Contactează-ne

Sport

Cupa Davis de la Piatra Neamt, prea scumpă?

Știre publicată în urmă cu

în data de

• alesii pietreni au dat 50.000 de lei si Sala Polivalentă gratuit • consilierii judeteni au aprobat 125.000 de lei •

125.000 de lei de la judet, 50.000 de lei si Sala Polivalentă gratuit după votul consilierilor. Aceasta este contributia locală si judeteană pentru organizarea la Piatra Neamt a meciului de tenis România-Luxemburg, din cadrul Cupei Davis. Suma totală este de 175.000 de lei, deloc neglijabilă, spun unele voci, ba chiar sînt unii care se întreabă dacă nu e o contributie prea „piperată“, dat fiind totusi nivelul destul de scăzut al adversarilor. Sînt însă si voci care sustin că e o reusită si un prim pas pentru ca la Piatra Neamt să fie găzduite pe viitor si alte asemenea competitii, chiar de un nivel mai mare de performantă. Cert este că pe 9 ianuarie, în sedintele de Consiliu Local Piatra Neamt si Consiliu Judetean Neamt, votul pe proiectele de hotărîre initiate în sensul asocierii cu Federatia Română de Tenis pentru organizarea meciului amintit a fost unul unanim. Semn că atît alesii locali pietreni, cît si cei judeteni au fost convinsi de faptul că banii sînt cheltuiti corect. Banii de la judet vor fi dati în două transe, jumătate pînă pe 31 ianuarie, iar cealaltă jumătate pînă pe 9 martie, în conditiile în care va fi justificată cheltuirea primei transe acordate. Cît priveste evenimentul sportiv în sine, pentru pasionatii de tenis din Piatra Neamt si din zonă, partida de Cupa Davis România – Luxemburg este o premieră, un meci de asemenea nivel nefiind organizat pînă acum niciodată în zona de nord a Moldovei. Chiar dacă tricolorii au retrogradat în Grupa a II-a (al treilea esalon mondial), după ce au pierdut în luna octombrie meciul de baraj cu Israel, în februarie 2018 au ocazia să se revanseze si să dovedească faptul că locul lor nu e în această grupă. Sîmbătă, 3 februarie, se vor disputa două partide de simplu, iar pe 4 februarie vor fi celelalte două jocuri de simplu si cel de dublu. Dacă o echipă cîstigă după primele patru meciuri, al cincilea joc nu se mai dispută. Vor fi disponibile 3.300 de locuri si vor fi circa 2.500 de bilete scoase la vînzare, diferenta de locuri fiind rezervată pentru sponsori, oficiali si invitati.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Un nou regal ecvestru la Baza Hipică „Virgil Bărbuceanu“

Știre publicată în urmă cu

în data de

Federația Ecvestră Română și Asociația Club Sportiv Ecvestru „Costache Lupu“ invită publicul la Concursul Național de Sărituri peste Obstacole Trofeul Virgil Bărbuceanu și Finala Campionatului Național – Criterii cai, programate în perioada 21-24 iulie 2022.

Acest nou regal ecvestru se pregătește în Baza Hipică „Virgil Bărbuceanu“ când încă nu s-au risipit ecourile competiției internaționale dotate cu Cupa Municipiului Piatra Neamț și Cupa TCE 3 BRAZI, care s-au bucurat de un răsunător succes.De data aceasta, vom asista la întrecerile din cadrul ediției a XVIII-a anuală a concursului omagial închinat antrenorului Virgil Bărbuceanu și inițiat după plecarea sa la ceruri.

An de an, sportivii din România prezenți la întreceri cinstesc memoria cunoscutului maestru al sportului, care a supravegheat și coordonat încă de la început lucrările de construire a Bazei Hipice, demarate în anul 1983.

Spectacolul ecvestru de anul acesta, organizat conform tradiției cu sprijinul Consiliului Județean Neamț, ne va oferi întreceri de sărituri peste obstacole destinate tuturor categoriilor de sportivi: copii, juniori, tineret, amatori, amazoane și seniori.

Programul pentru public va debuta vineri, 22 iulie, la ora 8:30 și se va desfășura pe întregul parcurs al celor trei zile, până la ora 19:00.

Pe data de 23 iulie, la ora 18:00, va avea loc Festivitatea de Deschidere oficială a competiției, iar duminică, 24 iulie, la ora 19:00, vom asista la Festivitatea de Premiere a sportivilor câștigători și la Ceremonialul de Închidere a evenimentului ecvestru.

„Pentru a arăta dimensiunile personalității aceluia care a fost Virgil Bărbuceanu, antrenor maestru al sportului și un mare om al călăriei românești, voi prezenta un scurt fragment din monografia care a apărut în anul 2019, e vorba de «Monografia Bazei Hipice „Virgil Bărbuceanu“. Este un moment de glorie pe care l-a înregistrat în cariera sa de călăreț Virgil Bărbuceanu. Deci ne aflăm în data de 10 iunie 1956, ora 14:00. «În tribunele marelui stadion din capitala Suediei, Stockholm – gazda celei de-a XVI-a ediții a Jocurilor Olimpice – se aflau peste 2.500 de spectatori. În loja oficială iau loc, printre alții, regele Gustav VI al Suediei, regina Elisabeta a Angliei și încă peste o duzină de personalități marcante ale Europei în renaștere de pace. În acordurile fanfarei începe marea defilare a sportivilor celor 29 de națiuni participante. În ordine alfabetică, trec delegațiile fiecărei țări. Apar și sportivii români. Steagul tricolor este purtat de Virgil Bărbuceanu, Nicolae Mihalcea»“, a precizat Costache Lupu, președintele Asociației Club Sportiv Ecvestru Piatra Neamț.

După consumarea ultimului concurs oficial al anului 2022, Baza Hipică „Virgil Bărbuceanu“ își va relua activitățile sale obișnuite: cursurile Școlii de Echitație, agrementul călare cu cai și ponei, plimbările cu trăsurile și spectacolele prilejuite de diverse sărbători.

Totodată, baza hipică poate fi vizitată zilnic între orele 10-12 și 16-18.

Citește știrea

Actualitate

Mâţele Negre – Rugby Club Venus Rifil, în numărul aniversar al revistei 100% SPORT

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ clubul Rugby Venus Rifil va împlini, pe 15 noiembrie, 31 de ani de la înfiinţare ■ Mâtzele Negre au deja 26 de ani ■

Activitatea Mâtzelor Negre continuă şi în vacanţa de vară. Tînăra echipă pietreană de rugby feminin continuă seria competiţiilor şi evenimentelor ce se desfăşoară în ţară, participînd în ultima perioadă la concursuri organizate în Bucureşti, Suceava şi Sighişoara. Fetele au revenit acasă cu trofeele competeţiilor, iar la sfîrşitul lunii iunie au participat şi la cantonamentul anual de la malul Mării Negre, la Eforie Sud.

„În cantonament au mers mâtzele mari, programul fiind destul de complex, iar rezultatele s-au văzut la Bucureşti, la Trofeul Ştefan cel Mare şi Sfînt, unde au obţinut primul loc. Urmează şi alte competeţii. Sperăm să ajungem la Braşov, Timişoara şi Suceava. Sînt mîndru de ele, mai ales că două fete au obţinut şi note foarte bune la testarea naţională.

Poate cel mai interesant pentru ele a fost prezenţa la meciul internaţional de rugby de pe arena Arcul de Triumf, partida de pregătire disputată între echipa naţională a României şi cea a Italiei. Au avut ocazia să vadă un meci internaţional organizat la noi, după 18 ani, şi mai ales atmosfera de pe stadion la o astfel de competeţie.

Mai mult, au avut ocazia să vorbească cu «Stejarii». Este vorba despre Florin Surugiu, Florin Vlaicu şi căpitanul Mihai Macovei, care au venit şi au vorbit cu ele, la fel şi preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Florin Petrache. Au fost impresionate şi a fost o onoare pentru noi“, a precizat profesorul Eusebiu Popa, preşedintele Rugby Club Venus şi antrenorul Mâtzelor Negre.

De remarcat ete faptul că atît echipa, cît şi antrenorul Eusebiu Popa au primit în luna iunie titulatura de „Clubul săptămînii“, pe pagina Federaţiei Române de Rugby, povestea lor fiind publicată şi în numărul aniversar al revistei 100% SPORT. Iată şi cine face parte din lotul actual al formaţiei feminine Rugby Club Venus Rifil Piatra Neamţ.

El este format din Paula Ciorobâtcă (căpitan), Karina Lămătic (vicecăpitan), Izabela Barna – 5 ani de rugby, Maria Fulga, Alexandrina Bordos, Alexandra Popa, Amalia Buftea, Iris Adămoae, Karina Paşcu, Adelina Turică, dar şi haştag micutzelemâtenegre: Ayana Pascal, Sofia Pais, Denisa Pais, Andreea Pais, Miruna Pais şi Larisa Pais.

În continuare, antrenamentele se desfăşoară pe terenul de sport de la Bodeşti, dar şi la Pîngăraţi. Anul acesta, Mâţele Negre au împlinit 26 de ani, eveniment ce a avut loc pe 1 iunie, iar clubul Rugby Venus Rifil va înregistra, pe data de 15 noiembrie, 31 de ani de la înfiinţare. Această performanţă nu ar fi fost atinsă fără aportul sponsorilor Rifil, Dinamic92, Temad România, TCE 3 Brazi, Vitamin Aqua, Acerbis Sport, Conpastru, Servascom, Promotop Iaşi, Farmacia Yucca şi primăriile Bodeşti şi Pîngăraţi.

Înfiinţat în 1991 cu grupe de băieţi, de numele clubului Rugby Club Venus Rifil se leagă apariţia rugbyului feminin în România, mai exact în 1996, cînd profesorul Eusebiu Popa avea să pună bazele primei echipe de fete. Un proiect de succes care a adunat de-a lungul timpului numeroae medalii şi recunoaştere naţională şi internaţională, dar mai ales a dat echipei de rugby a României o parte dintre sportivele crescute şi formate aici.

Este vorba de Irina Hîrjete, Loredana Juncanariu, Georgiana Ciocârtău (Gabor) şi mai nou, Diana Mândrilaş – echipa naţională de junioare U18. Clubul are două titluri de campioană naţională senioare 2005 şi 2006, şi două de vicecampioană în 2007 şi 2008 şi un loc 3 la junioare în 2013. În cei aproape 31 de ani de activitate a avut mai multe denumiri, Club Rugby Venus sau, mai recent Mâţzele Negre, un adevărat brand autohton. În prezent, clubul este centrat exclusive pe rugby feminin, cu grupele U14 şi mai nou, U6 şi U8.

Citește știrea

Actualitate

Neamţean de la LIONS BJJ, două medalii de aur la Madrid

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Alexandru Jărcuţă, din Neamţ, reprezentant al Clubului Lions BJJ Piatra-Neamţ a obţinut două medalii de aur la o competiţie desfăşurată în capitala Spaniei, pe 25 iunie.

Este vorba despre Openul Madridului la Jiu Jitsu Brazilian, competiţie desfăşurată sub egida IBJJF (cea mai mare federaţie de jiu jitsu brazilian din lume). Medaliile de aur au fost obţinute la categoria de greutate “ultraheavy” şi la categoria Open (fără limită de greutate) după trei lupte din care două câştigate prin submisie.

“Sunt mândru şi fericit pentru prietenul şi elevul meu, care a reuşit să obţină două rezultate remarcabile la Madrid Open. Alex este un băiat deosebit, cel mai serios şi dedicat din club, se antrenează zilnic şi bineînţeles că au început să apară şi rezultatele muncii sale, atât pe plan naţional, cât şi internaţional”, a declarat Cătălin Coşarcă, antrenorul clubului Lions BJJ Piatra Neamţ.

Citește știrea
AdvertisementTrending