Contactează-ne

Actualitate

Cum va arăta viitorul politic al lui Arsene după condamnarea din primă instanţă? Ce a declarat şeful lui de partid

Știre publicată în urmă cu

în data de

După ce ecourile condamnării în primă instanţă a lui Ionel Arsene, preşedintele PSD Neamţ şi al Consiliului Judeţean Neamţ, s-au mai stins, în mediile politice din Neamţ şi nu numai tot mai mulţi încearcă să găsească răspuns la întrebarea cum va arăta viitorul politic al liderului social-democrat şi dacă va fi sau nu “lăsat din braţe” de conducerea centrală a partidului.

Întrebat imediat după anunţul privind condamnarea dacă îi va cere demisia, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat la o televiziune centrală:

„Am avut discuție telefonică cu el, dar era normal să nu abordăm chiar azi subiectul, că nu-i o fericire până la urmă ceea ce i s-a întâmplat. În următoarele zile, vom avea și o discuție privind o decizie politică. Corect și colegial este să aștept o decizie din partea lui. Mâine și poimâine vom vorbi. Chiar nu-i un moment fericit nici pentru el nici pentru familia sa. Sigur, nu comentez eu deciziile instanței, n-am s-o fac niciodată. Nu am vorbit astăzi, dar există decizii în partid pe care le vom respecta”.

Rămâne de văzut care va fi decizia partidului, dacă se va cere o demisie de onoare sau se va merge pe principiul “corupţii lor sunt răi, ai noştri sunt buni”, principiu după care s-au ghidat în trecut mai toate partidele care au înfierat cu mânie proletară lideri din alte formaţiuni politice care au fost condamnaţi sau anchetaţi, dar au închis ochii sau chiar şi-au victimizat proprii lideri aflaţi în situaţii similare, afirmând că la mijloc ar fi vorba de “condamnări şi anchete politice”.

Dacă lui Ionel Arsene i se va cere să facă un pas în spate în partid, la Neamţ apare problema noului lider. În condiţiile în care Arsene, la fel ca mulţi alţii, a fost un şef autoritar şi la “umbra” căruia nu a crescut niciun alt lider mai mic, opţiunile nu par a fi prea numeroase.

Din “garda veche” a partidului nu se impune niciun nume, unii dintre foştii lideri având la rândul lor de dat explicaţii în faţa judecătorilor. Din garda nouă, unii aruncă pe piaţă două nume: Daniel Harpa, primarul oraşului Târgu Neamţ, şi Adrian Niţă, prefect de Neamţ şi anunţat de o parte a presei ca posibil viitor candidat al PSD la Primăria Piatra Neamţ.

De asemenea, se pune problema găsirii unui candidat social-democrat la preşedinţia CJ Neamţ, fiind greu de crezut că în contextul actual acesta ar mai putea fi Ionel Arsene.

Rămâne de văzut dacă va fi unul dintre cei doi sau va răsări un alt nume, dar toate evident depind de ceea ce va decide “centrul” cu privire la viitorul politic al lui Arsene.

Cât priveşte condamnarea în primă instanţă puteţi găsi amănunte aici: https://monitorulneamt.ro/update-presedintele-cj-neamt-condamnat-si-mari-sume-in-euro-si-lei-confiscate/

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending