a afirmat că va fi un nou miting, la București.

„Astăzi, 6 iunie 2023, în județul Neamț se află în grevă 3.870 de salariați, din care 3.725 sunt membri de sindicat. Procentul de greviști este de 88,72% din numărul celor care au aderat de la început la această formă extremă de protest și de 61,98% din cei 6.010 membri de sindicat. Trebuie să facem și câteva precizări de ordin legislativ.

Greva nu se poate încheia decât în situația în care 50% plus unu din personalul care a aderat la grevă renunță la această formă radicală de protest. Ceea ce este cert, este faptul că joi, 8 iunie, la București se va organiza un nou miting și marș de protest,  pentru care se obțin acum aprobări de la Primăria București. Și de data aceasta sunt așteptați la miting un număr impresionant de membri.

Vom vedea dacă în perioada următoare vom mai organiza și alte forme de protest în teritoriu. Așa cum am fost informați de liderii de sindicat din școli, a mai renunțat la grevă o parte din personalul didactic auxiliar și nedidactic. După cum se vede din raportări există o situație fluidă.

Avem școli în care au intrat în grevă mai puține cadre didactice. Avem situații în care a aderat la grevă un singur cadru didactic, ca la Tupilați. Trebuie să recunoaștem că în școli, așa cum era de așteptat, s-a instalat harababura, pentru că parafrazând o zicală franceză putem spune: «La război, ca la război!»“, a precizat Gabriel Ploscă.

Acesta a precizat și unitățile la care nu se face grevă: Școala Gimnazială Calistrat Hogaș Roman, Clubul Copilor Săbăoani, Școala Ruginoasa, Școala Tupilați unde un singur cadru didactic se află în grevă. În schimb, la marile licee, Colegiul Roman Vodă, Colegiul Național Petru Rareș, Colegiul Ștefan cel Mare, Colegiul Calistrat Hogaș și Colegiul de Informatică procentul de personal aflat în grevă este de 90%.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending