Actualitate
Curs festiv la Școala Postliceală Sanitară de la Liceul Teologic Melchisedec Ștefănescu

■ 52 de absolvenți au terminat cursurile de asistent medical generalist ■ mare parte dintre ei vor lucra la viitorul așezământul bisericesc Precista Mare ■ în perioada 8-20 august 2024, proaspeții absolvenți vor susține examenul de certificare a competențelor profesionale ■
Preot dr. Ionuț Amărinei, directorul Liceului Teologic Ortodox „Episcop Melchisedec” a anunțat despre organizarea, la sfârșitul săptămânii trecute, la unitatea pe care o conduce, a cursului festiv al claselor terminale de învățământ postliceal, promoția 2024.
„Specializarea asistent medical generalist face parte din oferta educațională a seminarului romașcan la inițiativa și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, începând cu anul școlar 2014-2015, avându-se în vedere calificarea de resursă umană pentru funcționarea așezământului spitalicesc Precista Mare, ale cărui lucrări de renovare și dotare sunt în curs.
Absolvenții promoției 2024 au organizat, coordonați de diriginții lor, doamnele Angela Dămoc și Cristina Toader, o solemnitate din care nu au lipsit momente specifice acestui tip de activități, de la citirea finală a catalogului, la premierea șefului de promoție, susținerea de alocuțiuni din partea cadrelor didactice și a reprezentanților elevilor, încoronate de intonarea Rugăciunii de mulțumire, precum și a Jurământului asistentului medical.
Delegat al centrului eparhial la eveniment a fost PC Arhimandrit medic Andrei Ioniță, totodată profesor de discipline medicale de specialitate în cadrul instituției de învățământ seminarial în care funcționează școala postliceală sanitară. Sfinția sa a transmis binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim celor prezenți, urând absolvenților inspirație în nobila profesie pentru care s-au calificat urmând această școală.
Școlarizarea viitoarelor cadre sanitare în specializarea Asistent medical generalist la Liceul Teologic Episcop Melchisedec Roman este acreditată de Agenția Română pentru Asigurarea Calității în Învățământul Preuniversitar din anul 2021”, a precizat preotul director Ionuț Amărinei, pe pagina de Facebook. Acesta mai adaugă și faptul că în perioada 8-20 august 2024, un număr de 52 de absolvenți vor susține examenul de certificare a competențelor profesionale – nivel 5.

-
Prima pagină5 zile,
Interlopi din Roman, care șantajau patronii unor săli de „păcănele”, condamnați cu executare
-
Prima paginăo săptămână,
Atenție șoferi! E-sigur este funcțional și-n Neamț. Unde vor fi amplasate noile radare
-
Actualitate2 săptămâni,
Podul de la Girov sau “podul cumătrului”? “Prietenii” de la DRDP Iaşi ştiu de ce întrebăm?
-
Prima pagină2 săptămâni,
Zone mirifice din Neamț, calificate în finala competiției Destinația Anului 2025. Votul tău contează!
-
Actualitate2 săptămâni,
„Trebuie să ne facem cunoscuți!”. Neamțul este prezent la cel mai mare târg de turism din lume
-
Prima pagină2 săptămâni,
Investiție a Guvernului Japoniei și Ministerului Educației. Tehnologii de ultimă generație la Colegiul de Informatică
-
Actualitate4 zile,
Leii pietreni, salbă de medalii şi la Campionatul Naţional de Ju Jitsu
-
Prima pagină2 săptămâni,
Pași concreți pentru asocierea Primăriei Piatra Neamț cu CSM Ceahlăul