Contactează-ne

Prima pagină

Cum se face ierarhizarea absolvenților clasei a VIII-a

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ departajarea candidaților se face în ordinea descrescătoare a mediei de admitere ■ pentru medii egale ierahizarea se face în funcție de patru criterii: nota la Limba română de la Evaluarea Națională, nota la Matematică, tot de la Evaluare, nota la Limba maternă (unde este cazul) și media de absolvire a claselor gimnaziale ■

Ministerul Educației și Cercetării a publicat pe site-ul oficial o informare referitoare la absolvenții claselor a VIII-a, care vor participa la admiterea computerizată în învățământul liceal, pentru anul școlar 2023-2024. Conform calendarului admiterii, după publicarea rezultatelor finale la Evaluare, se afișează ierarhia județeană. Ierarhizarea candidaților se face în ordinea descrescătoare a mediei de admitere (egală cu media notelor obținute la Evaluare).

Pentru medii egale se aplică, în ordine, următoarele criterii de departajare: nota obținută la proba de Limba și literatura română, în cadrul Evaluării Naționale; nota obținută la proba de Matematică, în cadrul Evaluării Naționale; nota obținută la proba de Limba și literatura maternă, dacă este cazul; media de absolvire a claselor V – VIII.

„Dat fiind că, marți, 4 iulie, s-au identificat neconcordanțe în aplicația informatică în ceea ce privește ordinea de aplicare a criteriilor de departajare, stabilită prin Metodologia de organizare și desfășurare a admiterii în învățământul liceal, Ministerul Educației a solicitat reprezentanților furnizorului de servicii informatice retragerea ierarhiei pentru verificarea corectitudinii aplicării criteriilor de departajare, respectiv remedierea erorilor și, ulterior, publicarea actualizată.

Precizăm că nu este afectată integritatea bazei de date și că situația a fost generată de o eroare a algoritmului pentru aplicarea ordinii criteriilor de departajare. De asemenea, menționăm că situația creată nu afectează procesul de completare a opțiunilor și repartizarea computerizată a candidaților, în cadrul admiterii la liceu.

Totodată, precizăm că, în conformitate cu prevederile calendarului admiterii în învățământul liceal pentru anul școlar 2023 – 2024, anunțarea ierarhiei la nivel județea/al municipiului București este prevăzută a se realiza în data de 5 iulie”, se precizează în comunicatul Ministerului Educației, care dă asigurări elevilor și părinților că se fac eforturi pentru derularea în bune condiții a proceselor care vizează sistemul de educație și atunci când se produc erori, acestea se remediază în timp util, pentru a nu-și produce efecte.

.

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending