Contactează-ne

Actualitate

Cutremur cu epicentrul în zona orașului Bicaz

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ a fost verificată zona barajului de la Bicaz și situația Hidrocentralei de la Stejaru ■ un al doilea cutremur a fost înregistrat și în Bacău ■

În cursul dimineții de 28 martie a.c., Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului a transmis că, în zona Moldovei, în județele Neamț și Bacău au avut loc două cutremure de magnitudine redusă. La ora 08:36:51 (ora locală a României), s-a produs în Neamț, un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.3, la adâncimea de 12.9 km, în apropierea oraşelor: 20km V de Piatra Neamt, 65km V de Roman, 76km NV de Bacau, 78km S de Suceava.

Un al doilea cutremur s-a produs în Bacău, având magnitudinea de ml 2,4, la adâncimea de 5,3 km. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 45km V de Bacau, 56km S de Piatra Neamt, 71km SV de Roman, 75km NE de Sfantu-Gheorghe.

Prefectul de Neamț, Adrian Niță, a trsnmis că a discutat cu Inspectorul Șef al ISU Petrodava Neamț, domnul general Ciprian Mitrea, și că s-a luat decizia efectuării unei evaluări în zonă. Prefectura a solicitat conducerii Hidroelectrica să comunice valorile înregistrate de seismograful existent în baraj și dacă construcția hidrografică a fost în vreun fel afectată.

La nivelul ISU Neamț au fost dispuse următoarele măsuri: forțe și mijloace de intervenție au fost trimise în teren, în fiecare raion de intervenție pentru verificarea eventualelor pagube; SVSU a efectuat verificări pentru identificarea unor eventuale efecte produse la nivelul fiecărei UAT; identificarea unor persoane (cu atacuri de panică) care au avut nevoie de asistență medicală; relaționarea cu Hidroelectrica pentru monitorizare. A fost efectuată o recunoaștere in zona Barajului Bicaz de echipaj de la Detașamentul Piatra-Neamț și un specialist din cadrul Centrului Operațional.

Conform celor constatate nu sunt motive de panică.

C.V.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending