Contactează-ne

Sport

Cupa Davis: tricolorii revin la Piatra Neamţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ România va înfrunta Zimbabwe, în primul tur al Grupei a II-a, Zona Europa/Africa a Cupei Davis by BNP Paribas ■ Tecău et comp. au mai jucat la Piatra în februarie 2018, cînd au învins cu scorul de 4 - 1 naţionala Luxemburgului ■

Sala Polivalentă din Piatra Neamţ va găzdui şi în această primăvară un eveniment sportiv internaţional de nivel înalt, o înfruntare de tenis de cîmp în cea mai cunoscută competiţie interţări, Cupa Davis. La începutul lunii aprilie, România va întîlni Zimbabwe, în primul tur al Grupei a II-a, Zona Europa/Africa a Cupei Davis by BNP Paribas, iar decizia forului de specialitate a fost aceea de a alege drept gazdă a jocului, municipiul Piatra Neamţ. „Vom juca la Piatra Neamţ meciul din 5-6 aprilie, de Cupa Davis, cu Zimbabwe. Este o localitate primitoare, unde băieţii s-au simţit bine şi data trecută“, a fost anunţul făcut de George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, conform sport fm. De menţionat că Tecău et comp. au mai jucat la Piatra Neamţ şi în luna februarie a anului trecut, atunci depăşind cu scorul de 4 – 1 naţionala Luxemburgului. Tot în 2018, România a trecut şi de reprezentativa din Maroc (5-0), meci disputat la Cluj-Napoca, dar în septembrie 2018, tricolorii au fost învinşi de Polonia cu 2-3, în turul trei a Grupa II a Zonei Euro- africane. România a rămas astfel în Grupa a II-a, iar polonezii au promovat în Grupa I, Polonia trecînd de Zimbabwe în turul doi (4-1), înaintea confruntarii cu România. La tragerea la sorţi desfăşurată pe 6 februarie, reprezentativa noastră a fost cap de serie, adversara fiind aleasă dintre Bulgaria, Georgia, Maroc, Slovenia, Turcia şi Zimbabwe. În noul format al Cupei Davis, România va juca un singur meci în 2019, după două sezoane în care a susţinut cîte trei meciuri pe an. Revenind la jocul din aprilie, de la Polivalenta din Piatra Neamţ, trebuie precizat că cei mai bine clasaţi jucatori din Zimbabwe sunt Takanyi Garanganga (431 ATP) şi Benjamin Lock (554 ATP), în timp ce România stă mult mai bine: Marius Copil e clasat pe locul 56, iar Dragoş Dima pe 327.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Încărcaţi de medalii

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

La Băile Herculane, între 29 septembrie – 3 octombrie, au avut loc Campionatele Naţionale de Powerlifting, la care au participat peste 50 de cluburi din ţară. Sportivii romaşcani s-au întors acasă cu un număr impresionant de medalii.

„Ne-am întors de la această competiţie importantă cu nu mai puţin de 45 de medalii. Astfel, Alexandru Dascălu a reuşit să obţină 5 medalii de bronz, George Paraschiv o medalie de aur, trei de argint şi patru de bronz, Denis Cojocaru trei medalii de aur şi 4 de bronz, iar subsemnatul 8 medalii de aur, una de argint şi patru de bronz. Aceste rezultate reprezintă încununarea unei munci sportive intense şi constante“, a declarat Dan Stănescu, preşedintele Clubului de Powerlifting Roman.

Powerlifting-ul este un sport în care se încearcă ridicarea unei greutăţi maxime în trei stiluri diferite, respectiv genuflexiuni, împins din culcat şi îndreptări. Sportivii beneficiază de trei încercări în fiecare stil de ridicare. Competiţia se desfăşoară în general pe categorii de vîrstă şi greutate şi este cîştigată de sportivul care obţine cumulat cel mai mare total, în calcularea totalului fiind luată în considerare doar repetarea maximală pentru fiecare tip de ridicare.

Următorul concurs de profil se va desfăşura în luna noiembrie la Beiuş, Bihor unde va avea loc Campionatul Naţional împins din culcat clasic şi echipat, la juniori şi masters, masculin şi feminin.

Citește știrea

Actualitate

Ceahlăul nu confirmă! Din nou a călcat strîmb

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ pietrenii au remizat, pe propriul teren, cu penultima clasată, CSM Bacău, scorul final a fost 1-1 ■ oaspeţii au marcat primii ■ la 0-0, Ceahlăul a ratat un 11 metri ■

CSM Ceahlăul nu reuşeşte să să arate ca o echipă al scop declarat, la începutul acestui campionat, era promovarea în eşalonul secund al fotbalului românesc. Etapa trecută, a VI-a, care s-a disputat sîmbătă, 2 octombrie 2021, nemţenii au avut meci programat pe propriul teren, cu CSM Bacău şi existau speranţe într-un rezultat bun, oaspeţii fiind pe penultimul loc din clasament, cu doar un punct.

„Sper ca sâmbătă, suporterii să vină în număr cât mai mare pentru a ne susţine şi să îi mulţumim prin determinare, prin atitudine, prin spirit de echipă şi victorie. Noi trebuie să ne aducem aminte cum am arătat în meciul cu Huşana şi să repetăm evoluţia de atunci“, declara antrenorul Costel Ilie. N-a fost să fie, pardida terminîndu-se 1-1 (0-0). Poate că alta era situaţia dacă în minutul 22, oasteţii marcau din lovitură de la 11 metri, dar Ştefănescu a ratat. Băcăuanii au fost cei care au înscris primii, în minutul 56, prin Antal, egalarea survenind opt minute mai tîrziu, Pântea reuşind acest lucru.

Acest rezultat vine după alte nereuşite. A fost 0-0 la Rădăuţi (cu penalty ratat de pietreni în minutul 90), apoi înfrîngere acasă, cu Dante Botoşani (0-1) şi eşec la Şomuz Fălticeni, etapa trecută, scor 0-2. Celelalte rezultate ale rundei disputate pe 2 octombrie au fost: Sporting Juniorul Vaslui – Dante Botoşani 0-3 (0-1); Bucovina Rădăuţi – Foresta Suceava 3-1 (1-0); Şomuz Fălticeni – Şiinţa Miroslava 0-0. Meciul CSM Paşcani – Huşana Huşi, programat vineri, a fost amânat, pentru că mai mulţi jucători din lotul ieşenilor au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus. Etapa viitoare, pe data de 9 octombrie, vor avea loc meciurile: Dante Botoşani – CSM Paşcani, Huşana Huşi – Bucovina Rădăuţi, Foresta Suceava -Şomuz Fălticeni, Ştiinţa Miroslava – CSM Ceahlăul Piatra Neamţ, CSM Bacău – Sporting Juniorul Vaslui.

Citește știrea

Actualitate

De pe Valea Bistriţei, drumul spre podiumul unui campionat mondial

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ doi sportivi de la clubul Bassai-Dai au obţinut medalii la Campionatul Mondial de Karate WUKF ■ Denis Alexandru este vicecampion mondial, iar Darius Alexandru a obţinut medalia de bronz ■ clasări onorante au avut şi alţi sportivi de la gruparea nemţeană ■ „Este greu să ajungi în vârf, dar este la fel de greu să rămâi acolo. Iar noi vrem să rămânem acolo pentru că la Bassai-Dai se face performanţă!“, a declarat sensei Mihai Popa ■

Reprezentanţii clubului Bassai-Dai din Piatra Neamţ, de a căror pregătire se ocupă sensei Mihai Popa, au avut rezultate remarcabile la cea de a IX-a ediţie a Campionatului Mondial de Karate WUKF pentru toate vârstele, competiţie care a avut loc la Cluj Napoca, în perioada 23-26 septembrie 2021. Doi dintre ei au avut clasări pe podium, ocupînd locurile doi şi trei la categoria lor de vîrstă, iar alţi patru componenţi ai grupării nemţene au obţinut performanţe notabile.

Întrecerea internaţională găzduită de Sala Sporturilor „Horia Demian“ a adunat la start 1.320 de sportivi, 172 de antrenori şi 84 de arbitri, care au reprezentat 59 de federaţii din 39 de ţări de pe glob. Pe lângă sportivii din statele europene au participat şi componenţi ai unor cluburi de pe alte continente, din Statele Unite ale Americii, Mexic, Rusia, Africa de Sud, India, Pakistan, Sri Lanka, Senegal, Uzbekistan, Egipt, Kuweit şi Libia.

Cei doi sportivi nemţeni care s-au impus în faţa adversarilor şi au reuşit să urce pe podium sunt Denis Alexandru şi Darius Alexandru. Primul dintre ei a obţinut medalia de argint şi implicit titlul de vicecampion mondial, el concurînd în proba de Kumite individual Shobu Sanbon masculin minicadeţi la categoria 13 ani, iar colegul său a cucerit o medalie de bronz în proba de Kumite individual Shobu Nihon masculin la categoria 8 ani. Denis şi Darius sunt din comuna Borca. La competiţia mondială ce a avut loc la Cluj Napoca rezultate de apreciat au reuşit să obţină şi ceilalţi patru sportivi legitimaţi la clubul Bassai-Dai Piatra Neamţ.

Astfel, Georgiana Furtună, care are domiciliul în în localitatea Farcaşa a fost a VI-a în proba de Kata individual feminin la categoria 10 ani, iar Lucian Alixandrescu, din Poiana Teiului a terminat întrecerea pe acelaşi loc, VI, în proba de Kumite masculin la categoria 11 ani. Rareş Todosia, din Poiana Teiului s-a clasat în top 15 în proba de Kumite masculin – categoria 12 ani, iar Claudia Ţepeluş, din comuna Corbu, judeţul Harghita, a fost în top 12 în proba de Kata individual feminin la categoria 10 ani.

Despre reuşita sportivilor săi la Campionatul Mondial de Karate WUKF Mihai Popa a afirmat că nu este uşor să pleci de pe Valea Bistriţei (cu referire la localităţile de domiciliu ale copiilor) şi să ajungi pe podiumul unei întreceri de anvergură, dar acest lucru devine posibil prin muncă, perseverenţă şi pasiune.

„În primul rând ne bucurăm că am participat la această competiţie de nivel maxim, căci nu există nicio competiţie de karate mai sus de Campionatul Mondial. În al doilea rând, eu sunt foarte mândru de sportivii mei pentru rezultatele excepţionale! Nu e uşor să pleci de pe Valea Bistriţei şi să ajungi vicecampion mondial. Implică multă muncă, perseverenţă, pasiune şi sacrificii. Ne-am luptat cu cei mai buni din lume şi am urcat pe podium.

Este o realizare uriaşă pentru micul nostru club şi doresc să mulţumesc tuturor celor care cred în ceea ce facem şi sunt alături de noi de fiecare dată: Avcon Store, Primăriei comunei Poiana Teiului şi părinţilor. Este greu să ajungi în vârf, dar este la fel de greu să rămâi acolo. Iar noi vrem să rămânem acolo pentru că la Bassai-Dai se face performanţă!“, a declarat sensei Mihai Popa.

Clubul de karate Basssai-Dai Piatra Neamţ s-a înfiinţat în 2018, stilul de arte marţiale practicat fiind Shotokan. Cursurile se adresează în principal copiilor şi sunt conduse de sensei Mihai Popa, centură neagră, care are peste 30 de ani de experienţă în această ramură sportivă. Antrenamentele au loc în comuna Poiana Teiului, participând copii din toate localităţile Văii Bistriţei, dar şi din comunele apropiate din judeţul Harghita.

În cei trei ani de activitate, sportivii de la Bassai-Dai au reuşit să obţină un titlu de vicecampion mondial, 14 titluri de campion naţional, douaă cupe naţionale, precum şi nenumărate medalii şi cupe la competiţii zonale, naţionale şi internaţionale.

Citește știrea

Trending