Contactează-ne

Actualitate

Cursuri la frecvenţă redusă, cea mai mare medie la BAC

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ procentul de promovabilitate este de 37,26%, superior mediei pe ţară - 34% ■ cea mai mare medie a fost 8,90 ■

Odată cu publicarea rezultatelor finale la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului, se trage linie în ceea ce priveşte examenele pentru elevii din acest an. La Neamţ, procentul de promovabilitate din această sesiune este de 37,26%, peste media naţională, care a dăfost de 34,1%.

„La sesiunea din august – septembrie 2020 a examenului de Bacalaureat au fost înscrişi 877 de candidaţi, s-au prezentat 714 şi au absentat 163. Un candidat a fost elimant din examen, din cauza unei tentative de fraudare a examenului. 447 de candidaţi au fost respinşi, au reuşit 266, procentul de promovabilitate fiind de 37,26%, unul care situează judeţul peste media naţională“, a declarat Mihai Obreja, inspector şcolar general al ISJ Neamţ.

De remarcat faptul că, în această sesiune media cea mai mare în Neamţ, 8,90, a fost obţinută de un candidat de la profilul Ştiinţe Sociale, care a terminat la Colegiul Gheorghe Cartianu din Piatra Neamţ, la cursuri cu frecvenţă redusă. Următoarea medie, una de 8,50, a fost obţinută tot de un candidat de la acelaşi colegiu.

Un absolvent de la Colegiul Naţional Roman Vodă, profilul Ştiinţe ale Naturii, care a terminat cursurile la zi, a obţinut media 8,40. Urmează alţi doi elevi care au urmat cursurile liceale la Colegiul Gheorghe Cartianu din Piatra Neamţ, care au luat media 8,36, respectiv 8,23, fiind tot absolvenţi la frecvenţă redusă.

La nivel naţional, rata de promovare după contestaţii este de 34,1%, în creştere cu un procent, faţă de sisiunea similară din 2019, când procentul a fost de 33,4%. În acestă sesiune s-a înregistrat şi o altă premieră şi anume aceea ca un candidat din judeţul Bihor să fi promovat Baclaureatul cu media 10.00, lucru care nu s-a mai întîmplat în ultimii 18 ani a examenului din toamnă.

Advertisement
Trending