Contactează-ne

Actualitate

Cum să creezi un Blog în câteva ore ?

Știre publicată în urmă cu

în data de

Probabil majoritatea dintre noi ne-am gandit la un moment dat sa ne creem un Blog pentru a ne impartasi experientele traite cu cei interesati si nu numai. WebWave Romania ne pune la indemana Gratuit toate instrumentele de care avem nevoie pentru a ne creea Pagina mult dorita chiar daca nu avem cunostinte de Programare sau Web Design.

In acest articol vom trece pe rand prin toate informatiile de care avem nevoie pentru a ne creea un Blog eficient din toate punctele de vedere!

Ce este un blog?

Un blog este un tip de site web în care se scrie majoritatea conținutului. Înregistrările individuale sunt de obicei tematice între ele și se referă la un câmp specific. Aceste tipuri de pagini sunt de obicei create de o singură persoană. Cu toate acestea, puteți găsi bloguri de companie mai extinse pentru care este responsabil un angajat delegat sau chiar un grup de editori.

Blogurile s-au stabilit în rețea în a doua jumătate a anilor 90. În acea perioadă, au apărut tehnologii care permiteau publicarea conținutului pe Internet pentru utilizatori de calculator mai puțin calificați. La început, blogurile au fost tratate ca jurnale de internet, dar această formă s-a dezvoltat în site-uri mai specializate din diverse domenii. A existat și profesionalizare. Primii creatori au fost amatori. Astăzi, cele mai mari companii și preocupări media își rulează blogurile. Blogurile au luat în mare măsură locul mass-media tradiționale în educație și informații.

Acest lucru se datorează faptului că publicarea unei postări pe internet necesită mult mai puțin timp decât pregătirea unui articol expert pentru o presă tradițională. În plus, puteți publica postări de orice lungime pe propriul blog. Experții și entuziaștii nu sunt limitați de timpul de difuzare sau de numărul de personaje pe care ar trebui să le aibă un articol de presă. Blogurile au devenit o platformă în care îți poți prezenta poziția liber.

Configurarea și rularea unui blog este atât de simplu încât puteți găsi o mulțime de astfel de site-uri pe internet cu informații despre fiecare subiect – de la modă, sport și motorizare la politică internațională și astronautică. În prezent, din 1,6 miliarde de site-uri web, câte 500 de milioane sunt bloguri.

Cine poate configura un blog?

După cum am menționat deja, practic oricine poate crea un blog. Trebuie doar să stăpânești abilitățile de bază ale calculatorului. De când citiți acest text – ați reușit să porniți computerul, browserul și să accesați site-ul nostru – aveți tot ce aveți nevoie pentru a începe aventura dvs. pe blog.

Veți găsi o mulțime de platforme pe internet pentru a activa acest lucru. Vom face față celor mai populare și utile în continuare.

Contrar a ceea ce ai putea crede, crearea unui blog nu necesită experiență sau chiar talent de scriere. Urmați doar câteva reguli care vor crea conținut interesant și captivant care va atrage utilizatorii.

Când rulați un blog

După cum puteți vedea, crearea unui blog nu este dificilă. Acesta este motivul pentru care este una dintre cele mai populare forme de prezență pe Internet. Ușurătatea de a intra în lumea bloggingului înseamnă că mulți oameni decid să înceapă acest tip de activitate.

Fără îndoială, merită să încercați blogul. Chiar dacă nu ajungi la milioane de cititori și nu obții un succes financiar spectaculos, blogging-ul poate deveni o parte importantă a vieții tale. Dacă sunteți interesat de un subiect dat și știți că există și alte persoane care vă împărtășesc pasiunea, rularea unui blog este o modalitate ideală de a ajunge la destinatari și de a face cunoștințe interesante.

Motive pentru a fi interesat de blogging

Crearea unui blog este o modalitate excelentă de a-ți petrece timpul liber, o șansă de a câștiga, precum și oportunitatea de a promova marca sau de a construi o imagine a unui expert.

Împărtășirea pasiunii

A scrie despre lucruri care te fascinează este o plăcere în sine. Vă permite să vă extindeți cunoștințele și să le transmiteți altora cu interese similare. Un blog bine condus poate deveni o platformă care reunește entuziaști sau specialiști într-un domeniu dat.

Promovarea mărcii sau a imaginii proprii

Dacă conduci o afacere sau chiar o singură proprietate, consideră blogul ca o formă de promovare. Publicarea conținutului pe care potențialii clienți îl caută va ajuta la obținerea acestuia. Dacă sunteți specialist, rularea unui blog vă va fi utilă pentru a vă crea imaginea. Textele valoroase vor fi comentate și puse la dispoziție de alți experți și jurnaliști.

Oportunitatea de a câștiga bani din anunțuri și înregistrări sponsorizate

Blogurile populare atrag agenții de publicitate. Nu este vorba doar despre cei mai mari autori cu milioane de cititori. În cazul blogurilor de nișă, o acoperire mult mai mică se poate traduce în bani reali.

Agenții de publicitate care doresc să ajungă la o audiență foarte specifică folosesc deseori bloguri independente pentru a publica înregistrări sponsorizate.

Un alt mod de a genera bani cu blogul dvs. este să plasați reclame pe el. În prezent, cea mai populară platformă folosită în acest scop este Google AdSense. Multe instrumente de blog vă permit să plasați un fișier .adtxt care vă permite să generați bani pentru anunțurile afișate.

Cum să creezi un blog? Tutorial

Știți deja că puteți configura un blog și de ce îl puteți face. În această parte, vom acoperi aspectele tehnice ale acestei sarcini. Vă rugăm să vedeți că nu este dificil și nu consumă timp.

Alegerea unui domeniu

Domeniul este numele site-ului web. Acesta va identifica blogul, așa că este bine să petreci ceva timp alegându-l. Cel mai adesea va fi și titlul blogului tău. Asigurați-vă că este ușor de reținut și de salvat, original și asociat cu subiectul pe care l-ați ridicat. Puteți citi despre cum să creați un domeniu care să atragă utilizatorii aici.

Ce platformă ar trebui să alegeți?

Alegerea platformei pe care descrii blogul tău va determina modul în care lucrezi la el.

WebWave este un creator de site-uri care oferă multe instrumente utile bloggerilor. Puteți utiliza un șablon dedicat. Instrumentul oferă posibilități practic nelimitate de editare ușoară a șabloanelor. Datorită acestui fapt, fiecare utilizator îl poate adapta ușor și rapid la preferințele personale. WebWave vă permite, de asemenea, să creați o pagină de blog de la zero conform propriei idei.

Cel mai mare avantaj al acestui instrument este faptul că utilizarea lui nu necesită codare atât atunci când creați pe șablon cât și lucrați la propriul proiect.

WebWave vă permite să creați cu ușurință intrări sau lista de articole și să adăugați texte în mai multe categorii în același timp. Prin urmare, funcționează excelent ca instrument de creare a blogului.

Cum să rulați un blog pentru a-l crește în popularitate?

Pentru a dezvolta un blog, trebuie să ai răbdare. Spargerea prin conținut necesită regularitate și consecvență. Dacă sunteți într-adevăr interesat de subiectul blogului dvs., lucrul la texte vă va mulțumi. Atunci tot ce trebuie să faci este să-ți organizezi bine munca.

În mod ideal, conținutul va fi publicat mai mult sau mai puțin la intervale regulate. Cât de des? Nu există un răspuns cert la această întrebare. Totul depinde de complexitatea articolelor, de lungimea lor și de timpul pe care îl poți petrece creându-le.

Mulți specialiști consideră că intrările ar trebui să apară de cel puțin 3 ori pe săptămână. Mai important decât cantitatea, însă, este calitatea și este mai bine să vă limitați la un articol bun pe săptămână decât să publicați conținut care nu va interesa utilizatorii.

Încercați să pregătiți un plan de publicare. Scrieți în avans, astfel încât, în caz de probleme (de exemplu, boală sau o multitudine de sarcini), ar trebui să aveți textul gata de a fi publicat.

Ascultă-ți publicul țintă. Urmărește forumuri online sau grupuri Facebook. Răspundeți la comentarii și inspirați-vă pentru intrările ulterioare.

Fii atent la mâine. Urmăriți noutățile și urmăriți competiția. Acest lucru va face blogul dvs. o sursă valoroasă de informații.

Amintiți-vă că practica este perfectă. Scriind des și în mod regulat, veți dezvolta un stil bun care vă va face postările nu numai inteligibile de către utilizatori, ci și plăcute pentru citire.

Cum să promovezi un blog pe web

Crearea unui blog bun nu este totul. Trebuie să o prezentați lumii. Chiar și cel mai bun conținut nu va deveni popular dacă nu îl afișați lumii. Cum să o facă?

Dacă subiectul blogului tău este aproape de tine (cu siguranță este, din moment ce scrii despre el), atunci probabil că deja faci parte din comunitatea potențialilor destinatari. Promovează-ți blogul pe forumurile și grupurile de social media. Conținutul valoros va fi citit și împărtășit de utilizatori.

De asemenea, puteți opta pentru o promoție plătită prin intermediul anunțurilor pe Facebook sau pe Google. Prin direcționarea unei intrări către grupul țintă corespunzător, veți obține noi destinatari.

Nu uitați de activitățile „offline”. Căutați evenimente organizate pentru bloggerii din zona dvs. Creați o rețea de contacte la întâlniri tematice unde veți găsi grupul dvs. țintă. Rulează un blog despre RPG-uri? Vizitați convențiile fanilor. Scrii despre trenuri? Du-te la târgul feroviar!

Când nu este profitabil să pornești un blog?

Până acum, ne-am ocupat de pozitivele creării de bloguri. Există situații în care nu ar trebui să continui să scrii pe internet?

Blogging-ul necesită timp. Dacă sunteți o persoană ocupată pe care nu o puteți salva câteva ore pe lună care vă va permite să creați cel puțin o intrare, gândiți-vă dacă în cazul dvs. merită să începeți un blog.

Trebuie menționat că configurarea și rularea unui blog nu implică niciun risc și chiar dacă nu reușiți să vă concentrați pe acesta pe termen lung, merită încercat.

Concluzie

Știți deja cum să configurați și să rulați un blog. După cum puteți vedea, nu este dificil. Tot ce îți trebuie este abilități de bază în calculator și interes pentru subiect. Nu trebuie să aveți niciun talent sau experiență excepțională în scris. Alegerea platformei potrivite vă va permite să lucrați ușor și plăcut. Blogging-ul poate deveni o pasiune pentru tine, un mod de promovare și chiar un mod de a câștiga.

De aceea nu puteți face altceva decât să vă începeți aventura blogging. Dacă creezi conținut atractiv, publică regulat și ai grijă de promovare, ai șanse mari de succes. Este posibil ca va trebui să așteptați efectele, dar cu siguranță, jocul merită lumânarea.

Asa ca nu astepta si incepe sa scrii azi! Pentru a face acest lucru, puteți utiliza creatorul site-ului WebWave. Alegeți un șablon ușor sau creați-vă blogul de la zero pentru a-l arăta exact așa cum doriți!

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

“Arsene recunoaște că a făcut o investiție neperformantă la Lețcani”

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ susţine Liviu Harbuz, coordonatorul Pro România Neamţ

Liviu Harbuz, coordonatorul Pro România Neamţ, a emis, recent, un comunicat de presă în care critică în termeni duri investiţia în spitalul modular de la Leţcani.

“Spitalul modular de la Lețcani nu va fi niciodată folosit la întreaga capacitate. O recunoaște chiar Ionel Arsene în documentele pe care le-a transmis consilierilor județeni pentru ședința de azi. Și dacă tot a cheltuit 16 milioane de lei din banii nemțenilor pe un spital modular în care pot fi utilizate doar 48 de paturi din 103, propunerea președintelui a fost ca o parte din paturi să fie cedate de tot la SJU Piatra Neamț. Adică, Ionel Arsene a renunțat la ideea ca Spitalul de la Lețcani să funcționeze în totalitate, vreodată. O recunoaștere evidentă a unei investiții oportune, dar prost realizate. Ionel Arsene declară, în ipocrizia lui, că în ședința de azi consilierii județeni au votat împotriva transferului de echipamente medicale de la Lețcani în secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, spunând, ca de obicei, un adevăr incomplet.

De fapt, consilierii județeni au fost de acord cu transferul echipamentelor medicale de la Lețcani pentru 6 luni, cu posibilitatea de prelungire din 6 în 6 luni, existând riscul major ca pe aceste echipamente să se pună sechestru de către procuratură, în cazul în care se va declanșa o anchetă penală la Spitalul Modular de la Lețcani, așa cum deja a anunțat presa din Iași. De aceea, consilierii au impus ca după acest interval să poată reevalua în plen starea investiției de la Lețcani, dar și modul în care CJ Neamț va rezolva problema secției ATI în care 10 oameni au murit în incendiul de pe 14 noiembrie. Prioritatea noastră este operaționalizarea secției ATI de la Piatra Neamț mai ales în contextul în care Fundația Altex, condusă de pietreanul Dan Ostahie și Fundația Dăruiește Viața au anunțat deja importante donații de echipamente în acest sens.

Ionel Arsene ar trebui să fie preocupat de pregătirea spațiului în care echipamentele să poată fi utilizate și nu de devalizarea patrimoniului unui spital inaugurat electoral în urmă cu nici două luni. Disperat de faptul că deciziile din trecut se întorc împotriva lui, Ionel Arsene încearcă, într-o retorică electorală „să dreagă busuiocul”. În curând o să vă comunicăm și alte ”fapte de arme” care au dus la risipa banului public din baroniada Arsene. Arsene continuă să conducă județul într-un stil dictatorial, îmbrăcând haina de „baron” care îl caracterizează. AJUNGE!”, se precizează în comunicatul de presă semnat de coordonatorul PRO România Neamț, Liviu Harbuz.

Citește știrea

Actualitate

Eugen Țapu-Nazare, PNL: ”Investițiile sunt prioritatea PNL”

Știre publicată în urmă cu

în data de

Programul de guvernare al PNL este axat pe investiții majore în economie, infrastructură, spitale, școli și pe utilizarea masivă a fondurilor europene.

Investițiile vor permite crearea a peste 560.000 de noi locuri de muncă, iar salariul mediu net va crește cu aproape 50% față de actualul nivel și va ajunge la aproximativ 1.000 Euro/lună în 2024. În ceea ce privește punctul de pensie, acesta poate fi majorat, treptat, cu 46% până în 2024, adică de la 1.265 lei în 2019 la 1.841 lei în 2024. Dacă tragem linie,  obiectivele demonstrate și asumate ale programului de guvernare vor duce la creșterea puterii de cumpărare cu peste 30% și la reducerea inflației anuale sub 2%.

Cu o majoritate liberală în parlament, care va susține eforturile Președintelui și Guvernului PNL, în România se vor construi 970 km de autostrăzi și drumuri expres, până în 2024. De asemenea, tot Guvernul PNL și-a asumat ca, până în 2024, 6% din PIB să fie alocat pentru sănătate, să construiască cele 3 spitale regionale la Iași, Craiova și Cluj-Napoca și alte 10 unități sanitare noi și extinderi prin programele europene de finanțare.

Alte 30 miliarde lei înseamnă garanții de stat pentru credite subvenționate prin IMM Invest și Eximbank,  1 miliard euro pentru racordarea la rețelele de gaze și  8 miliarde lei pentru rețele de apă-canalizare și pentru reabilitarea și construirea a 2.500 de creșe, grădinițe și școli.

Guvernul PNL va avea la dispoziție resurse financiare enorme, de peste 80 de miliarde de euro, pe care România nu le-a mai avut până acum și este important ca aceste fonduri să fie atrase și corect utilizate, astfel încât să răspundă cu adevărat nevoilor economice și sociale ale României.

Acestea sunt obiective clare, concrete, asumate de Guvernul Orban și realizabile.

 

Eugen Țapu-Nazare

Viceliderul Grupului PNL, din Senatul României

Citește știrea

Actualitate

PNL știe, poate și are resursele pentru dezvoltarea României, pentru dezvoltarea Neamțului

Știre publicată în urmă cu

în data de

Partidul Național Liberal a prezentat Planul Național de Redresare și Reziliență, care va utiliza fonduri europene pentru dezvoltarea României, pentru dezvoltarea județului Neamț.Guvernul PNL – în parteneriat cu președintele Klaus Iohannis, care a negociat obținerea de 80 de miliarde de euro de către România – va pune la treabă fiecare euro pentru a se obține prosperitatea la care aspiră fiecare român. În plus, România va beneficia în perioada 2021-2030 de aproximativ 6 miliarde de euro din Fondul de Modernizare, bani europeni pentru modernizarea sistemului energetic românesc.

PNL știe, poate și are resursele pentru dezvoltarea României, pentru dezvoltarea Neamțului. Venim cu soluții concrete, cu surse de finanțare solide. Dovedim că suntem dedicați binelui țării, al județului și al cetățenilor. Dar, pentru ca acest plan să poată fi pus în aplicare, avem nevoie de susținerea nemțenilor. Pe 6 decembrie vă așteptăm la vot, avem încredere că ne veți susține, că veți pune ștampila pe poziția 6 pe buletinul de vot, pe lista de candidați a Partidului Național Liberal”, a declarat președintele PNL Neamț Mugur Cozmanciuc.

România va beneficia de 80 miliarde euro alocați pentru perioada 2021-2027, după cum urmează:

ü       30,44 miliarde euro prin Mecanismul de Redresare și Reziliență (33 miliarde în prețuri curente), bani ce vor trebui investiți până în 2026

ü       28,22 miliarde euro din Fondul de Coeziune

ü       19,34 miliarde euro din Politica Agricolă Comună

ü       1,94 miliarde euro din Fondul de Tranziție Justă

 

 

Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)

Este un plan strategic orientat spre reforme orizontale și sectoriale care promovează investiții în infrastructură, în mediul de afaceri, cu rolul de a genera noi locuri de muncă, de a îmbunătăți standardele de locuit ale populației, totul în scopul creșterii calității vieții și a conviețuirii sociale.

Prin Planul Național de Redresare și Reziliență, PNL are trei obiective strategice:

ü       Ameliorarea stării economice a României

ü       Consolidarea capacitatea de reziliență

ü       Asigurarea creșterii economice pe termen lung

Programul are 3 piloni:

ü       Pilonul 1: Transport și schimbări climatice – 21,4 mld. euro

ü       Pilonul 2: Servicii publice, dezvoltare urbană și valorificarea patrimoniului – 6,5 mld. euro

ü       Pilonul 3: Competitivitate economică, digitalizare și reziliență – 5,08 mld. euro

Pilonul 1 – Tranziție verde și schimbări climatice

21,42 mld. euro pentru o infrastructură modernă:

ü       9,27 mld. euro pentru transport durabil

ü       6,5 mld. euro pentru combaterea schimbărilor climatice

ü       2,3 mld. euro pentru protecția mediului

ü       1,55 mld. euro pentru energie și tranziție verde

ü       1,8 mld. euro pentru eficiență energetică și termică

Dezvoltăm infrastructura de transport durabil, verde și inteligent:

ü       Construim aproape 600 km de autostrăzi, drumuri expres, variante ocolitoare și drumuri de legătură cu finanțare doar din PNRR.

o        Peste 250 km de autostradă și drumuri expres cu un buget de 3,54 mld. euro

o        Peste 330 km de variante ocolitoare și drumuri de legătură la rețeaua primară cu un buget de 1 mld. Euro

În total, din fondurile europene cumulate, finalizăm 970 km de autostrăzi și drumuri expres.

ü       Ne conectăm mai bine la rețeaua transeuropeană TEN-T

ü       Punem în funcțiune 140 km de cale ferată modernizată/electrificată, cu o finanțare estimatăla 2,8 mld. Euro;

ü       Peste 7 km de magistrală nouă cu un buget estimat de 1,08 mld. euro, cu finanțare din PNRR. În total, extindem rețeaua de metrou cu 37,8 km cu un buget de 3,868 mld. Euro, finanțare din fonduri europene.

RUTIER

Autostrăzi

Proiecte RRF Valoare, incl. TVA (mil. Euro) Lungime (km)
Autostrada Lugoj-Deva (Sector E + rest sector D) 330,00 13,50
Autostrada de centura Nord București 960,00 49,60
Autostrada Ploiești – Buzău 380,00 65,00
Autostrada Buzău – Focșani 420,00 72,00
Autostrada Focșani – Bacău 640,00 109,30
Autostrada Bacău – Pașcani + Legătura la P. Neamț 865,00 81,20
Autostrada Pașcani – Suceava – Siret 638,00 101,5
Autostrada Transilvania (cu Meseș P. Sălaj.-Nușfalău) + Pachet conectivitate Cluj (Gilău – Apahida) 2.170,00 170,72
TOTAL 6.403,00 662,82

 

Combatem riscul schimbărilor climatice prin investiții specifice

ü       Finanțăm investiții în sisteme de irigații, drenare, antigrindină, consolidarea solului:

o        300 amenajări pentru irigații (2,9 milioane de hectare)

o        550 amenajări de drenaj/desecări  (3 milioane de hectare)

o        120 de puncte de lansare rachete antigrindină

o        650 amenajări în lucrări de combatere a eroziunii solului (2,2 milioane de hectare)

ü       Realizăm lucrări de îmbunătățiri și împăduriri:

o        40 milioane de puieți pentru împăduriri

o        1.000 km de drum forestier reabilitat

o        200 de spații ecosisteme forestiere refăcute

 

Îmbunătățim mediul înconjurător:

ü       Extindem/reabilităm infrastructura de apă și apă uzată ca parte a rețelelor regionale pentru aglomerările peste 2.000 locuitori echivalenți

o        750.000 beneficiari ai sistemului de alimentare cu apă

ü       Realizăm sisteme alternative de management a apei uzate menajere pentru aglomerările sub 2.000 de locuitori echivalenți

o        530.000 beneficiari ai rețelelor de apă uzată

 

 

Promovăm un sistem energetic național durabil, inteligent, rezilient și accesibil

ü       Peste 435 km de linie electrică simplă și dublă nouă

ü       Peste 1.000 MWh putere instalată adițională din surse regenerabile

 

Dezvoltăm rețele inteligente și interconectate de energie cu rol-cheie pentru tranziția energetică și racordăm 123.000 gospodării.

 

Creștem eficiența energetică a clădirilor de locuit, clădirilor publice și a sistemelor de alimentare cu energie termică:

ü       Peste 250 de clădiri publice vor fi izolate termic

ü       Peste 300 de blocuri vor fi izolate termic (18.000 beneficiari)

ü       Peste 280 km de rețea de transport/distribuție reabilitați în București și în alte localități urbane

 

Modernizăm sistemele de alimentare cu energie termică pentru confortul locuințelor:

ü       80 km rețea de energie termică în București

ü       200 km rețea în alte localități urbane

 

Pilonul 2  – Servicii publice, dezvoltare urbană și valorificarea patrimoniului

6,5 mld. euro pentru dezvoltarea comunităților locale:

ü       Mobilitate și regenerare urbană 3,6 mld. euro

ü       Sănătate 1,85 mld. euro

ü       Educație 1.05 mld. Euro

 

Stimulăm dezvoltarea urbană sustenabilă și inteligentă și valorificarea resurselor de patrimoniu:

ü       40 de proiecte de mobilitate urbană finanțate

ü       75 proiecte de regenerare urbană finanțate

ü       100 de unități de material rulant pentru transportul public local

ü       20 de obiective de patrimoniu reabilitate

ü       100 proiecte de valorificare a patrimoniului

ü       100 proiecte “smart village”

 

Sănătate: construim un sistem public de sănătate rezilient și accesibil pentru populație și infrastructură sanitară adaptată nevoilor actuale

 

Investim în spații de cercetare, de cazare a pacienților, infrastructură de utilități, amenajarea de centre de radioterapie, imagistică și alte infrastructuri necesare

 

Creștem calitatea și accesul la serviciile medicale:

ü       construim minim 10 unități sanitare noi sau extinse pentru minim 10.000 beneficiari anual pe fiecare unitate

ü       extindem/reabilităm/modernizăm/dotăm alte 15 institute oncologice, din care 3 sunt unități noi pentru peste 10.500 de pacienți (capacitate suplimentară)

ü       extindem/reabilităm/modernizăm/dotăm alte 19 institute pentru boli cardiovasculare, din care 4 unități noi pentru peste 70.000 de pacienți (capacitate suplimentară)

 

Extindem/reabilităm/modernizăm minim 12 unități sanitare în scopuri oncologice și minim 15 în scopuri cardiologice.

 

Suplimentăm capacitatea anuală de pacienți cu peste 10.500 în institutele oncologice și cu peste 70.000 în institutele de boli cardiovasculare.

 

Asigurăm 300 de noi paturi de spitalizare în institutele de cardiologie și alte 160 în institutele oncologice.

 

 

Educație: sprijinim sistem educațional incluziv și rezilient, centrat pe inovație și dezvoltarea de competențe profesionale

 

Investim în servicii educaționale moderne, complete și orientate spre nevoile pieței muncii

 

Construim spații de învățare dotate adecvat și mai pregătite pentru potențiale crize:

ü       18 campusuri școlare pentru învățământul profesional și tehnic dual, inclusiv laboratoare/ateliere școlare

ü       60 de colegii naționale de educație bazată pe inovație și specializare inteligentă

ü       20 de centre pentru dezvoltarea competențelor profesionale ale studenților în cadrul universităților publice de stat, având ca beneficiari peste 10.000 de studenți

 

Pilonul 3: Competitivitate economică, digitalizare, capacitate de reziliență

5,08 mld. euro pentru sprijinirea mediului de afaceri

ü       Mediul de afaceri/Ecosisteme antreprenoriale 3,8 mld. euro

ü       Cercetare și inovare 0,275 mld. euro

ü       Digitalizare și securitate cibernetică 0,7 mld. euro

ü       Creșterea capacității de reziliență 0,31 mld. euro

 

Sprijinim un mediu de afaceri competitiv, durabil, inteligent

ü       Acces la inovare și transfer tehnologic

ü       Tranziție verde

ü       Consolidarea poziției competiționale pe piața unică europeană

n       Retehnologizări

n       Automatizări industriale

n       Susținerea unor domenii economice cheie: construcții, agro-alimentar și industria serviciilor

ü       Flexibilizarea accesului la surse de finanțare nebancare

 

Susținem mediul de afaceri și sprijinim 8.000 de IMM-uri și companii mari și creăm 29.300 locuri de muncă prin alocările pilonului de competitivitate.

 

Creăm minim 35 de ecosisteme antreprenoriale și industriale (tehno-poluri, parcuri industriale și tehnologice, parcuri de specializare inteligentă, hub-uri/clustere)

ü       Sprijinim 3.700 IMM-uri

ü       Creăm 11.000 noi locuri de muncă

 

Sprijinim 2.400 de IMM-uri inovatoare și creăm 7.200 de noi locuri de muncă prin

ü       Susținerea producției și a serviciilor necesare acestora

ü       Susținerea producției de echipamente medicale, medicamente

ü       Digitalizarea activităților, prin achiziționarea de echipamente IT, softuri de robotizare, automatizare

Susținem IMM-urile în valorificarea patrimoniului național (140 IMM-uri), desfășurarea activităților economice din domeniul agro-alimentar (1.400 IMM-uri, cu 4.200 locuri de muncă nou create) și din cel al construcțiilor (300 IMM-uri, cu 1.800 locuri de muncă nou create)

Sprijinim 50 de întreprinderi mari pentru retehnologizări, automatizări industriale, robotizări ale proceselor de producție și angrenăm 3.000 de noi locuri de muncă.

Susținem transformarea digitală a serviciilor publice în servicii de calitate, sigure și rapide, în interesul cetățenilor și al mediului de afaceri

ü       Digitalizarea activității marilor servicii publice de sănătate și educație

o        720 de unități școlare sprijinite

o        300 de unități sanitare sprijinite

ü       Digitalizarea sistemului de administrare fiscală și a celui vamal

o        100 mil. euro pentru ANAF

ü       Digitalizarea sistemului judiciar

o        200 de unități publice juridice sprijinite

ü       Îmbunătățirea activității de securitate cibernetică multifuncțională

o        3 proiecte de securitate cibernetică finanțate

Creștem reziliența în situații de criză medicală/pandemică:

ü       7 depozite regionale echipamente medicale realizate

ü       100 subunități de pompieri construite

ü       700 ambulanțe achiziționate

Întărim reziliență în situații de criză alimentară, construim 11 depozite regionale:

ü       5 depozite regionale de cereale

ü       4 depozite frigorifice

ü       2 depozite pentru resurse energetice

 

Reforme orizontale

ü       Finanțe publice sustenabile, fiscalitate stabilă și predictibilă

ü       Piața muncii flexibilă și politici sociale adecvate

ü       Consolidarea capacității de implementare a proiectelor cu finanțare din fonduri externe nerambursabile

ü       Reforma procesului de achiziții publice

ü       Consolidarea statului

Citește știrea

Trending