Contactează-ne

Actualitate

Cum tratăm miopia – sigur, ușor, non-invaziv

Știre publicată în urmă cu

în data de

Miopia este viciul vederii în epoca modernă. Lucrul de aproape, expunerea la ecranele dispozitivelor electronice și timpul puțin petrecut în aer liber dăunează vederii și pot accentua efectele miopiei.

 

Primele simptome ale miopiei apar în perioada copilăriei, atunci când copilul se confruntă cu dificultăți în a distinge la distanță obosind permanent de la efortul de a vedea mai clar. Astfel, începe să micșoreze ochii sau să îi mijească pentru a vedea la tablă și să apropie mai mult obiectele de ochi. Aceste simptome trebuie să conducă părinții cât mai rapid la medicul oftalmolog pentru o evaluare completă a vederii copilului.

Cauzele miopiei

Miopia este mai des întâlnită la copiii cu părinți care au aceeași problemă. La nivel fiziologic, ochiul miopic are o formă alungită, în loc să aibă o formă perfect rotundă, ca o sferă. Această formă imperfectă determină neconcordanțe și la nivelul mecanismului de refracție, ceea ce cauzează imposibilitatea de a vedea clar la distanță.

Specialiștii au definit cauzele miopiei ca un cumul de factori genetici cu factori de mediu, semnalizând unele comportamente care duc la accentuarea lor, cum ar fi: lucrul de aproape, expunerea la ecranele dispozitivelor electronice, timpul petrecut în aer liber.

De aceea, specialiștii recomandă părinților crearea unei rutine în viața copiilor de a petrece minimum două ore pe zi în aer liber, unde ochii sunt expuși luminii naturale.

Miopia, o preocupare la nivel global

Miopia a crescut îngrijorător în incidență, iar previziunile nu sunt deloc optimiste. Un studiu extins a dus la concluzia că până în anul 2050, jumătate din populația globului, adică 5 miliarde de oameni vor suferi de miopie. (Statistică elaborată de autorii Holden B.A., Fricke T.R., Wilson D.A., Jong M., Naidoo K.S., Sankaridurg P., Wong T.Y., Naduvilath T.J., Resniko_ S. în lucrarea “Global Prevalence of Myopia and High Myopia and Temporal Trends from 2000 through 2050”, Mai 2016)

În ultimii 20 de ani, miopia a fost tratată simptomatic, adică în sensul corectării vederii. Însă specialiștii validează o nouă conduită, care adaugă încetinirea sau stoparea miopiei. Cum este posibil – prin simpla purtare a unor ochelari cu lentile inteligente.

MiYOSMART – lentilele oftalmice monofocale

Concepute pentru a ține pe cât posibil pe loc accentuarea miopiei, lentilele MiYOSMART au demonstrat capacitatea de a încetini progresia miopiei cu aproximativ 60%, reușind chiar să o oprească în aproximativ 21,5% din cazuri.(Studiul „Defocus Incorporated Multiple Segments (DIMS) spectacle lenses slow myopia progression: a 2-year randomized clinical trial” care îi are ca autori: Lam CSY, Tang WC, Tse DY, Lee RPK, Chun RKM, Hasegawa K, Qi H, Hatanaka T, To CH. a fost realizat de-a lungul a doi ani de zile și a fost publicat în British Journal of Ophthalmology în data de 29 Mai 2019.)

Modul unic în care acestea acționează reușesc să întârzie alungirea globului ocular oferind în același timp și o vedere clară. Iată cum: lentilele sunt prevăzute cu o suprafață frontală alcătuită din sute de mici segmente, fiecare asigurând o defocalizare miopică. Practic, atunci când ochiul vede printr-o zonă de mărimea pupilei, la nivelul său se creează o zonă de defocalizare.

Așadar, soluția optimă pentru gestionarea corectă a miopiei având ca obiectiv atât corectarea vederii cât și încetinirea progresiei în timp este acoperită prin simpla purtare a lentilelor MiYOSMART.

Prin această tehnologia inovatoare, copiii cu miopie beneficiază de o vedere clară gestionând totodată și componenta de prevenție împotriva accentuării miopiei, având astfel control asupra bolii.

Beneficiile purtării lentilelor MiYOSMART

Având la bază tehnologia D.I.M.S. (Defocus Incorporated Multiple Segments – segmente multiple încorporate de defocalizare), lentilele MiYOSMART au demonstrat încetinirea progresiei miopiei cu aproximativ cu 60%, în 21,5% din cazuri stopând definitiv evoluția acesteia. (arată Studiul „Defocus Incorporated Multiple Segments (DIMS) spectacle lenses slow myopia progression: a 2-year randomized clinical trial” care îi are ca autori: Lam CSY, Tang WC, Tse DY, Lee RPK, Chun RKM, Hasegawa K, Qi H, Hatanaka T, To CH. a fost realizat de-a lungul a doi ani de zile și a fost publicat în British Journal of Ophthalmology în data de 29 Mai 2019.)

Alte beneficii care însoțesc experiența purtării lentilelor MiYOSMART sunt: rezistența la impact, adaptarea la stilului de viață activ al copiilor și protecția UV, cu efecte semnificative în sensul protejării vederii și stării de bine pe termen lung.

Mai multe despre HOYA Lens România.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement








Trending