Contactează-ne

Actualitate

Cum să alegeți cel mai bun telefon Oppo în 2021

Știre publicată în urmă cu

în data de

Oppo devine rapid un jucător puternic în industria smartphone-ului, ajutat de noua serie Find X3. Așadar, iată o listă cu cele mai bune telefoane Oppo ale anului 2021. Vă prezentăm câteva dintre cele mai bune modele ale companiei, pentru a vă ajuta să îl alegeți pe cel potrivit pentru nevoile dvs.

Deși Oppo s-ar putea să nu fie atât de cunoscut ca alte branduri, acesta se îndreaptă rapid către a fi unul dintre primele cinci branduri globale de smartphone-uri (pe cotă de piață). Ca atare, nu trebuie ignorat.

Fie că sunteți în căutarea unui dispozitiv de top sau a ceva mai accesibil, Oppo oferă o gamă de smartphone-uri cu Android care bifează o mulțime de casete într-o gamă de preț variată.

 

Cele mai bune telefoane Oppo în 2021

 

Oppo Find X3 Pro

 

Oppo Find X3 Pro este dispozitivul emblematic al producătorului și își merită locul în partea de sus a acestei liste. Acesta este un telefon Oppo excepțional.

Da, este mai scump, nu se poate nega acest lucru. Dar veți obține cel mai recent chipset Snapdragon 888, 12GB RAM și 256GB stocare și 65W încărcare prin cablu, împreună cu 30W wireless.

Ambele camere principale și ultrawide au același senzor de 50 MP și oferă aproape exact aceleași fotografii de calitate, cu culori puternice, numeroase detalii și o gamă dinamică excelentă. Există doar o cameră cu zoom de 2x – fără lentile periscopice, din păcate – dar veți obține, de asemenea, o nouă cameră cu microlentile, capabilă să facă fotografii de foarte aproape.

Aceste camere sunt capabile să realizeze imagini în culori pe 10 biți și, de fapt, telefonul acceptă stocarea și criptarea adevărată pe 10 biți, chiar și până la afișajul WQHD + de 10 biți, 120Hz, – probabil cel mai bun din orice telefon disponibil în acest moment.

Acesta nu este doar cel mai bun telefon Oppo, ci unul dintre cele mai bune flagship-uri de pe piață de la orice companie.

 

Oppo Find X2 Pro

 

Oppo Find X2 Pro are acum peste un an vechime, dar este totuși un telefon fenomenal. Ecranul QHD + de 6,7 inchi, 10 biți, 120Hz, rămâne unul dintre cele mai bune afișaje din orice telefon în acest moment și Oppo îl susține cu încărcare prin cablu de 65 W și o cameră de top care are două obiective de 48 MP și zoom hibrid de până la 10x.

Va trebui să vă descurcați fără încărcare wireless, iar alegerea dintre finisajele ceramice gri sau finisajele din piele vegană verde sau portocalie i-ar putea provoca pe unii utilizatori să găsească un design care să se potrivească stilului lor.

Ca specificații performante, Find X2 Pro le are pe toate cele de mai sus plus un Snapdragon 865, 512GB stocare și 12GB RAM. Cel mai mare dezavantaj era prețul, dar acum este disponibil pentru mult mai puțin și cu atât mai bine.

 

Oppo Find X2

 

Oppo Find X2 pierde doar câteva dintre cele mai de elită specificații găsite pe Find X2 Pro. Păstrează în continuare un design premium, un ecran superb, performanțe de vârf și o încărcare rapidă de 65W.

Acum împlinește peste un an, dar asta a adus reduceri de preț, ceea ce înseamnă că scade cu o marjă semnificativă, ceea ce vă oferă o valoare excepțională pentru bani.

 

Oppo Find X2 Neo

 

Find X2 Neo nu este un flagship complet dar are un ecran uimitor, camere versatile, o încărcare rapidă excelentă și multe altele.

La lansare, Neo a fost puțin mai scump, dar a devenit mai ieftin, făcându-l o alegere mai bună decât cel mai recent Find X3 Neo.

 

Oppo Find X3 Lite

 

Oppo Find X3 Lite este un pas în fața generației anterioare, iar acest lucru nu se poate nega. Îmbunătățirile de design sunt mici, dar, în general, oferă o estetică și o senzație mult mai rafinate. Include chipsetul Snapdragon 765G (cu suport 5G), un afișaj de 90Hz și o încărcare rapidă de 65W.

 

 

Acestea fiind spuse, spațiul de gamă medie este extrem de competitiv, iar specificațiile acestui model – în special camera – nu rezistă întotdeauna împotriva rivalilor de la alți producători; puteți obține mai mult pentru mai puțin în altă parte.

Cu toate acestea, acest lucru nu elimină faptul că acesta este încă un telefon solid și unul de luat în considerare dacă doriți un dispozitiv care să vă ofere un echilibru uniform între caracteristici bune și prețuri rezonabile.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Drama familiei Smicală fără sfârşit? “Coșmarul nostru nu s-a terminat”

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ Camelia Smicală anunţă că este din nou trimisă în judecată ■ motivul e halucinant: şi-ar fi “furat” copiii şi a făcut public cazul ■ Mihai şi Maria vor să fie alături de mama lor şi au spus public în mod repetat acest lucru ■

Drama familiei Cameliei Smicală pare a fi una fără sfârşit. Recent, doctoriţa născută în Piatra Neamţ a anunţat că este din nou trimisă în judecată de autorităţile finlandeze, pe “cauză penală”.

Deşi termenul cel mai potrivit ar fi că este, de mulţi ani, hăituită penal. Motivul este unul halucinant: şi-ar fi furat propri copii. Pe Mihai şi pe Maria, cei care, cu lacrimi în ochi, rugau autorităţile din Finlanda să îi lase alături de mama care astăzi este acuzată că i-ar fi… furat. Şi că ar mai fi făcut şi publică întreaga dramă.

După ani buni de procese şi după ani buni în care Camelia Smicală s-a luptat cu un întreg stat care mima că e preocupat de protecţia copiilor, dar de fapt chinuia nişte copii, încercând să se răzbune pe o mamă care nu renunţa la luptă, se părea că lucrurile au intrat în ordinea normală: Mihai şi Maria erau redaţi familiei, erau lăsaţi, aşa cum au cerut, să fie alături de mama lor, după ce fuseseră ţinuţi, împotriva voinţei lor, în instituţii finlandeze de aşa-zisă protecţie socială, de fapt nişte “lagăre” pentru minori.

“Minunea”, care a fost posibilă după ce mulţi români, dar nu numai, au ieşit în stradă pentru Maria, Mihai şi Camelia, a ţinut doar câteva luni. Prin sentinţă judecătorească, după numeroasele acţiuni de solidarizare cu familia Smicală, copiii au fost reîncredinţaţi mamei de lângă care au fost smulşi atât de brutal. Însă, din păcate, se pare că instituţiile nu renunţă: vor să reînvie coşmarul.

“Se pare că nu au terminat cu noi. Sunt trimisă din nou în judecată (pe cauză penală) pe motiv că aș fi furat copiii în 2019 și că am făcut public cazul . În procesul penal copiii sunt în postura de victime (ale mele), dar copiilor li se refuză dreptul la avocatul ales de ei (le-a fost numit un avocat din oficiu, același care nu le-a apărat drepturile în anul 2015 când au fost agresați de către executorii judecătorești) și li se refuză dreptul de a fi ascultați (în calitate de „victime”, sic) în instanță.

Menționez că am fost deja condamnată de câteva ori pentru faptul că am făcut public cazul, deși drepturile omului prevăd că o persoană nu poate fi condamnată de mai multe ori pentru aceeași faptă.

Dincolo de faptul că nu au absolut nici o probă împotriva mea (pe drept penal, mă refer), nu înțeleg ce urmăresc . Coșmarul nostru nu s-a terminat”, este postarea, recentă, de pe Facebook, a Cameliei Smicală.

Concluzia e una singură: Maria, Mihai şi Camelia au nevoie din nou de sprijinul sufletesc care a făcut posibil să fie din nou împreună. Şi sunt sigur că îl vor primi. În stradă şi oriunde va mai fi nevoie.

Citește știrea

Actualitate

Stimulente financiare pentru nou-născuţi, episodul pe Roman

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ un grup de şapte consilieri locali a depus un proiect de hotărîre de interes social ■ ei propun acordarea din bugetul local a unor indemnizaţii pentru nou-născuţi ■ acestea ar urma să stimuleze natalitatea şi aşa scăzută la Roman ■

Grupul de consilieri PSD, consilierul Pro România Dragoş Barcă şi colegul lor consilierul Dragoş Viorel Moroşanu (PPU-SL) au iniţiat şi depus, luni, 20 septembrie, la Biroul Unic un proiect de hotărîre referitor la acordarea, începînd cu luna noiembrie 2021, a unui stimulent financiar pentru copiii nou-născuţi.

„Ştiut fiind faptul că declinul demografic afectează întreaga Europă, dar cu preponderenţă statele slab dezvoltate, state între care se regăseşte, evident, şi România, politicile publice ar trebui să se axeze pe politici economice, de ocupare a forţei de muncă şi de protejare a familiei. Mă refer aici la adoptarea unor politici publice care să fie un cadru stabil pentru deciziile privind maternitatea şi să contribuie la asigurarea securităţii sociale pentru numărul crescut de mame singure, respectiv să asigure diverse facilităţi în îngrijirea copiilor.

În acest context, chiar dacă la noi, în România, actuala coaliţie de guvernare nu a avut nici voinţa şi nici putinţa de a găsi banii necesari pentru mărirea alocaţiilor copiilor, pentru a se ajunge la un cuantum decent, măcar pe plan local să încercăm să încurajăm şi să stimulăm natalitatea. Fideli ideii de politică bazată pe principii social-democrate, grupul consilierilor locali PSD format din consilierii: George-Alexandru Bălan, Andreea-Alexandra Broască, Ionuţ-Liviu Ciocoiu, Radu-Cătălin Curpăn, Iulia Havrici Tomşa (PSD), alături de Dragoş Viorel Moroşanu PPU-SL, împreună cu George-Dragoş Barcă, Pro România, am înregistrat astăzi la Biroul Unic referatul de aprobare privind acordarea unui stimulent financiar pentru nou-născuţi, însoţit de metodologia privind acordarea acestui stimulent” a precizat liderul consilierilor PSD, George Bălan.

Proiectul presupune acordarea, începînd cu luna noiembrie anul 2021, a unui stimulent financiar pentru copiii nou-născuţi, cuantumul acestuia fiind stabilit după cum urmează: pentru primul născut – 1.000 lei net; pentru al doilea născut – 1.200 lei net; pentru al treilea sau următorii născuţi – 1.500 lei net, cu menţiunea că este necesar a fi îndeplinite obligatoriu o serie de condiţii, stipulate de altfel în documentele elaborate.

Iniţiatorii speră ca propunerea lor legislativă să fie materializată într-un proiect de hotărâre ce se va regăsi pe ordinea de azi a proximei şedinţe ordinare a Consiliului Local Roman, rămînînd la latitudinea şi conştiinţa celor 21 aleşi locali să voteze proiectul sau nu. Aleşii PSD şi ai celorlalte două formaţiuni speră însă ca proiectul lor să obţină sprijinul consilierilor avînd în vederea că majoritatea sînt părinţi, indiferent de înregimentarea lor politică. De spus că un proiect identic a fost votat în CL Piatra Neamţ, dar nu este încă aplicabil pentru că secretarul municipiului reşedinţă de judeţ nu a contrasemnat de legalitate şi se aşteaptă în prezent o decizie a Prefecturii Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Nici 500 de cereri de personal

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în continuare, zona Roman oferă cele mai multe oportunităţi de angajare ■ la polul opus se află Tîrgu Neamţ şi localităţile limitrofe ■

Piaţa muncii nu dă semne de redresare nici în ultima decadă a lunii septembrie, iar angajatorii au raportat la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ un număr total de 485 de job-uri. În continuare, zona Roman oferă cele mai multe oportunităţi de angajare, iar pe piaţă sînt 269 de locuri de muncă vacante.

Descrescător, urmează zona Piatra Neamţ, cu 178 de oportunităţi de angajare, iar la Tîrgu Neamţ pot obţine un contract de muncă doar 38 de persoane. Trebuie spus faptul că personalul de înaltă calificare nu are prea multe oportunităţi, iar în principal se caută ingineri.

Astfel, la Piatra Neamţ se recrutează, dacă s-ar găsi, un proiectant inginer construcţii, mai este de lucru pentru un inginer zootehnist, precum şi un economist sau doi directori de vînzări. În rest, ar fi nevoie de 6 persoane calificate ca şi lăcătuş mecanic, mai este nevoie de 7 lucrători comerciali, se mai recrutează 15 manipulanţi mărfuri, ori 10 montatori pereţi şi plafoane din gips-carton.

Pentru cei care nu au nici un fel de calificare sînt pe piaţă 17 posturi, dar alte 9 posturi sînt pentru operator prelucrare mase plastice, 6 şoferi, 6 sudori sau 8 tîmplari şi 12 zidari. Mai multe relaţii despre cererea de personal din zona reşedinţei de judeţ pot fi obţinute la sediul Agenţiei locale pentru ocuparea forţei de muncă Piatra Neamţ.

La Roman este nevoie de mai mulţi ingineri, între care 4 specializaţi în electrotehnică, un inginer responsabil vînzări, la care se mai adaugă cîte un post pentru un inspector măsură contor gaz natural, un inspector resurse umane sau un inspector specializat în sănătatea şi securitatea în muncă. La polul opus, pentru cei care nu au nici un fel de calificare sînt libere 74 de posturi din care cele mai multe în industria uşoară.

Alte 34 de job-uri sînt pentru cei care pot presta ca şi confecţioneri – asamblori articole textile, dar s-ar mai putea angaja în această săptămînă 4 faianţari şi tot atîţia fierari – betonişti, 8 persoane calificate ca lăcătuş mecanic, 6 manipulanţi mărfuri sau 10 operatori producţie ceramişti. În multe alte calificări sînt mai puţine cereri de personal. La Tîrgu Neamţ este numai un post pentru personal de înaltă calificare şi se caută un inginer constructor. Mai este de lucru pentru bucătari, cameriste, confecţioneri textilişti, gaterişti, muncitori necalificaţi, ospătari sau sudori.

Citește știrea

Trending