Contactează-ne

Actualitate

Cum să creezi un Blog în câteva ore ?

Știre publicată în urmă cu

în data de

Probabil majoritatea dintre noi ne-am gandit la un moment dat sa ne creem un Blog pentru a ne impartasi experientele traite cu cei interesati si nu numai. WebWave Romania ne pune la indemana Gratuit toate instrumentele de care avem nevoie pentru a ne creea Pagina mult dorita chiar daca nu avem cunostinte de Programare sau Web Design.

In acest articol vom trece pe rand prin toate informatiile de care avem nevoie pentru a ne creea un Blog eficient din toate punctele de vedere!

Ce este un blog?

Un blog este un tip de site web în care se scrie majoritatea conținutului. Înregistrările individuale sunt de obicei tematice între ele și se referă la un câmp specific. Aceste tipuri de pagini sunt de obicei create de o singură persoană. Cu toate acestea, puteți găsi bloguri de companie mai extinse pentru care este responsabil un angajat delegat sau chiar un grup de editori.

Blogurile s-au stabilit în rețea în a doua jumătate a anilor 90. În acea perioadă, au apărut tehnologii care permiteau publicarea conținutului pe Internet pentru utilizatori de calculator mai puțin calificați. La început, blogurile au fost tratate ca jurnale de internet, dar această formă s-a dezvoltat în site-uri mai specializate din diverse domenii. A existat și profesionalizare. Primii creatori au fost amatori. Astăzi, cele mai mari companii și preocupări media își rulează blogurile. Blogurile au luat în mare măsură locul mass-media tradiționale în educație și informații.

Acest lucru se datorează faptului că publicarea unei postări pe internet necesită mult mai puțin timp decât pregătirea unui articol expert pentru o presă tradițională. În plus, puteți publica postări de orice lungime pe propriul blog. Experții și entuziaștii nu sunt limitați de timpul de difuzare sau de numărul de personaje pe care ar trebui să le aibă un articol de presă. Blogurile au devenit o platformă în care îți poți prezenta poziția liber.

Configurarea și rularea unui blog este atât de simplu încât puteți găsi o mulțime de astfel de site-uri pe internet cu informații despre fiecare subiect – de la modă, sport și motorizare la politică internațională și astronautică. În prezent, din 1,6 miliarde de site-uri web, câte 500 de milioane sunt bloguri.

Cine poate configura un blog?

După cum am menționat deja, practic oricine poate crea un blog. Trebuie doar să stăpânești abilitățile de bază ale calculatorului. De când citiți acest text – ați reușit să porniți computerul, browserul și să accesați site-ul nostru – aveți tot ce aveți nevoie pentru a începe aventura dvs. pe blog.

Veți găsi o mulțime de platforme pe internet pentru a activa acest lucru. Vom face față celor mai populare și utile în continuare.

Contrar a ceea ce ai putea crede, crearea unui blog nu necesită experiență sau chiar talent de scriere. Urmați doar câteva reguli care vor crea conținut interesant și captivant care va atrage utilizatorii.

Când rulați un blog

După cum puteți vedea, crearea unui blog nu este dificilă. Acesta este motivul pentru care este una dintre cele mai populare forme de prezență pe Internet. Ușurătatea de a intra în lumea bloggingului înseamnă că mulți oameni decid să înceapă acest tip de activitate.

Fără îndoială, merită să încercați blogul. Chiar dacă nu ajungi la milioane de cititori și nu obții un succes financiar spectaculos, blogging-ul poate deveni o parte importantă a vieții tale. Dacă sunteți interesat de un subiect dat și știți că există și alte persoane care vă împărtășesc pasiunea, rularea unui blog este o modalitate ideală de a ajunge la destinatari și de a face cunoștințe interesante.

Motive pentru a fi interesat de blogging

Crearea unui blog este o modalitate excelentă de a-ți petrece timpul liber, o șansă de a câștiga, precum și oportunitatea de a promova marca sau de a construi o imagine a unui expert.

Împărtășirea pasiunii

A scrie despre lucruri care te fascinează este o plăcere în sine. Vă permite să vă extindeți cunoștințele și să le transmiteți altora cu interese similare. Un blog bine condus poate deveni o platformă care reunește entuziaști sau specialiști într-un domeniu dat.

Promovarea mărcii sau a imaginii proprii

Dacă conduci o afacere sau chiar o singură proprietate, consideră blogul ca o formă de promovare. Publicarea conținutului pe care potențialii clienți îl caută va ajuta la obținerea acestuia. Dacă sunteți specialist, rularea unui blog vă va fi utilă pentru a vă crea imaginea. Textele valoroase vor fi comentate și puse la dispoziție de alți experți și jurnaliști.

Oportunitatea de a câștiga bani din anunțuri și înregistrări sponsorizate

Blogurile populare atrag agenții de publicitate. Nu este vorba doar despre cei mai mari autori cu milioane de cititori. În cazul blogurilor de nișă, o acoperire mult mai mică se poate traduce în bani reali.

Agenții de publicitate care doresc să ajungă la o audiență foarte specifică folosesc deseori bloguri independente pentru a publica înregistrări sponsorizate.

Un alt mod de a genera bani cu blogul dvs. este să plasați reclame pe el. În prezent, cea mai populară platformă folosită în acest scop este Google AdSense. Multe instrumente de blog vă permit să plasați un fișier .adtxt care vă permite să generați bani pentru anunțurile afișate.

Cum să creezi un blog? Tutorial

Știți deja că puteți configura un blog și de ce îl puteți face. În această parte, vom acoperi aspectele tehnice ale acestei sarcini. Vă rugăm să vedeți că nu este dificil și nu consumă timp.

Alegerea unui domeniu

Domeniul este numele site-ului web. Acesta va identifica blogul, așa că este bine să petreci ceva timp alegându-l. Cel mai adesea va fi și titlul blogului tău. Asigurați-vă că este ușor de reținut și de salvat, original și asociat cu subiectul pe care l-ați ridicat. Puteți citi despre cum să creați un domeniu care să atragă utilizatorii aici.

Ce platformă ar trebui să alegeți?

Alegerea platformei pe care descrii blogul tău va determina modul în care lucrezi la el.

WebWave este un creator de site-uri care oferă multe instrumente utile bloggerilor. Puteți utiliza un șablon dedicat. Instrumentul oferă posibilități practic nelimitate de editare ușoară a șabloanelor. Datorită acestui fapt, fiecare utilizator îl poate adapta ușor și rapid la preferințele personale. WebWave vă permite, de asemenea, să creați o pagină de blog de la zero conform propriei idei.

Cel mai mare avantaj al acestui instrument este faptul că utilizarea lui nu necesită codare atât atunci când creați pe șablon cât și lucrați la propriul proiect.

WebWave vă permite să creați cu ușurință intrări sau lista de articole și să adăugați texte în mai multe categorii în același timp. Prin urmare, funcționează excelent ca instrument de creare a blogului.

Cum să rulați un blog pentru a-l crește în popularitate?

Pentru a dezvolta un blog, trebuie să ai răbdare. Spargerea prin conținut necesită regularitate și consecvență. Dacă sunteți într-adevăr interesat de subiectul blogului dvs., lucrul la texte vă va mulțumi. Atunci tot ce trebuie să faci este să-ți organizezi bine munca.

În mod ideal, conținutul va fi publicat mai mult sau mai puțin la intervale regulate. Cât de des? Nu există un răspuns cert la această întrebare. Totul depinde de complexitatea articolelor, de lungimea lor și de timpul pe care îl poți petrece creându-le.

Mulți specialiști consideră că intrările ar trebui să apară de cel puțin 3 ori pe săptămână. Mai important decât cantitatea, însă, este calitatea și este mai bine să vă limitați la un articol bun pe săptămână decât să publicați conținut care nu va interesa utilizatorii.

Încercați să pregătiți un plan de publicare. Scrieți în avans, astfel încât, în caz de probleme (de exemplu, boală sau o multitudine de sarcini), ar trebui să aveți textul gata de a fi publicat.

Ascultă-ți publicul țintă. Urmărește forumuri online sau grupuri Facebook. Răspundeți la comentarii și inspirați-vă pentru intrările ulterioare.

Fii atent la mâine. Urmăriți noutățile și urmăriți competiția. Acest lucru va face blogul dvs. o sursă valoroasă de informații.

Amintiți-vă că practica este perfectă. Scriind des și în mod regulat, veți dezvolta un stil bun care vă va face postările nu numai inteligibile de către utilizatori, ci și plăcute pentru citire.

Cum să promovezi un blog pe web

Crearea unui blog bun nu este totul. Trebuie să o prezentați lumii. Chiar și cel mai bun conținut nu va deveni popular dacă nu îl afișați lumii. Cum să o facă?

Dacă subiectul blogului tău este aproape de tine (cu siguranță este, din moment ce scrii despre el), atunci probabil că deja faci parte din comunitatea potențialilor destinatari. Promovează-ți blogul pe forumurile și grupurile de social media. Conținutul valoros va fi citit și împărtășit de utilizatori.

De asemenea, puteți opta pentru o promoție plătită prin intermediul anunțurilor pe Facebook sau pe Google. Prin direcționarea unei intrări către grupul țintă corespunzător, veți obține noi destinatari.

Nu uitați de activitățile „offline”. Căutați evenimente organizate pentru bloggerii din zona dvs. Creați o rețea de contacte la întâlniri tematice unde veți găsi grupul dvs. țintă. Rulează un blog despre RPG-uri? Vizitați convențiile fanilor. Scrii despre trenuri? Du-te la târgul feroviar!

Când nu este profitabil să pornești un blog?

Până acum, ne-am ocupat de pozitivele creării de bloguri. Există situații în care nu ar trebui să continui să scrii pe internet?

Blogging-ul necesită timp. Dacă sunteți o persoană ocupată pe care nu o puteți salva câteva ore pe lună care vă va permite să creați cel puțin o intrare, gândiți-vă dacă în cazul dvs. merită să începeți un blog.

Trebuie menționat că configurarea și rularea unui blog nu implică niciun risc și chiar dacă nu reușiți să vă concentrați pe acesta pe termen lung, merită încercat.

Concluzie

Știți deja cum să configurați și să rulați un blog. După cum puteți vedea, nu este dificil. Tot ce îți trebuie este abilități de bază în calculator și interes pentru subiect. Nu trebuie să aveți niciun talent sau experiență excepțională în scris. Alegerea platformei potrivite vă va permite să lucrați ușor și plăcut. Blogging-ul poate deveni o pasiune pentru tine, un mod de promovare și chiar un mod de a câștiga.

De aceea nu puteți face altceva decât să vă începeți aventura blogging. Dacă creezi conținut atractiv, publică regulat și ai grijă de promovare, ai șanse mari de succes. Este posibil ca va trebui să așteptați efectele, dar cu siguranță, jocul merită lumânarea.

Asa ca nu astepta si incepe sa scrii azi! Pentru a face acest lucru, puteți utiliza creatorul site-ului WebWave. Alegeți un șablon ușor sau creați-vă blogul de la zero pentru a-l arăta exact așa cum doriți!

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Primăvară … timidă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pînă la finele săptămînii viitoare se anunţă temperaturi „călii“ ■ maximele diurne vor oscila între 9 şi 13 grade ■ în cea mai caldă noapte nu vor fi mai mult de 6 grade ■ în cea mai mare parte a intervalului sînt aşteptate ploi ■

Primăvara aceasta a fost capricioasă şi la fel va rămîne vremea chiar dacă am trecut în a doua parte a anotimpului. Cea de-a doua decadă a lui aprilie nu ne aduce timpul bun la care sperăm, iar meteorologii anunţă valori termice sub media perioadei, indiferent dacă vorbim de cele nocturne sau de cele diurne.

Şi mai rău este faptul că în majoritatea intervalului supus analizei sînt aşteptate precipitaţii sub formă de ploaie. Aşa stînd lucrurile trebuie spus faptul că meteorologii de la staţia de pe Ceahlău – Toaca au anunţat faptul că pe munte este un strat consistent de nea, ce măsoară 100 de centimetri de nea, iar o vorbă din popor spune că nu vine primăvara pînă nu se topeşte zăpada de pe munte.

Ieri, 15 aprilie 2021, la jumătatea primăverii, la ora 10:00 erau 2 grade la Tîrgu Neamţ, 3 grade erau la Roman, iar în reşedinţa de judeţ se înregistrau la acelaşi moment 5 grade. Pe munte erau valori negative, de -6 grade. Astăzi, 16 aprilie, am putea zări soarele în răstimpuri, iar la amiază se vor înregistra 11 grade.

Minima nocturnă va fi mult sub media perioadei, doar 2 grade. Ceva mai bine va fi sîmbătă, 17 aprilie, cînd se anunţă cer varoabil cu soare şi pînă la 13 grade. Regimul termic diurn nu-l influenţează şi pe cel nocturn, iar minima rămîne la 2 grade. Duminică, 18 aprilie, se strică vremea. Se readună norii şi plouă destul de mult, iar maxima se opreşte la 12 grade. Singura veste bună este că mai creşte maxima nocturnă care ajunge la 6 grade.

Fix la fel va fi vremea şi luni, 19 aprilie, cînd cerul va fi acopereit, plouă slab întreg intervalul la o maximă diurnă de 12 grade şi o minimă nocturnă staţionară la 6 grade. Cea mai rece zi din întreg intervalul de prognoză pare a fi cea de marţi, 20 aprilie, cînd nu vor fi mai mult de 9 grade şi continuă să plouă. După lăsarea întunericului nu sînt schimbări notabile, iar minima rămîne la 6 grade.

Mai zărim soarele abia miercuri, 21 aprilie, dar vor fi şi ceva nori lipsiţi de importanţă. Se ajunge la valori termice diurne de 11 grade, însă noaptea va fi mai rece şi minima coboară la 5 grade. Joi, 22 aprilie, se readună norii şi reîncep precipitaţiile, chiar dacă ziua se mai încălzeşte şi se ajunge la 13 grade. Se depreciază regimul termic nocturn şi se ajunge la 4 grade. Vineri, 23 aprilie, va fi cer acoperit, dar pare că precipitaţiile încetează.

Maxima zilei nu trece de 13 grade, iar minima nocturnă ajunge la 6 grade. Week-end-ul viitor aduce timp mohorît. Sîmbătă şi duminică, în perioada 24 – 25 aprilie, ploile vor face legea. În ce priveşte temperaturile nu avem mari speranţe, pentru că ziua vor fi cam 12, cel mult 13 grade, iar minima nocturnă va fi de 6 grade.

Citește știrea

Actualitate

Costul standard pe elev s-a modificat

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ în mediul rural, cheltuielile s-au majorat cu aproximativ 36% ■ la grădiniţă, costul standard este de 526 de lei ■ el ajunge la 575 de lei la învăţămîntul liceal urban ■

De ani de zile sindicatele din învăţămînt sînt nemulţumite de costurile standard per elev, care nu totdeauna erau acoperitoare ale cheltuielilor reale din sistem. Inspectorul şcolar general, Mihai Obreja, a confirmat faptul că într-o recentă şedinţă de Guvern a fost aprobată modificarea acestor costuri standard pe anumite cheltuieli.

„În Monitorul Oficial al României a fost publicat şi Ordinul de Ministru privind modificarea costurilor standard. Este vorba de modificarea Hotărîrii de Guvern 352 din martie, privind modificarea Hotărîrii 136 din 2016 cu privire la aprobarea normelor metodologice pentru determinarea costului standard per elev. Este bine de reţinut faptul că s-au majorat sumele costului standard privind cheltuielile cu pregătirea profesională, a cheltuielilor cu evaluarea periodică a elevilor, dar şi a cheltuielilor cu bunurile şi serviciile.

Prin noul act normativ sînt prevăzute sume mai mari cu aproximativ 36% în mediul rural. Dacă este vorba de judeţul Neamţ, acesta se află în zona 5. Astfel la grădiniţă costul standard este de 526 lei, în cazul în care grădiniţa are între 1 şi 300 de preşcolari. La şcolile cu învăţămînt liceal cu 300 şi 800 elevi costul ajunge la 575 lei, în cazul în care şcoala se află în mediul urban.

În mediul rural, costul standard la grădiniţă este de 618 lei, dacă sînt şcolarizaţi 300 de copii. La gimnaziu costul standard ajunge la 593 lei, la liceu, colegiu şcoală profesională 673 dacă aceasta funcţionează în mediul rural. Iată că sînt sume mult mai mari şi mai generoase care permit şcolilor să-şi rezolve mai uşor problemele legate de cheltuielile materiale, bunuri şi servicii“, a precizat profesorul Mihai Obreja. Conform unui comunicat de presă al ministerului, costurile standard au rămas la acelaşi nivel în privinţa cheltuielilor salariale, care rămîn la 6.111 lei.

Finanţarea cheltuielilor din învăţămînt se face potrivit costurilort standard din 2012. Creşterea bugetului Ministerului Educaţiei pentru aceste cheltuieli materiale şi pentru pregătire profesională în şcoli, de la 1,260 miliarde lei, la 1,586 miliarde lei, creştere de 326 de milioane, înseamnă exact 26%. Diferenţierea între costurile standard s-a făcut doar în funcţie de zona geografică şi în funcţie de climă şi prin noua hotărîre se crează premizele micşorării diferenţelor dintre şcolile din mediul urban şi cele din rural.

De la preluarea mandatului, ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat de mai multe ori despre această intenţie de a creşte componenta de cheltuieli materiale din costul standard per elev. În ultimii 4 ani, coeficientul 1 al costului standard per elev (pentru cheltuieli cu bunuri şi servicii, cu pregătirea profesională a cadrelor didactice şi organizarea examenelor naţionale) a crescut cu doar 66 de lei, de la 321 de lei în anul 2016, la 387 de lei la începutul anului 2020. Din 2016 pînă în 2020 suma alocată pentru acest cost s-a dublat. În 2019 costul standard per elev pentru coeficientul 1 (cheltuieli salariale) a avut cea mai mare creştere, de 23%. În anul 2020 aceasta creştere a fost de 13,5%, cea mai mică din ultimii 4 ani.

Acest coeficient se calculează diferit în funcţie de zona de temperatură în care este şcoala, de numărul elevilor/copiilor pe care îi are înscrişi şi de tipul de şcoală/grădiniţă. Finanţarea unităţilor de învăţămînt preuniversitar are trei componente:finanţarea de bază, finanţarea complementară şi finanţarea suplimentară.

Citește știrea

Actualitate

Cu suspendare, pentru că şi-a incendiat amicul

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ inculpatul de 60 de ani şi-a stropit amicul cu spirt şi a aprins o brichetă ■ victima a ajuns în spital cu arsuri pe o treime din corp ■

Tribunalul Neamţ s-a pronunţat în dosarul sexagenarului care i-a turnat alcool sanitar pe hainele unui amic şi i-a dat foc, provocîndu-i arsuri pe o treime din corp.

Alexandru Olaru, a fost găsit vinovat de săvîrşirea infracţiunii de tentativă de omor, faptă pe care a recunoscut-o şi a beneficit de clemenţă, fiind condamnat la 2,8 ani de detenţie, pentru care s-a dispus suspendarea sub supraveghere. Pe parte civilă este bun de plată cu aproape 95.000 de lei, din care 41.000 lei sînt daune pentru amicul mutilat, peste 51.000 trebuie achitaţi unei clinici din Iaşi, iar restul este cheltuiala ambulanţei care a transortat bărbatul incendiat.

Decizia instanţei de fond nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău. Întîmplarea a avut loc pe 27 octombrie 2020, în Beţeşti, comuna Rediu. Cei doi, ambii de 60 de ani, s-au întîlnit la un bar. Între ei nu erau tensiuni, deci erau întrunite condiţiile pentru o „vorbă“ la un pahar de ceva. Probabil „vorba“ a fost cam lungă, iar la un moment dat Olaru, nu se ştie din ce motiv, a luat de pe masa din local alcoolul sanitar destinat dezinfectării mîinilor şi l-a turnat pe amicul său.

Apoi Olaru s-a jucat cu o brichetă, amenînţîndu-şi în glumă prietenul că o va apride. Nu avea această intenţie, dar la un moment dat ceea ce nu trebuia să se întîmple s-a petrecut, iar victima a devenit o torţă vie. Observînd grozăvia care s-a petrecut în faţa lor, ceilalţi clienţi au reuşit să stingă flăcările şi au cerut ajutor la 112. Victima prezenta arsuri de gradul I şi II pe 30% din suprafaţa corpului, iar după ce medicii i-au acordat primele îngrijiri, au decis transferul pacientului la o clinică din Iaşi.

În ce-l priveşte pe Olaru, acesta a fost reţinut de anchetatori şi a fost dus la audieri. A susţinut că nu a vrut să-i facă rău amicului său, însă anchetatorii au stabilit că prin agresiunea suferită, victimei i-a fost pusă viaţa în primejdie. A fost prezentat în faţa magistraţilor de la Tribunal cu propunere de arestare preventivă pentru săvîrşirea infracţiunii de tentativă de omor. La finele şedinţei, judecătorii au respins propunerea şi au decis măsura arestului la domiciliu.

„Ia faţă de inculpat – cercetat pentru săvîrşirea infracţiunii de tentativă de omor, prevăzută de art. 32 alin. 1 Cod penal raportat la art. 188 alin. 1 Cod penal, măsura preventivă a arestului la domiciliu, pentru o durată de 30 de zile, începînd cu data de 29.10.2020 şi pînă la data de 27.11.2020, măsură care constă în obligaţia impusă inculpatului de a nu părăsi imobilul unde locuieşte, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza şi de a se supune unor restricţii stabilite de acesta“, conform instanţei. Judecătorii i-au atras atenţia asupra faptului că, dacă încalcă condiţiile impuse, arestul la domiciliu poate fi înlocuit cu arestul preventiv. Măsura preventivă a fost ulterior prelungită, ultima dată pe 3 martie.

Citește știrea

Trending