Contactează-ne

Actualitate

Cum a decurs prima probă la Bacalaureatul de toamnă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în județul Neamț, s-au înscris la proba de Limba română 305 absolvenți ■ au obsentat 31 de candidați ■ examenul s-a desfășurat în centrele de la Colegiul Tehnic Forestier Piatra Neamț, Colegiul Tehnic „Miron Costin” și Colegiul Tehnic „Ion Creangă” din Târgu Neamț ■

Absolvenții claselor a XII-a și a XIII-a, care nu au reușit să promoveze examenul de Bacalaureat în prima sesiune au intrat miercuri, 16 august, în febra  probelor pentru cea de a doua etapă, care se desfășoară, în perioada 16 august-25 august. În Neamț, s-au înscris 305 candidați. Președintele Comisiei de Bacalureat, Claudia Barna, a făcut o serie de precizări despre „scrisul“ la Română.

„La prima probă a examenului din sesiunea a II-a, proba scrisă la Limba și literatura română, din cei 305 candidați înscriși s-au prezentat 274, absentând 31 candidați. Acum, (ora 12,30 – n.r.)  suntem aproape gata cu încărcarea lucrărilor în platforma electronică specială a examenului, pentru că, așa cum se știe, în această sesiune corectarea lucrărilor se va face digitalizat.

Suntem bucuroși să constatăm că până acum nu s-a înregistrat nici un incident și sperăm ca nici la următoarele probe să nu apară nici un fel de disfuncții”, a declarat Claudia Barna, inspector școlar general adjunct. În județul Neamț, examenul se desfășoară în trei centre: Colegiul Tehnic Forestier din Piatra Neamț, în Roman la Colegiul Tehnic „Miron Costin” și la Colegiul Tehnic „Ion Creangă” din Târgu Neamț.

La nivel central, conform comunicatului de presă  al Ministerului Educației, s-au înscris peste 33.900 de candidați, dintre care 22.600 provin din promoția anului 2023 și 11.300 din promoțiile anterioare. Probele de examen se desfășoară în 137 centre de examen. Anul acesta, din cauza grevei cadrelor didactice, probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale au fost echivalate/recunoscute în perioada 7-11 august.

Afișarea primelor rezultate se va face pe 25 august. Eventualele contestații vor fi depuse în aceeași zi, între ora 12.00 și 18.00, în format fizic la centrele de examen și în format digital. Se va complete și o  declarație-tip în care se menționează faptul că elevii au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației este finală și poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Rezultatele finale vor fi comunicate pe 29 august.

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending